Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 136> |
Korisnik | |
agava1504 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dobila sam clemantis "Blekinty Aniol"..i ne mogu nači kojoj grupi pripada, po onome što sam pročitala rekla bi 2. grupi, pa ako netko zna...
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mimantonija ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2013 Status: Offline Bodovi: 109 |
Htjela sam vam postaviti pitanje, imam više clematisa, jedno vrijeme sam pratila koji je koji i kako se orezuju i kada. Sada zaboravih koji se kako zove, orezem ih sve skupa na jesen. Medutim, jedni i dalje divno cvjetaju, dok drugi daju tek par cvjetova. Vjerojatno ovi kojima sam pogodila vrijeme rezidbe, njima godi, dok drugi trpe..kako ih dovesti u red?
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
prvi ovogodišnji cvijetak, alpina
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Free pa jel to kod tebe cvijetaju??? |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Lijepo bebolina, krenuli su i moji
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Agava posadi ga prvo u veliku teglu na godinu dana, i onda najesen u vrt.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
u mene počeli
![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
tanja j ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
ja sam ga posadila u zemlju i preživio je hladnu ličku zimu, tako da iz mog iskustva bi rekla da moze. Svejedno pričekaj da ti se javi netko kompetentniji od mene
![]() |
|
Lika u srcu!!!
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
mimantonija, onda one koji slabo cvijetaju nemoj šišati! vjerovatno su 2. grupa orezivanja. oni cvijetaju na prošlogodišnjim granama. oni se samo malo orežu nakon cvatnje. sve ti piše tu, iščitaj temu.
možeš kad ti procvijetaju stavitui slike i znalci će ih identificirati a tu znalaca ima dosta! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Iz mog iskustva;sve zavisi kakvo ima korijenje."Multi blue" kad sam ga kupila imao je slabo razvijeno korijenje,zasadila sam ga odmah u vrt,cijelo ljeto je bio nekako kilav i nije mi preživio zimu."Pillu" sam prvo posadila u teglu na jesen sam ga preselila u vrt,tegla je bila puna korijenja,i odličan je,evo čekam ga da procvjeta."Rouge Cardinale" Sam kupila neki dan i imao je teglicu punu lijepo razvijenog korijena tako da je išao odmah u vrt.PO mome mišljenju ako ima slabo razvijeno korijenje ne stigne se do zime dobro razviti i ojačati da preživi zimu,pogotovo tamo gdje su zime jake
![]() |
|
Josipovac,Osijek
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
A ove godine će Zrinkini biti najljepši na forumu !! Jer njezini klematisi znaju da ih ona prati !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
A ja imam onaj naj, naj, najobičniji plavi, istjerao je krasne bujne pupove i to dosta nisko, tako da sam samo one suhe grane iznad toga porezala. Vrlo jednostavno.
U stvari imam i neki rozeni, nemam pojma kako se zove,on nije tako veseo kao plavi, ali ide, krenuo je. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
agava1504 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
hvala na brzom odgovoru...
|
|
![]() |
|
mimantonija ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2013 Status: Offline Bodovi: 109 |
Antonija, hvala na savjetu, cim procvjetaju, slikam ih..
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Moji Jackmani istjerali 20cm prije ovog zahlađenja. Sad stoje a neke grane se objesile kao smrznute.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Moj je isto odmah zavrsio u zemlji al je dosta kilav, sad dal je to zato jer jos razvija korjen neznam. Mozes ga odmah piknut a mozes i pricekat da onaca, ti hibridi su bas njezni. 2. Skupina je.
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Moji clematisi imaju prve pupoljke. Još su čisto mali, ali tu su!!!!
![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
cure bas ste sretnice....ali vidim i kod svojih pupove
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Bebolina krasno,moji su jedno cca 1 cm.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |