Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sijanje kaktusa, sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Sijanje kaktusa, sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <12345>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 12:08
Može Vijolica.
Upravo sam pokupila još sjemena sa jednog astrića, ove godine su mi dobro "rodili".
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 23:19
Glikice,bodrit ćemo jedna drugu!
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 15:00
OK, tnx.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 14:51
vrati natrag najlon na posudu i stavi na svijetlo i toplo mjesto vodi računa da sijanci stalno imaju dovoljno vlage.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 11:20
I ja sam sijala, prvi puta. Sjeme sam pokupila sa mojih astrića, nabrzinu sklepala nekakav supstrat što sam mislila da bi bio dobar, pokrila nekim najlonom koji mi je bio pri ruci i......zaboravila na to. Danas se sjetim i evo, da ne povjerujem:

Uploaded with ImageShack.us

Al sad ne znam kako dalje ?
Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2013 u 23:30

Ovo je slikano mjesec dana nakon sijanja,sada su malo veći.
Prvi put sijem,nemam nikakvog iskustva osim što sam ovdje pročitala.
   Držte fige
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 18:48
Da li je neko od vas sijao Epiphyllume?
Plod od Bens Laura je zrel i sad bi ga trebala otkinuti....a šta dalje? Prije nego krenem istraživati voljela bih da čujem iskustva drugih (ako ih neko uopšte ima).
Epiphyllumi su još uvijek svi u podrumu, neki su već napupali, ali ih još ne smijem iznijeti vani.

Plod je veličine mandarine.

(")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2012 u 20:09

Uploaded with ImageShack.usovo su moji prezivjeli sijanci od matra ove godine.Pitam se hoce li prezivjeti zimu...
sutnja je zlato....
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2012 u 11:45
Ljepo ih je vidjeti ovako malecke i odlično napreduju.
Po meni im još netreba prihrana. Ja bi sa prihranom počeo kad primjetiš da počinju stagnirat. Ili proguglat i otkrit u kojem vremenskom razdoblju im se razvije korjenski sustav, pa tada počet s prihranom.
Logićno je da prihrana i nema smisla, a ni svrhe kad im nije razvijen korjenov sustav.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2012 u 10:43

Na slici iznad teksta su male lophophore stare 2 mjeseca a na slici ispod isto toliko stari A. asteriasi. Za sada napreduju sasvim zadovoljavajuće. Ne namjeravam ih pikirati barem još godinu dana. Glavobolju mi izaziva gnojenje. Dali je uopće potrebno ? Ako je, kada početi ?

Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2012 u 23:10
Pinus kako napreduju tvoji sijanci?

Uploaded with ImageShack.us

Ja sam presadio sijance od jesenas i stavio nešto pelcera da se ukorjene. Nadam se minimalnim gubicima.
Ovogodišnje sijance ću prepikirat kad još malo zatopli.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 21:11
To pitanje sam i ja postavio na temi o pahipodiju. Nažalost nisam dobio odgovor. Vrtimo se u krugu. No mislim da ti griješiš u tome što nemaš dovoljno visoku temperaturu u klijalištu. Makar ni to ne treba biti točno jer iskustva (znanja) nemam niti ja a tebi dijelim savjete.

Pahipodije mislim sijati početkom svibnja. Temperaturu u klijalištu ću držati preko dana oko 30 C.

mememe, kod koga si kupio sjeme ? Možda je problem u sjemenu. Navodno mu brzo pada klijavost. Negdje sam pročitao da je očekivana klijavost sjemena pahipodija oko 30 %.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 20:10
U sobi (kuhinja) noću ne pada temp niže nego 20 stupnja, po danu su na prozoru (sunčana strana). Očito griješim pošto sam čitao da mogu i za 3 dana proklijati. Imaš Pinus linkove sa savjetima o uzgoju pachya iz sjemena?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 14:06
pošpricaj fungicidom
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 13:56
Danas sam pimijetila u posudi sa klijancima ,kao paucina po zemlji,to je valjda plijesan.Bili mi pokriveni folijom duze no sto treba.Sta da radim!?
sutnja je zlato....
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 22:57
Kažeš da ne znaš točno koja je temperatura u klijalištu. Kod mene, tu u okolici prodaju obične plastične termometre po 2 €. Bez alata nema zanata zar to nije točno. Čitam da je potreban uvjet za klijanje sjemena pahipodija 27 – 35 C. Na koji način kontroliraš temperaturu u klijalištu ako nemaš termometar ?
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 21:46
Jesam, namakao sam 24 sata, kako sam i pročitao, i to u termosici da se voda ne hladi. Za temperaturu neznam točno, pazim da ne oscilira u prostoriji temp. Da li bi lampa pomogla klijanju?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 20:55
Mememe, dali si namakao sjeme u destiliranoj vodi i kako dugo ?

Koju temperaturu imaš u klijalištu ?

čitam i ovo:“ Sjeme koje ne proklije unutar 6 tjedana može se smatrati „nonviable“.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 20:43
Ja sam posijao pred više od tjedan dana pachypodium densiflorum i sve sam napravio isto kao i kad sam adeniume sijao (osim što sam dodao više pijeska u supstrat kao i preporučeno)i izgleda ćorak, neznam gdje sam pogriješio :-(
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 20:01
.

Lophophora, sijanci - nekoliko različitih vrsta. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .A. asterias hibridi

Dzeni, svoje sijance neću pikirati prije nego se počnu međusobno dodirivati. Sijem prvi puta tako da nisam dobra adresa za savjete. Evo i mojih starih mjesec i pol.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.