Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 244245246247248 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moram još nešto reći u vezi orezivanja saponarie:
kada ju orezujete nemojte rezati drastično. da bi ponovo procvjetala treba joj orezati samo stapke na kojima su cvjetići a ostaviti stabljike sa listićima jer će iz njihovih pazušaka ponovo cvjetati. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
dadinice,
hvala! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ođe volim doći i gotovo! opet sam nešto naučila, sad znam kako ću se ponašati sa mojom rozom saponariom!
hvala slavuj!!! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Draga Slavujčice, raduje me da si i našim Vukovarcima obojala i rascvjetala dvorišta i vrtove.
A posebno je divna tvoja zadnja rečenica kojom si svela svoje dojmove o sajmu- da ste ti i gosp. Čordaš zadovoljni. Ima nešto divno kada, unatoč svemu, svoje misli možemo završiti dobrom porukom, porukom pozitive. Eto, to ti uvijek i svuda i dalje želim. Da ti sve na dobro dođe.
Vrt je iz dana u dan sve ljepši! Kako divno proljeće!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
S obzirom da je u mome fokusu povrtnjak jer cvjetnjaka još nemam, često navratim kod tebe da malo odmorim oči.
Što napisati a da već nije napisano?
![]() |
|
![]() |
|
PUZAVA SAPONARIA saponaria ocymoides
Niska trajnica koja cvjeta u proljeće , visina do 15 cm. Ima mnoštvo roza cvjetića. "Snow tip" je vrsta sa bijelim cvjetićima. Dobro podnosi sušu i idealna je za kamenjare i suhozide. Može se saditi i kao pokrivačica tla. Orezuje se nakon prvog cvjetanja da bi zadržala kompaktan izgled i ponovo procvjetala. Razmnožava se sjemenom ili djeljenjem korjena u jesen |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Prvo moram pohvaliti vrt, koji je svakim danom sve bujniji i ljepši, ako uopće može biti ljepšii!!!!
Drago mi je, da si se zadovoljna vratila sa sajma i kao što reče Dadinica, stoljnak je za 10. Originalna ideja!!! Za kraj bih te molila da mi kažeš, da li se i puzava saponaria obrezije isto kao i plamenci i ostale puzave trajnice? |
|
![]() |
|
drago mi je što navratiš u moj vrt, ja u tvojem uvijek uživam. ![]() |
|
![]() |
|
![]() proljetne trajnice kao što su puzavi plamenci, aubriete, arabisi,treba poslije cvjetanja orezati za jednu trećinu a stabljike koje su se pružile okolo može i do korjena. rezidbom biljku pomlađujete i sprečavate njezino širenje. ako ne orežete,biljka će rasti i vremenom će joj najstariji djelovi odrveniti i ostati bez listova i cvijetova. ove biljke se rasađuju u jesen. tulipanima odrežite cvjetne stapke sa sjemenim tobolcem a ostavite listove sve dok ne požute,jer oni hrane lukovicu koja će se razmnožiti. |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Drago mi je da je sajam bio, makar relativno uspješan.
Ponuda ti je, znam, bila dobra. Ali mene se najviše dojmio stolnjak! Bravo majstorice! Ovo je bilo stvarno pohvalno prezentiranje CIF-a. Čast mi je poznavati te. |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
Predivan vrt u proljeće pa sam opet malo prošetala.
|
|
![]() |
|
ja i Čordaš smo među prvim izlagačima na ovom sajmu. i kako se kaže-kupca je lako steći ali teško zadržati. nama se ljudi vračaju i redovito kupuju. još nitko nije rekao da je nešto uginulo ili da je prodano pod krivim imenom ili bojom. Janko je na sajmu prije godinu dana kupio kaktuse od jednog poznatog uzgajivača, naravno koje nije imao i kaže da su mu svi uginuli. njegov savjet je da kaktusima, koje kupite iz uvoza, odmah operete korjen i promjenite zemlju. |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Krasno je u tvom vrtu, prava ekspozija boja.
![]() I ja bi rađe kupila cvijet od tebe, iz domaćeg uzgoja, nego iz plasteničkog uzgoja. |
|
život je more
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Drago mi je da ste ti i g.Čordaš otišli zadovoljni sa sajma,a lijepo je prošetati po tvom vrtu sad kad je ispunjen lijepim bojama!
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Mona,
stići ćeš kada vrt bude najljepši! |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
eh, kad cu ja stici do tebe.....sve je divno kao i uvijek
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
bucka,
ranunkulus koji kupiš na tržnici je drugačiji od ovoga u mojem vrtu. ne znam puno o njemu jer sam ga dobila od jedne moje drage cvjetne prijateljice-"ovisnice", tako da nije ni osjetio da je promjenio dom. ![]() na sajmu je bilo najviše jednogodišnjeg cvijeća. sa trajnicama su opet bili ljudi koji imaju zanimljivih biljaka ali većini ne znaju ime!?! opet sam kupila nešto -šta nemam pojma,po listu sam vidjela da ju nemam. |
|
![]() |
|
hvala ti na posjeti. drago mi je da učiš i radujem se svakom novom vrtu koji će biti lijep ako postoji znanje ali najljepši će biti ako je posađen s ljubavlju! ![]() |
|
![]() |
|
bucka123 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 665 |
Boja ranunculusa mi je čarobna. Je li zasađen ove godine ili je već udomaćen u tvom prelijepom cvjetnjaku. Ja ga već nekoliko godina svakog proljeća kupim na tržnici ali mi traje samo dok cvjeta, nakon toga nestane i više nikada ne iznikne. Da li možda zbog toga što je iz sjemena, a ne iz lukovice ili gomolja. Kako je bilo na sajmu u Vukovaru. Je li bilo izlagača. |
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 244245246247248 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |