Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dnevnik - Šeflera + Miha-M
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dnevnik - Šeflera + Miha-M

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 19>
Korisnik
Poruka
Plantlover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Plantlover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2008 u 20:33

Bas je dobra!
Custom%20Smiley

Everyone's a winner, we're making our fame
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2008 u 20:58
Da dobra perfektna - bravo za ideju za moje stare lonce.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2008 u 23:24
Koliko god bila svjesna da si nešto lijepog učinila, uvijek ostanem ipak smile227
Stvarno dolazi vrijeme da ja to dođem ispregledati svojim okicama. Tamo u lipnju se dogovorimo! smile188
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2008 u 08:56
smile227 tvoje ideje su sve originalnije i originalnije. feeeenomenalno!
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2008 u 21:41
Ja uvijek na vašem dnevniku ostanem bez teksta. Da to moj dragi zna svezal bi me za vaš dnevnik LOLLOL
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2008 u 22:29
Hvala, hvala! Pukne mene tu pa tam nekaj ovakvog pa se veselim!

u svakom slučaju- sok je gotov - 9 litara sirupa od bazge bu dost za nekih 2 mjeseca! Sad bumo samo piškili LOL!
Jako je toplo i zemlja se strašno isušuje, cvećeko je do večeri Dead. Zato se svako veče zalije dvorište.
Ruže sam ipak na kraju pošpricala s neopetroidom jer niš više nije pomagalo protiv uši. I eto danas više ni jedne na njima. A pupova ko u prići. U idućih par dana će procvasti u svoj svojoj ljepoti. Jedva čekam.
Obzirom da svašta planiramo napraviti u stražnjem dvorištu- puno cveća i drveća posaditi na jesen i iduće godine, morali smo nabaviti veeeliku bačvu u kojoj će biti voda za zaljevanje svega. I tako se moj MM zadnjih par dana zabavlja sa namještanjem i čišćenjem bačve od 1000 l. Čak je delal i "cross country" s tutačem i prikolicom na kojoj je bila bačvetina. Naravno da smo morali pošlepati auto koji nije mogel natrag uz breg.Confused
Nemre biti dosadno da očeš.  Dok se bačva ne napuni potočnom vodom morat ću zaljevati vodovodnom, a račun bu za ovu godinu popriličan- mi se nekak vidi!
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2008 u 22:36
Joj Šeflera, u istom smo problemu, Ja već dvije godine razmišljam kako nabaviti neku veliku bačvu, točnije spremnik za vodu ili iskopati i srediti rupu tj, spremnik u zemlji i u to spojiti odvod kišnice s krova - na taj način bi riješila dvije muhe odjednom - račun za vodu i meka voda bez klora za biljke, ali to je veliki projekt koji nikak da započnem...
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2008 u 06:14
Znam SilveK i ja to planiram već 2 godine i nikak da nabavim bačvu
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2008 u 21:18
Bačva spremna za punjenje- isprana, zbušena rupica- još samo treba dignuti na palete da lakše curi u kantu.
Trava još jučer ujutro pokošena- prije flore. A nakon flore puna iskustava i novih informacija odmah kujem plan.
Iz sjemena uzgojiti novu vrstu perunike. Zaintrigirana sam totalno. Lani sam sjeme samo pohitala pa si mislim - sad je sjeme suho i puklo je -priroda valjda zna da je vrijeme kad se treba osjemeniti za nove naraštaje, a kad tamo cijela nauka oko sijanja sjemena- HVALA BAKA BEA!

Danas nakon posla, stigla samo posaditi cleome, slak i svašta nešto što sam dobila na poklon od samoborki. Malo zalila cveće koje je cijeli dan na suncu. Sutra idu planovi i ocrtavanja novog cvjetnjaka iza štale(ako nebu kiše). Pa onda laganini do jeseni izrada. A na jesen sadnja trajnica.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2008 u 21:35
Šefi vrijedna kao i obično, izgleda da će ti kiša, pa će ti uštedit vrijeme za zaljevanje - da možeš u akciju oko nečeg drugog.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 12:07
Originalno poslano od člana Šeflera Šeflera napisao:

Big%20smileHvala Iris! Dojmilo me se to drvce! Raste tako da mu je korjen u dubinu što znači može rasti i uz kuću, neće ju podrejati. A osim toga vrlo je kvalitetan kao uništavać Co2.
Dakle radim novi popis:

Žic-žic:
Franjica- božur
Andrea - pakujac
Silvek - kalifornijski mak- hvala!Hug
Iris - paulownija
Katruža - mak crveni

Big%20smile
Big%20smileBig%20smile
Big%20smile
Izvještaj:
Silvek- stiglo

Big%20smile

tamo gdje sam posijala paulowniu niklo je ovo i to samo jedna biljka Confused...ne znam jel to ona ili....

Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 17:49
Nema frke Iris. Već bu se nabavila paulownija. Imam rezervu na klupiWink
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 17:50
ma ni ne znam jel ovo LOL ako je....možda nikne još neka Smile
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2008 u 20:57
Danas obišla imanje, poslikala i pobrala jagode i ribizle. Ima ih taman da se umjesto kokica uz TV zoba nekaj prirodno! 
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2008 u 21:56
Popala ribizle i jagode! smile50 Malo sam ostavila i Mihi!
Na vrh
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3272
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2008 u 08:41
Originalno poslano od člana Šeflera Šeflera napisao:

Popala ribizle i jagode! smile50 Malo sam ostavila i Mihi!

Jako dobro.....

Ja se mjima ne stignem od kikača niti približiti.
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2008 u 09:21
E Šefi šefice,moram se malo ulagivati.Vidjela sam onu tvoju bačvu.Takvu bačvu imam i ja ali manju i stalno imam volju nešto napraviti sa njom.Mislila sam ju malo urediti i onda ju staviti gore u dnevni boravak da mi bude ukrasna "teglica" za zelene biljke koje su sada na verandi.Imam dosta te drvenarije.Molime te koji savjet i kao da to napravim.Ima alata kod mm na tone.Međutim ja sam tatalni antitalenat za kreativnost,rekla bi moja "mala" da ja to ne vidim.Ako mi se kaže šta da napravim ja ću to uredno napraviti ali nemam ideje za kombiniranje.Tebi to ide fantastično,pa molim te udeijeli koji savjet,ako treba slikat ću ti te moje posude.smile143
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2008 u 22:11
Slikaj Mikice,dapače- pa otvori temu ili pošalji pp- pa buš dobila krasnih ideja- ne nužno samo od mene! A to da neznaš kaj bi- sigurna sam da jednom kad počneš nebuš se mogla zaustaviti!

Danas stigla pošta, a unutra sjeme Paulownije- Hvala HanaHug
Sad kupit zemlju i posijat pa nek se muči!
Kak je ovih dana bilo kišno, što svi znate, tak se vani nije niš delalo- do jučer.
Kad sam uspjela napokon prošetati, u onim ne kišnim periodima, na ružama šok- svi pupovi i polu rascvjetali pupovi su strunuli- poplesnjivili. Naravno odmah sam uzela škare i odrezala ih da se nebi slučajno iz tog razvilo nekaj još gorega. A toliko ih je bilo!!Cry
A da ne velim da su počele i gljive rasti po dvorištu!

Uspjela sam svo povaljano cvijeće podignuti i zavezati da se ne polomi pa nije nastala veće šteta.
A trava naravno raste ko blesava. Povrtnjak se ni ne vidi više. Sutra najavljuju ljepše i sušnije tak da nakon posla imamo radne akcije!
Pljevljenje i košnja!
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2008 u 21:44
Samo da si zapišem! Ko će sve želje popamtiti

PODSJETNIK
-nabaviti pljuskavicu
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1628
- koraljni zvončić (baka bea)
- škicnuti na str 10 da se prisjetim kaj još želimWink

Teak!!! smile139 Maćuhice počele dobivati mlade listiće! smile188

Sutra kupiti zemlju i posijati paulowniju koja je stigla- cure hvala!!!
bumo probali nekaj z tog dreva nadelati!

Više se nemrem sjetiti kaj je još bilo u željama!idem smile44 pa smile231 pa smile49 a i Miha-m je već smile45

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2008 u 22:14
Kakav je to koraljni zvončić? Prvi put čujem.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.