Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 258259260261262 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
može se saditi u kamenjare ili uz rubove gredica. brzo se širi i stvara zimzelene tepihe. lmam još jednu vrstu koja je nešto viša a ima duple cvjetiće.uskoro ću je pokazati. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
slavuj svadbe u tvom vrtu su sigurno bile velik doživljaj, prekrasno si uredila već prekrasan prostor, stvarno imaš zlatne ruke
kamenjarke si odlično uhvatila, a i zbirka kaktusa je lijepa - koja je ono lukovica među njima? |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Draga Slavujcica , budi tak dobra pa mi reci kako se ovo zove ? Hvala ti u naprijed !
![]() |
|
![]() |
|
agava1504 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
Slavuj..što se tiče bilježnice, i meni je neki dan palo na pamet, jer ne mogu sve upamtiti, a i inače volim zapisivati, nekako je lakše, a i nakon nekoliko godina ostaje trag, koji je lijepo pročitati..
i slažem se, da jedino za čovijekom treba žaliti, bez obzira koliko nas biljke veselile, i odmarale.. i pitati ču svakako... |
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Kod tebe uvijek lijepo
![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
pozdravljam i ja tebe agava.
ono što ti je zanimljivo zapiši.ja imam bilježnicu u koju pišem najbitnije o svakoj biljci koju imam u vrtu. znati osnovno o biljkama koje uzgajaš je jako bitno za njihov opstanak i cvjetanje. mislim da malo tko može sve zapamtiti ,pogotovo tko ima puno vrsta ili je početnik i svaka biljka mu je nepoznata. vremenom iz vlastitog iskustva a pogotovo grešaka najviše naučiš. i meni je puno biljaka zbog toga uginulo. poneku biljku ćeš unatoč svem znanju ipak izgubiti jer neke su kratkog životnog vijeka,nekima se ne sviđaju "susjedi" a neke unište životinjice koje žive pod zemljom, ali to je u prirodi normalno i za tim ne treba žaliti jer uvijek "ima tko ima".biljke su klonovi i uvijek su jednake. treba žaliti jedino za čovjekom jer svatko je poseban. ako te zanima koja biljka, napiši. ako nešto znam o njoj -rado ću ti napisati. |
|
![]() |
|
agava1504 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
samo da pozdravim...punila baterije u ovom prekrasnom vrtu, prekrasnim slikama...a tekstove čitam po nekoliko puta, nadajući se da ču što više zapamtiti i naučiti...
![]() |
|
![]() |
|
pozdravljam te Lantana,drago mi je da si u mom vrtu.
ovaj sedum ima baš takvu boju kao na slici.to je neka vrsta ljubičaste . sada je pun novih izdanaka a oni su lila boje. |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Lijepo je kod tebe doći uvijek nešto novo naučiš. Lijep je ovaj sedum, je li i u prirodi ovako plavkast.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Mari, hvala!
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
danas je VELIKI PETAK, dan Isusove muke .
kroz opis jedne biljke sjetit ću se i Marije, Isusove majke. tekst sam prepisala GOSPINA TRAVA hypericum perforatum Kada neka biljka nosi Gospino ime, tada možete biti sigurni da ga je zaslužila Gospa je uvijek simbolizirala Božju nježnost , brižnost i majčinski karakter. Biljke posvećene njoj imaju gotovo majčinsko djelovanje a gospina trava se ističe iznad svih njih. Što da kažemo o biljci koja ne samo da njeguje kožu,ublažava bol u zglobovima i mišićima, nego pomaže i potištenoj psihi čovjeka pritisnutoj raznim nedaćama. Kako bi mistična slika bila potpuna Gospina trava cvate oko ljetnog solsticija-predkrščanskog simbola vrhunca sila života i dobrih sila. Kada napravite pripravke od Gospine trave i zagrije vam dušu, nema kraja njenoj upotrebi. Napravite od nje kremu za lice ili slatke llikere a ako baš hoćete možete staviti i buket njenog prekrasnog cvijeća da vam donese mitsku sreću ili barem osmjeh na lice! |
|
![]() |
|
nije baš koliko neki imaju jer nisam veliki ljubitelj ni sobnog cvijeća ni kaktusa. ja volim vrt, trajnice,grmove i penjačice. jedno vrijeme sam imala puno sukulenata ali mi je uvijek bio veliki probllem prezimljavanje.ove naše zime su sve gore i teže. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
tanja j ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
To bi bilo lijepo jer Perušić je 15 km od mene [IMG]smileys/smiley20.gif" align="middle" /> |
|
Lika u srcu!!!
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
ove zadnje fotkice su me baš oduševile, krasnih primjeraka imaš draga Slavujka
![]() lijepi pozdrav |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Tanja, svakako ću ti se javiti ako budem dolazil
moja svekrva je iz malog polja kod Perušića |
|
![]() |
|
dobro si zaključila, pet muških, ali prošlo je i to. vrt mi je u to vrijeme bio jedino mjesto gdje sam mogla održati red i gdje nitko nije ostavljao svoje stvari. kada mi je prva snaha došla u kuću kao da mi je anđelak došao i još mi je rodila unučice blizančice! |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 258259260261262 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |