Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 124125126127128 407> |
Korisnik | |
DaZip ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@MermaidDreamer, nažalost vidjela sam tvoj post nakon što sam već posijala sjemenke, ali slično sam napravila, samo što sam ih natopila u običnoj vodi. Ali poslušat ću tvoj savjet u vezi postupanja s njima nakon klijanja
![]() @Bebolina, ni ja uopće ne sumnjam da će ti se adeniumi oporaviti, s obzirom na svu brigu koju im pružaš.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
I mene je još uvijek strah truleži, iako imam jako dobar, tj propustan supstrat.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@Andina, ovi moji su stradali od odlomljeih grana bora koje je nevrieme srućilo na njih
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Bebolina, super je ovaj s pupovima. Opet ćeš imati cvjetića! Čestitam! Mislim da njima nije problem rezanje ili trganje grana, veći im je previše ili premalo zalijevanja i niske temperature, eventualno i virusna oboljenja.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Mjesec i pol od dana naručivanja (naručila na Adeniumseeds.co.uk,a
stiglo od Plumeria2.co.uk - je li to ista firma?) stigle mi sjemenke -
četiri hibrida po pet sjemenki. Čak su mi poslali litru perlita i štapiće za označavanje.
![]() Namočila sam ih jučer, a posijala danas. Stajale su u toploj vodi u pećnici više od 24 sata, grijani su samo svjetlom, tek toliko da se voda ne ohladi potpuno. Nekoliko ih je počelo klijati već u vodi. Isti tretman imaju i nakon sijanja. Javim uskoro koliko ih je proklijalo. @Wolfsbane, nažalost, ostala sam bez fotića pa ne mogu slikati listove potencijalnog arabicuma. Sutra ga šišam, što god on bio! |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Bebi .......stručnjak si za biljke...moraju ti se odužiti!
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
DaZip jučer sam ti htjela odgovoriti pa sam imala nekih problema. Nije da sam stručnjak, ali ako ti moje iskustvo pomogne, super. Namakala u mlakoj vodi cca 2 sata, s time da je u vodi uvijek otopina kamilice. Kada prokliju špricnem ih kamilicom i preslicom.
Klijanci adeniuma su simpatične male biljke. Zaljubiš se u njih na prvi pogled. BTW dobrodošla. Glikice, cijeli dan. Sie. Moji su do cca 13 popodne. Prije su bili i kraće. |
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
I moji su se danas napokon cijeli dan sunčali !!!
|
|
|
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
čudom se čudim koliko moji vode piju!! i plastika i terakota cipelice, isto se ponašaju
nije mi jasno da sukulent može toliko toga popiti...ako ne zalijem odmah se trbušćići smežuraju, a čim im dam vodice: "debeli mali Bude" od sunca su mi neki (barem se nadam da je to od sunca) izgubili par listića, ali rastu novi,a i korjenje im je jako i zdravo (naravno da sam u panici čupala van)
|
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
![]() |
|
Moji su posađenji u odstajalom kompostu s dodatkom perlita i granula cigle, sasvim im je ok tako. Sjeme samo malo utisni u zemlju, oni klijaju vrlo brzo ako imaju vlage. Fungicid nije potreban ako brzo isklijaju, ako ih držiš na toplom i ako ih povremeno prozračiš
|
|
![]() |
|
![]() |
|
DaZip ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 13 |
Hvala
![]() Sutra ih sijem, nadam se da će mi brzo isklijati. Je li nužno špricanje sjemenki fungicidom?
|
|
![]() |
|
@DaZip
![]() Sijati možeš u supstrat s dodatkom perlita kojeg već imaš, kasnije pripremi neki dobro propusni supstrat, a ako imaš glistenjaka...bolje
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pozdrav svima, već neko vrijeme vas pratim i moram priznati da ste me stvarno zainteresirali za ovu posebnu biljku, tako da sam odlučila probati uzgojiti barem jednu iz sjemena iako sam početnik što se toga tiče. edit mod: obrisan ovaj dio poruke....pročitati Pravila foruma Ovako bi cvijet trebao izgledati, iako znam da su male šanse za to: Super Noble Concubine: Double Moons:
![]() ![]() E sad, iako sam pročitala skoro sve postove, još uvijek se dvoumim oko supstrata. Doma imam supstrat za cvijeće (treseti i 3% perlita), nešto stajnjaka i svoj kompost od prošle godine tako da sam to mislila pomiješati s perlitom. Ili bi ipak bilo bolje da kupim glistenjak koji je Pinus preporučio i pomiješam samo njega s perlitom u omjeru 1:1? |
|
![]() |
|
A šta mojima nije po volji ? Možda mi se samo čini, ali kao da su usporili sa rastom. Jel moguće da imaju neke svoje faze ?
|
|
|
|
![]() |
|
Oni su kao otvorena knjiga, odmah pokažu ako im nešto nije po volji
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Aha, jesi ih vidjela ? Bit će nešto od toga.
|
|
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
"Hi, my name is W and i'm an addict :D " a ima ih.. krdo cijelo :D ak hoces nesto posteno prouciti onda nemres raditi sa par slucajeva pa generalizirati zakljucke, bad science :) uostalom kaj pa ti si zvadila cijelu sumu yamadorija tamo :D
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 124125126127128 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |