Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 252253254255256 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
agava, drago mi je što uživaš u mom vrtu.
mi smo u isto vrijeme bile nove na forumu i dosta komunicirale. ti svoj vrt tek stvaraš a ja sam došla sa vrtom koji je jednim djelom potpuno formiran , sa dosta velikim iskustvom u odgoju biljaka, sa puno pročitanih stranica i učenja na vlastitim greškama jer knjige i podaci o biljkama ne znaju kakva je čudljiva a ponekad i opaka klima u našoj Slavonij. ovo pišem zato jer želim pomoći pokojim savjetom, slikam jerželim pokazati ljepotu i vrijednost svake i najmanje biljčice i životinjice koja je pronašla dom u mom vrtu. želim pokazati kollku radost i koliki mir daje priroda i njezina tvornica čuda. i uvijek mi je drago vidjeti lijepi vrt! |
|
![]() |
|
Prošle godine je u moj vrt doselio jež.
Zimski san je prespavao u hrpi sijena jer je bio zaštičen i umotan sa svih strana. U ožujku je napustio svoje zimovalište i preselio se u kompost koji je prozračniji zbog grančica kojeg u njega stavljam. U sijenu je ostala mala udubina po kojoj sam zaključila da se tokom zime nije ni pomakao. Jež u vrtu je koristan jer se hrani puževima, raznim kukcima i crvićima,samo ponekad jede korijenje i bobice. Da mu je lijepo u mom vrtu vidjela sam jer je tu odlučio zimovati i nakon buđenja ostati. Ja sam sretna da mu je moj vrt postao dom jer to je dokaz da u njemu nema kemije. Sretna sam i zato što ove godine,bez obzira na veliku vlagu u vrtu -nema puževa! Jež će za svoju kuću odabrati prirodan vrt u kojem nema pužomora, pesticida i herbicida. Ako želim da mi se javi , dovoljno je da malo protresem kompost i on odmah počinje otpuhivati i proizvoditi čudne glasove koji zaista zvuče ljutito. |
|
![]() |
|
Gioia,drago mi je da si mi gost.
sigurna sam da bi patkice uživale iako nemam jezerca u vrtu ali blizu mi je Bosut pa bi mogle malo prošetati. |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Hvala za stihove, zapisat ću ih.
I hvala što si mi dozvolila da užem u ovaj tvoj komad raja! |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Riječi nemam ali zato
![]() ![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
agava1504 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
samo da pozdravim...uživam gledajući i čitajuči..dok ispijam jutarnju kavu..i potpisujem se na Glikičin komentar, jedino nisam Vinkovčanka, ali čast i zadovoljstvo mi je što sam i na ovaj način imala priliku vidjeti i ušetati u tvoj vvrt..
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
[QUOTE=SlavujVk]gioiaa drago mi je da si me posjetila,hvala ti na komentarima.
a patkice? jesu i one bile s tobom?[/QUOT ![]() ![]() |
|
![]() |
|
vrt mi je još pospan ali budan. |
|
![]() |
|
Dadinice,poklanjam ti pjesmu
Iz knjige O SVEMU VIDLJIVOM I NEVIDLJIVOM Kada je stvoren život Moj me stvoritelj obllikovao Uzevši sokove iz stabla Nektar iz plodova Sljez s brijega Stabla i kupine Cvijeće s tratine Ostavljajući tako u meni trag svega vječnog iz prirode. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
krasno ranoproljetno izdanje tvojega vrta, odlična košara
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Eto, Glikica me preduhitrila....
Kolika je razlika današnjeg vrta i onog od prije par dana. Počinje bujati, izvirati iz zemlje i samo čeka da eksplodira bojama, mirisima i strašću u njega uložene. |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Baš si nešto mislim gledajući tvoje slike, mogle bi se mi sve ugledati na tebe. Zašto to pišem? Pa zato što ti pokazuješ svoj vrt. Na žalost, puno vrtova pregledam, i ne vidim VRT !!!Samo cvijeće pojedinačno. Kod tebe se vidi sveukupan raspored u sklopu cijelog prostora,kojeg,šteta, imaš ne baš puno.
A i tvoji postovi kao popratni komentari su jedinstveni na ovom forumu. Čast mi je i zadovoljstvo što si moja vinkovčanka. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
12. travnja 2013.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Smilje režem isto kao i lavandu,samo malo zelenog ostaviti.meni za sada dobro uspjeva,mislim da ga imam tri,četri godine.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
drago mi je ,mali kaktus!
napiši ako imaš iskustva u orezivanju. jako volim ovu biljku i bilo bi mi žao da ugine kao prošle godine. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Svaki sam dan ovdje,ali ne ostavim traga,samo stiha pogledam šta ima novo....
Smilje može preživjeti i golomrazicu,tako je lani kod mene bilo. |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Anastazija, ova vrsta koju ja imam-može.imam je već treću godinu,dvije zime je preživjela ali je uvijek,kada su bili veliki minusi,bila pod snijegom.
ne znam da li bi preživjela golomrazicu,pogotovo ako je nekoliko dana neprestano. evo i jedno moje iskustvo: prošlog ljeta sam ju poslije cvjetanja orezala ,možda malo previše i cijela biljka mi je uginula.imala sam njezinih reznica pa sada imam malenu biljku i vidim da je puna novih lisnih pupova. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 252253254255256 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |