Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3637383940 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 16:50
jel bolja slika?

Uploaded with ImageShack.us

A koja je onda ova?

...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
seedME View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 15
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje seedME Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 16:36
Hvala

Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

Originalno poslano od člana seedME seedME napisao:

Pogledao sam ali ne mogu naci gdje pise kako ih uzgojiti iz sjemena...Može pomoć?

http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5237&PID=676272

http://www.drought-smart-plants.com/how-to-grow-lithops.html#axzz2MCv3RiSl

http://www.ozlithops.com/starting.asp

http://www.strangeplants.com/PlantGLSS.html

Za sve ostalo www.google.com   [IMG]smileys/smiley4.gif" align="middle" />

Posijati u mješavinu komposta i kvarcnog pijeska - pazi dok siješ, nikad nisam vidio sitnije sijeme. nađi neki fungicid i poprskaj supstrat prije sijanja. Kad posiješ sitni pijesak posipati prstima po površini kao da soliš jelo. Posudu u u kojoj siješ pokriti najlonom. može biti zeznuto uzgojiti ih iz sjemena jer od malo vlage uvenu a od puno doslovno puknu. Sretno
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 16:25
Glikica,mogla bi biti isto enopla.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 16:20
Originalno poslano od člana seedME seedME napisao:

Pogledao sam ali ne mogu naci gdje pise kako ih uzgojiti iz sjemena...Može pomoć?

http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5237&PID=676272

http://www.drought-smart-plants.com/how-to-grow-lithops.html#axzz2MCv3RiSl

http://www.ozlithops.com/starting.asp

http://www.strangeplants.com/PlantGLSS.html

Za sve ostalo www.google.com   

Posijati u mješavinu komposta i kvarcnog pijeska - pazi dok siješ, nikad nisam vidio sitnije sijeme. nađi neki fungicid i poprskaj supstrat prije sijanja. Kad posiješ sitni pijesak posipati prstima po površini kao da soliš jelo. Posudu u u kojoj siješ pokriti najlonom. može biti zeznuto uzgojiti ih iz sjemena jer od malo vlage uvenu a od puno doslovno puknu. Sretno
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 16:18
Koja je onda ova moja euforbija?

Na vrh
seedME View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje seedME Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 15:55
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 15:37
To su ti Lithopsi, imamo ovdje temu pa prouči.
Na vrh
seedME View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje seedME Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 15:33
Mogao bi nabaviti sjeme ali ne znam kako se sadi,jeli rijetka uopće,zahtjevna itd.?

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 22:01
Eto Mk dala i ime . Glikice ma i ja kažem da je glavno prezime ono određuje rod. a ionako imam kratko pamćenje pa će ime biti na pločici a rod ću već nekako zapamtiti, a znalcima kao naša MK skidam kapu kad zapamti toliko latinskih imena, a imat ću ja još ovih dana prije nego ih iznesem vani da znam bar temp. koja im odgovara naravno po prezimenuLOL
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 21:39
Ma nek idu k jarcu te euforbije, i sama ih imam nekoliko i nikad da ih posve skužim, ma bitno da znam kamo pripadaju. Ybunjuju me te bodlje, te crvene, te blijede, te smećkaste,pa onda dulje, pa kraće....
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 21:35
e,enopla
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 21:31
Imam trag . Hvala Glikice
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 21:28
euphorbia.....možda horrida ili feroxica, nisam sigurna.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 21:18
Kad ste tako brzi evo jednog odnedavno kod mene pa ID
brzinski slikano 

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 21:06
Brzinom munje dobio je ime i prezime Thumbs%20Up sad znam kako dalje i pločica popunjena
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 21:00
Mammilaria spinosissima-Un pico
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 20:58
mammillaria spinossima
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 20:50
Ajmo znalci pločica mu treba ime i prezime, nisam znala da li će preživjeti ali očito se oporavio , znam da ga Pinus ima ali nikako da nalatim na nega pa tražim brži ID

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2013 u 14:12
šalje li čiča na kućnu adresu LOL

drugi put kad odeš poslikaj nam što ima i pitaj ga je li voljan pazariti s nama Wink
tebi će naravno ići provizija - u biljkama LOL
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2013 u 13:25
Camelija,dobra je ponuda i srijedom a najbolja kad se ode kod našeg čike,kući u njegove plastenike,ima svašta samo što se ja slabo razumijem u sukulente i kaktuse pa uzimam samo što mi se sviđa na izgled
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3637383940 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.