Rabarbara |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Izgleda da će ipak biti kolača...posijane su....Draga petit srce si!!!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
elly-b ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 3 |
Ima ih na domaćim portalima na prodaju, ja sam kupila 50ak sjemenki. Javi mi se na PP ako se ne snađeš pa ću ti poslati detalje prodavaća.
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Imam divnih recepata od rabarbare...ali ništa od toga...nisam uspio pronaći sjeme ove godine!
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Moja rabarbara isto počela izvirivati.....Bit će kolača....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Vidim da je post dosta star, ali zanima me gdje bih mogao nabaviti sjeme rabarbare pa ako imate kakav savjet, bit ću zahvalan
|
|
![]() |
|
vesna277 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 134 |
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Nisam nigdje vidjela sjeme rabarbare ali ako bude ja ću kupiti i posaditi,davno sam jela pitu od nje i pasao mi je njezin kiselkast okus.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Mislim da ću i ja ove godine posijati rabarbaru tako da je imam za drugu godinu.
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
hvala ti puno Vesna, tak budem i ja napravila. Osim toga čaj od listova je dobar za špricanje beštija po biljkama
i da DOBRODOŠLA
|
|
![]() |
|
vesna277 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 134 |
hana,ja sam, je posijala lani u šestom mjesecu u teglu.čim je razvila 3 lista presadila sam je u vrt.prezimila je ,i sad niće iz zemlje.trajnica je.Stavlja se u pekmez.ili pospe krušnim mrvicama stavi u sir.I eto štrudla.
|
|
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
pošto je najbolja za branje u proljeće kad ima jagoda kombiniram je u jednostavnim kokačima sa šlagom
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Rabarbara je trajnica, ali se može brati prvi put tek druge godine nakon sijanja. Ja sam ju prošle godine prvi put sijala, ali na proljeće, presadila van i bila je cijele godine malecka. Ove godine vidim da su na pomolu veliki listovi
![]() Od peteljki se kuha kompot, ima okus po kiselici, meni je odlična, a listovi se ne smiju konzumirati jer su otrovni. Kad se beru listovi, smije se obrati samo 1/3 listova biljke, uvijek moraju biljki ostati 2/3 za normalan rast. |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Eto, ove godine nadobudno sam odlučila saditi dosta toga između ostalog i rabarbaru jer je čaj od lišća dobar kao prirodni insekticid protiv uši,ličinki i gusjenica. A sad na paketiću čitam da se sije od srpnja do rujna! je li to dvogodišnja biljka?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |