Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 121122123124125 407> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Kladim se da ti ovaj nizozemski neće dugo biti bez kaudeksa. Već ćeš ti njega ugojiti.
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Pokušao sam ali
bez uspjeha. Unutar tjedan dana sve je bilo žuto.
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Pokušao, nažalost nije uspjelo.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Za kratak izvještaj o napredovanju listića stavila sam velike slike da bolje vidite što se događa. Nadam se da mi modovi neće zamjeriti.
Još je pet listića živo od kojih je najnapredniji ovaj: ![]() Obratite pozornost na izraslinu uz kaudeks. Povećala sam taj dio da se bolje vidi. ![]() Na poleđini lista pojavile su se nekakve mrlje slične lišajevima. ![]() Dvije takve mrlje bile su i na ovom listiću: ![]() Mislila sam da je to nešto zalijepljeno pa sam pokušala maknuti pomoću čačkalice, no izgleda da sam ga time ubila. A možda sam ga i previše zalila. Ovih dana ima sunca na kapaljku i vrlo mi je teško odrediti koliko ih trebam zaliti. Korijen se čini još živ pa sam ga naprašila cimetom (nemam fungicida) i presadila u novi supstrat. Je li još tko pokušao zakorijeniti listiće? |
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Bijeli cvijet, odlično, imam ih još nekoliko takve boje.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
G, lijevi ce imati bijeli cvijet.
Bebolina, sretno s reznicama! |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
melisa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2010 Lokacija: Vrbovec Status: Offline Bodovi: 51 |
pinus... nemam riječi...prekrasno..prekrasno..
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
|
![]() |
|
Ma ja ni sama ne znam koji me vrag povukao da išta radim s njima, umjesto da sam ih ostavila da lijepo rastu, a za prčkanje uvijek ima vremena.
|
|
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
meni bas i nije jasno zasto ste te plocice stavljali skroz malim biljkama. je to radi onaj lik sa kakoseveczove sarene stranice,al sta to znaci, on ih posadi i u ful tesku zemlju gdje nije bed ak je samo tri centimetra do kraja korijena :)
ja sam jednom stavila ispod branu, ali tek kad je bio sest mjeseci star i imao caudex da je mogao to prezivjeti. i tako mu je trebalo dosta da se oporavi. a kad presadjujem ove male bez problema im se moze zavinuti korijen bez rezanja da ne ide u dubinu. cak i kod onih koji su mi cijelu zimu bili u dubokoj zardinjeri i pruzali korijen prema dnu gdje je vlaga. enivej, uvijek stignete to stavit ispod, pustite ih dok su mali da rastu bez ometanja, brze i bolje ce napredovati :)
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Andina bi mogla biti u pravu, i meni se čini da kod mene pločice rade problem, jer su one dosta plitko postavljene i supstrat u tom dijelu se brže suši. Pokušat ću sa malo više zalijevanja, ako se ne zaoble i nakon toga, mičem pločice.
|
|
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Pinus, prekrasni adeniumi ovo s pomanjkanjem vode sve me strah da bi i moju biljčicu moglo zadesiti, zapravo i mislim da je moj adenium slabije napredovao što ga nisam dovoljno polivala, baš je teško odrediti koliko je taman.....a zadnjih dana nema ni sunca
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Glikice, čini mi se da si ti stavljala ispod adeniuma one plastične pločice. Pogledaj je li to možda razlog što su se smežurali. Meni se s dvojicom onih pod koje sam stavljala dio plastične čašice dogodila ista stvar i morala sam to maknuti. Opet su se lijepo udebljali.
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Čitao sam da se trulež i pomanjkanje vode kod adeniuma manifestira kroz njegov mekani kaudeks. Neki treči razlog za
mekani kaudeks kod adeniuma nisam nigdje
pročitao. Glikice, zato mislim da je ipak pomanjkanje vode razlog za mekani
kaudeks kod tvojih adeniuma. Dok su adeniumi u aktivnoj vegetaciji kada
zalijevamo, zalijevamo temeljito. Preko
zime je druga priča.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pinus, Wolfsbane, hvala! Puno ste mi pomogli.
|
|
|
![]() |
|
Nema više bubica, ko zna što je to bilo.
Ali sad imam novi problem: nekoliko biljčica mi imaju mekan trbuh, čak do te mjere da su postali plosnati. Truleži nema. Vode im ne manjka, hranim ih poprilici, pa da vidimo, što bi moglo biti uzrok takvoj pojavi ? |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 121122123124125 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |