Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Viseći lotus - Lotus Berthelotii
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Viseći lotus - Lotus Berthelotii

Odgovori Odgovori Stranica  <1 234
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 20:55
ovaj je daleko manji od veprovog ali s obzirom na cijenu (samo 5 kn) morala sam ga donijeti kući .....

naravno viseća posuda je moja

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 20:54
Pa jasno da su bili jeftini kad je Vepar u strah natjerao prodavačasmile108. Plavuša ga se nije preplašila i sačuvala svoje ljepotane po 100,00 kn. Istina da će mojem ljepotanu trebati 5 godina da stigne Veprovog ali i koštao je 5 puta manje pa ako preživi nitko sretniji o mene, a ako ne preživi zimu, kupit ću ponovno novog za 15 kuna! Sada ganja cvijet za cvijetom, imam osjećaj da će imati više cvijetova nego listića i baš me uveseljava.
pregledavajući fotkice ustanovila sam a je za dva tjedna doslovce duplo narastao
Na vrh
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3272
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 13:17
a ovaj je bio smo 8 smile71

(a sami zmišjajte kakav je dalje)
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 00:16
jeftino ih dobioWink dva za 150 kn
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
dugokosa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 886
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dugokosa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 00:11
ovi su kapitalci ja sam imala puuuuuno manjeg
sutra je novi dan
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 00:07
ja ugrabio dva na flori,pa ćemo vidjeti

vozi sigurno vozi bager
Na vrh
dugokosa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 886
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dugokosa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2008 u 23:55
ni meni nije uspio pa sam odustala
sutra je novi dan
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2008 u 23:51
Originalno poslano od člana katruža katruža napisao:

Imala sam ga više godina ,ali sam uvijek, svakog proljeća, kupovala nove je mi stari nisu prezimili. Osušili su se u podrumu, možda sam trebala više zalijevati.
Cvao je samo ispočetka ,a kasnije je bio bez cvijetova, tu i tamo se pojavio pokoji cvijetić. Sadila sam ga uvijek u tegle sa ostalim cvijećem,kao zelenu podlogu. Narastao je sa prozorske police pa skoro do zemlje. 
Bilo je crvenih i narančastih u ponudi, ali kupovala sam crvene je sam lakše kombinirala boje.

kada se sprema u podrum,tj.na prezimljavanje,potrebno ga je orezati,tj,jednostavno okružiti škarama oko posude,znači skratiti i tjekom prezimljavanja redovito zalijevati prema potrebi,za cvatnju je najbolje gnojiti sa tek.gnojivom za cvatuće lončanice i naravno voli da se prihrani i sa malo željeza

vozi sigurno vozi bager
Na vrh
bubica 78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 259
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bubica 78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2008 u 18:50
mali sam, al se širim..

začin mora teći
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2008 u 17:36
Imala sam ga više godina ,ali sam uvijek, svakog proljeća, kupovala nove je mi stari nisu prezimili. Osušili su se u podrumu, možda sam trebala više zalijevati.
Cvao je samo ispočetka ,a kasnije je bio bez cvijetova, tu i tamo se pojavio pokoji cvijetić. Sadila sam ga uvijek u tegle sa ostalim cvijećem,kao zelenu podlogu. Narastao je sa prozorske police pa skoro do zemlje. 
Bilo je crvenih i narančastih u ponudi, ali kupovala sam crvene je sam lakše kombinirala boje.

Na vrh
Amal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Amal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2008 u 15:53

sretna sam što su mi predivni članovi identifikovali moju nedavno kupljenu biljku....ali i razočarana što joj se cvijet osušio. Nisam ga previše zalijevala, na sunčanom je balkonu....ali prestao je cvjetati. zalijevala sam ga i umj. gnjoivom ali nema rezuiltata. Ostale su samo zelene grane.....

Na vrh
sheep View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sheep Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2008 u 16:54
hvala svima :)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 23:00
Predivna je biljka pa i djeluje vrlo egzotično.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Donata View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Donata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 20:17
Evo sličica LOTUSA od prošlogodišnje izložbe iz Filip Jakova...
ove godine su bili neki mali primjerci pa ih nisam ni slikala...

Znam da je trajnica i da potječe sa Canarskih otoka...Čista egzotika...
oprašuju ga ptice.... ako saznam još nešto ubacim...
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 20:07
Ps. ja sam ju imao prije par godina i u kamenjaru i supre je izgledala...
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 20:06
 Lotus%20berthelotiinije nešto previse zahtjevna biljka... voli sunce i ne previse vode.. znaci redovito zalijevanje ali ne preterano... voli propusnu zemlju moze se staviti i malo pijeska...  cvijeta tjekom ljeta a zimi se sprema u kucu, staklenik (toplije mjesto na kojem nece smrnuti)
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 20:02
mi se pokrećemo tek kada fotka padneWinkLOL
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
sheep View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sheep Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 18:58
Pozdrav svima!
Kupila sam danas viseći lotus, ima li ga tko?Možete li mi dati savjete za održavanje? LOTUS BERTHELOTII je pravo ime.
Hvala
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 234
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.