Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 09:38
Koja je ova biljkica,molim pomoć,kupljena je pod mix a to mrzim
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 07:34
Jaca, to da je to gasteria znaš vjerojatno sam. A koja vrsta teško je reći možda bikolor ili ekscelsa ili maculata ili . . .?
Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1482
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2013 u 21:43
ovom mališi neznam ime
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2013 u 20:24
Malo sam googlao i mislim da je ova desna biljka Dyckia. A koja vrsta za sada ostaje skriveno.
Prilikom posjete jednog kolekcionara čovjek se lovio za glavu i pitao kako to da nemam kaktuse označene. Za većinu kaktusa ipak znam ID ali za sve ne znam. Kako je kod vas? Dali imate na svim sukulentima pločicu sa imenom sukulenta?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 12:08

Lijeva je agava samo ne znam koja a desna je. . . (?) može pomoć kod ID ?
Na vrh
montokuc View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje montokuc Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2013 u 13:44
Ime ne bi znao reci!

Na vrh
Bubasvabica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bubasvabica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2013 u 13:04
Hvala Kikach!
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2013 u 15:43
OSica hvala:)

Bubasvabica ovo prvo je echeveria perle von nurnberg, na drugoj slicici mislim da je isto echeveria, ali ne znam koja:)
Na vrh
Bubasvabica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bubasvabica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2013 u 15:07
Trebam pomoć oko ID ove dvije biljčice. Hvala :)

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2013 u 08:20
Kupila jučer na tržnici i jako mi se svidio.Hvala na brzom odgovoru.Ako želiš,kikach, mogu pogledati imaju li još
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2013 u 08:11
mislim da je to varijegirani aichryson:) imas napisanu temu o njemu Smileprekrasan je! jel bi mogla napisati gdje si ga kupila (nikako da na njega naletim:/)
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2013 u 08:09
aichryson domesticum (?)
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2013 u 08:03
Trebam pomoć.Ponovila sam se u ovu biljku,kažu da je jedna vrsta Crassule
Na vrh
Mezcal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mezcal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 21:48
Nema na cemu, Pinus.
Pa...Nizozemci gaje biljke u 100% kontrolisanim uslovima (vlaznost, svetlost, temperatura), kad bismo mi takve uslove imali kod kuce ili na balkonu mogli bi i mi da sadimo u treset i kokos i sve bi bilo super:)) Treset je najjeftiniji, zato u njega sade, a nedostatak hrane resavaju obilatim porcijama steroida i hormona za rast, cvetanje itd, zato izgledaju tako 'napucano'. Cuo sam od jednog starog kaktusara da npr.Mamilarije u holandskom mini mixu budu stare 2 godine, a njemu u dobrim uslovima treba 4 do 5 godina da istu Mamilariju dovede do te velicine.
Kako god, ja volim i te nizozemske mixove, nista im ne fali, nadje se tu i jako dobrih primeraka za malo para;)
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 20:52
Mezcal , Klimatis, hvala na pomoći kod ID. Da, to su nizozemci nedavno kupljeni. Mi razbijamo glavu kako da zamiješamo dobar supstrat za kaktuse. Nizozemci tih briga nemaju. Sve kaktuse sade u treset i ide im.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 17:18
Pinus, naj prvi je sigurno PARODIA CHRYSACANTHION, jer ga i ja imam doma, a ovaj drugi bi mogao biti taj notocactus.

Neka se sve zeleni
Na vrh
Mezcal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mezcal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2013 u 00:06
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Dali je to
Notocactus rudibuenkeri "ALBISSIMO" (klikni) ili je to neki drugi „noto“ ?

Meni izgleda identicno ovoj biljci sa linka koji si dao. A posto nisam bas ekspert, uzmi to sa rezervom:))

Na vrh
Mezcal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mezcal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2013 u 00:00
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/b4e11adf-007.JPG" />

Notocactus graessneri   ili   Parodia chrysacantha ? Dali su to sinonimi ili su to dva različita kaktusa. Različito ime vrste me malo buni. Mislim da ga Bešlić prodaje pod imenom Brazilicactus. Nedavno sam ga kupio i još ne znam kakvu ima boju cvjeta. Vidim na internetu slike jednom sa zelenom (?) a drugi puta sa žutom bojom cvjeta.

Pinus, Noto Graessneri i Parodia Chrysacanthion su definitivno 2 razlicita kaktusa (i po staroj i novoj nomenklaturi), nije u pitanju sinonim.
Delim misljenje sa ljudima koji kazu da je nastala prava zbrka, sada kad su svi Notokaktusi, Eriokaktusi, Brasilikaktusi, Wigginsije dodate rodu Parodia. Ogroman je broj dosta raznolikih biljaka, ali dobro...trudim se i ja da ispratim novu nomenklaturu, ali nekad i dignem ruke [IMG]smileys/smiley11.gif" align="middle" />
Konkretno, tvoja biljka sa slike mislim da je Parodia Chrysacanthion. Nisam siguran, ali pretpostavljam da je holandskog porekla? Ovako izdaleka, deluje mi neobicno zeleno, 'nabildovano', puca od zdravlja. Tako je izgledala moja P.Chrysacanthion kad je kupljena. Nakon jedne sezone na otvorenom, bodlje su duze, gusce i izrazenije. Dobro je sto si slikao kad je nedavno kupljena, pa uporedi sliku na kraju sezone, mislim da ce promena biti ocigledna;)
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2013 u 22:34

Dali je to Notocactus rudibuenkeri "ALBISSIMO" (klikni) ili je to neki drugi „noto“ ?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 06:27
pinus fala na id
sigurna sam da ćeš dobiti ime čim se missM javi, ili neki drugi forumaš znalac
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.