Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 251252253254255 282>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 14:30
Anaida,ovo što si napisala cijelu pjesmu me asociralo na priču o sinu i ocu Mozzartu:
Dok bi mali Mozzart spavao, otac bi na klaviru odsvirao ljestvicu ali bez zadnjeg tona.
Mozzart mlađi bi to čuo ,ustao se i odsvirao taj ton.

Ja sam ovdje napravila obrnuto.
Napisala sam kraj a ti početak, jer ova pjesma i govori o početku svih početaka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 13:55
Draga Slavujčice, samo mogu potpisati stih koji si navela i cijelu pjesmu ostaviti u tvojem vrtu, kao potpunu potvrdu velike Istine.

Vrt je nešto predivno, Božje djelo! 
Ružičnjak mirisni, 
Bazen ukrasni, 
Špilja kamena - 
Najbolji učitelj mira stamena; 
A ipak budala 
Tvrdi da Boga nema - 
Boga nema! U vrtovima! Kad sunce k zapadu kreće? 
Al ja vidio sam znak; 
I sa sigurnošću znam da se Bog mojim uvijek šeće. 

Thomas E. Brown
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 13:20
Sunce,rosa,rano jutro....

(Hypericum polyhyllum
)

Ajuga

Ajuga

Marijanski čičak(Sylbum marianum)

(Geum)

(Sedum matrona)

Presličica (muscari)

(Oenothera missouriensis)

Jastučac (aubrieta)

(Saxifraga stolonifera)

Potočnica(
Brunnera)

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 08:32
Originalno poslano od člana Mira K Mira K napisao:

Krasan ti je avatar [IMG]smileys/smiley20.gif" height="17" width="23" align="absmiddle" alt="Thumbs%20Up" />
Krasna mi je ona košara koja se  i Lantani sviđa [IMG]smileys/smiley20.gif" height="17" width="23" align="absmiddle" alt="Thumbs%20Up" />
Krasne lekcije o bilju  nam daješ draga [IMG]smileys/smiley20.gif" height="17" width="23" align="absmiddle" alt="Thumbs%20Up" />

Za sve to lijepo, korisno i sve što dijeliš sa nama tebi [IMG]smileys/emot134.gif" height="63" width="65" align="absmiddle" alt="smile79" />

Miro,
za tvoje posjete, za cvjetiće i najljepšu poruku koju si ostavila 4. travnja u mojem vrtu
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 08:27

.....U vrtovima!Kad sunce k zapadu kreće?
Al ja vidio sam znak;
I sa sigurnošču znam da se Bog mojim uvijek šeće.
                                                       Thomas Edward Brown
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 08:16
Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

Hvala! Evo mene opet u tvome vrtu, onda znaš da mi je lijepo kada se vraćam![IMG]smileys/smiley2.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Wink" />
desert rose, drago mi je da si tu i da ti je lijepo!
vidim da si nova na forumu pa ako možeš nešto naučiti i "prepisati" biti će mi drago.
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2013 u 23:21
molim vas da ispraznite sandučić
Lipik
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2013 u 23:04
IRIS

značenje irisa je vjera, nada, mudrost, hrabrost i divljenje.

Iris je bila grčka božica, glasnica Bogova i personifikacija duge a djelovala je kao veza između neba i zemlje.

Ljubičasti irisi su bili posađeni na grobovima žena kako bi se pozvala božica smrti da ih vodi u zagrobni svijet.

Drevni egipatski kraljevi su se divili egzotičnosti ovog cvijeta a crteži irisa su pronađeni u nekoliko egipatskih palača.

Danas se uzgajaju u vrtovima iako se predivni primjerci mogu pronaći upravo u divljini.
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2013 u 22:19
Krasan ti je avatar Thumbs%20Up
Krasna mi je ona košara koja se  i Lantani sviđa Thumbs%20Up
Krasne lekcije o bilju  nam daješ draga Thumbs%20Up

Za sve to lijepo, korisno i sve što dijeliš sa nama tebi smile79

Rijeka

Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2013 u 20:30
Hvala! Evo mene opet u tvome vrtu, onda znaš da mi je lijepo kada se vraćam!Wink
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2013 u 20:06
Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

Slavujvk večeras sam prvi puta prošetala tvojim vrtom i malo je reći da je prekrasan. Vidi se da je puno truda uloženo ali opet, izgleda prirodno. Moje čestitke! [IMG]smileys/smiley32.gif" height="17" width="18" align="absmiddle" alt="Clap" />
desert rose, dobro došla!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2013 u 20:02
mali kaktus,
pročitala sam na nečijoj temi da su cure s mora komentirale kako u našim krajevima dugo traje zima i onda sve stigne za nekoliko dana.

mislim da je to istina.
vrt se naočigled popunjava i cvjeta.
ovaj topli tjedan će napraviti čudo u vrtu.
pravu salauku!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2013 u 19:57
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Lijepo je doći na tvoju temu, imamo što vidjeli i naučiti. Čitala sam o smilju, za njegov miris postoje podvojena mišljenja, nekima miriše, a nekima miris i nije baš ugodan. Ja ga imam puno jer se sam rasijava, onaj divlji.Lijepo si složila ovu košaricu[IMG]http://i49.tinypic.com/30at1ts.jpg" />

Lantana, smilje obožavam i njegov miris mi je predivan.
Dobro si rekla da nekome baš i nije.
Kada sam prvi puta bila na moru,bila sam u Postirama i tada sam donijela kući puno smilja, i još neku travicu koja je na vrhu imala malu čupavu gombicu.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 22:27
ovo pišem zato jer želim pomoći pokojim savjetom, slikam jerželim pokazati ljepotu i vrijednost svake i najmanje biljčice i životinjice koja je pronašla dom u mom vrtu.
želim pokazati kollku radost i koliki mir daje priroda i njezina tvornica čuda.
i uvijek mi je drago vidjeti lijepi vrt!

ovo si jako lijepo napisala,a sad čekamo cvjetnu salauku
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 22:08
Lijepo je doći na tvoju temu, imamo što vidjeli i naučiti.
Čitala sam o smilju, za njegov miris postoje podvojena mišljenja, nekima miriše, a nekima miris i nije baš ugodan. Ja ga imam puno jer se sam rasijava, onaj divlji.

Lijepo si složila ovu košaricu

život je more
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 22:00
Divnu stvar sam naučila o božjoj plahtici, kaloperu, koji moja djeca zovu ...orbit žvake !!  Imam nekog kome ću skrivečki kuhati čaj od listova (reči ću joj da je dobar za želudac)  pa možda i uskoro objavim da ulazim u klub bakica !!smile213

Za tvoj vrt treba se naći vremena, jer samo pogledati slike nije pravi gušt, iako su slike prelijepe, poseban gušt mi je čitati tvoje postove !!

Kaj izdvojiti od prelijepih sličica ?  Ja bi izdvojila kao posebnu, ovu !!

Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 21:09
Slavujvk večeras sam prvi puta prošetala tvojim vrtom i malo je reći da je prekrasan. Vidi se da je puno truda uloženo ali opet, izgleda prirodno. Moje čestitke! Clap
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 20:48
iz mog iskustva:

lukovice koje su u ovo vrijeme prekrasne,kada odcvjetaju ostavljaju za sobom ne baš lijep prizor a ne smiju se orezati zbog stvaranja novih lukovica.
trajnice,kao što je npr niska gailardija,hosta,gomoljasti zvončić,visoki sedumi, ukrasne trave kao prosenjak-dosta kasno potjeraju mlade izboje.
zato bi bilo dobro saditi lukovice oko takvih trajnica.
popuniti će prazninu oko trajnice a kada se ona razraste, zakloniti će njihovo sasušeno lišće.

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 20:32
FLORAMYE,
i ja jedva čekam.
uskoro!
u vrtu je zatišje pred cvjetnu salauku[tako slavonci kažu za oluju]
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2013 u 23:56
Jedva čekam taj veliki prasak!

Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 251252253254255 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,469 sekundi.