Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 120121122123124 407> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Za sada o stakleniku samo povremeno razmišljam. No možda i on dođe na red. Nikada se
ne zna.
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,to nije sijanac,oni jo ne cvatu.To je lani kupljen na sniženju,uzgojen iz reznice.
Znači,sad ideš u nabavku staklenika,super ![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
mali kaktus, kako samo krasno cvate.
![]() ![]() Miss M. sve mi je veća gužva na prozorima. U pravu si. Morati ću početi
razmišljati i o stakleniku. Druga opcija je da prestanem nabavljati nove adeniume što
je ipak malo teže. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Pinus ponestat će ti prozora preko zime, mislim da će staklenik ipak doći na red.
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
znam glikice kako ti je.ja sam iz mojih vodu izljevala,ali ništa im nije.bilo je toplo
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Uh, ja sam jutros prije posla skupljala moje adeniumiće po dvorištu, sinoć je kod mene bio pičvajz, no na sreću ništa se nije pokidalo, samo poispadalo iz teglica pa sad moram ponovo saditi. Moram još dobro pregledati okolo po travi da nema još koji.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Ovo je ljepo čitati ![]() ![]() ![]() Andina,slažem se.Sijanje ima svoje čari i onome ko to voli daje poseban gušt i zadovoljstvo ali to je za strpljive ![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
To i jest razlog zašto ih naručujem puno. Ako sijem pet sjemenki, vjerojatno će svih pet biti roza, a ako posijem pedeset, nadam se da će bar jedan biti drugačije boje. Znam da bi jednostavnije bilo kupiti odrastao kultivar, ali meni je zabavnije sijanje i iščekivanje.
![]() Svaka čast ovim nizozemskim hibridima, lijepo ti cvatu, ali meni su tvoji sijanci ljepši. ![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Andina držim palčeve da ti adeniumi procvatu
s takvim cvijetom kakvim si naručila. Čitam
da je to uvijek upitno. Navodno je gen za roza boju adeniuma dominantan i u
bili kojoj kombinaciji gena on prevlada. Ove godine sam adeniume sijao u dva termina. 1. 3. i 25 . 4. Nakon komplikacija sa hibridima
naručenim kod plumeriom2u sijao sam samo
osnovne vrste: a. somalense, a. somalense nova, a. socotranum i a. swazicum. Za
sada je sve OK. Neke od njih sam do sada i po dva puta pincirao. Na slikama su nizozemski hibridi i
moji prošlogodišnji sijanci obesuma i
arabicuma: |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Zaboravih napisati kako sam danas ostala "šokirana" kad sam u sandučiću vidjela kuvertu iz Engleske.
2. lipnja na Plumeria2U bilo je sniženje cijena sjemenki adeniuma i ja se polakomila pa ih naručila još 20. Vjerovali ili ne, danas su stigle! Za samo pet dana!!! Ne očekujem puno od njih, vjerojatno im je slaba klijavost, ali ako mi od svake vrste nikne po jedna - ja zadovoljna! Iz prošle ture od dvadeset posijanih sada uspješno raste njih dvanaest, a jednoj se sjemenki još nadam da će proklijati. |
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pinus, ovaj tvoj rascvjetani stvarno obara s nogu! Koje bogatstvo pupova! I cvijet mu je prekrasan kao i kvaliteta tvoje fotke - čisto, jasno, s kontrastnom pozadinom - ma majstor si u svemu!
Antonija, i ja koristim Kristalon za svo cvijeće kod svakog zalijevanja i to vrlo razblaženo, no ne mogu se baš pohvaliti da kod adeniuma vidim neki napredak. Doduše, njih sam rjeđe zalijevala pa tako i manje prihranjivala. Vidjet ćemo kako će djelovati sad kad bude više sunca i više zalijevanja. Dzeni, kultivar je posebno uzgojena podvrsta neke biljke koja zadržava određena svostva, a dobiva se selekcioniranjem, križanjem, kalemljenjem... Možda nisam to baš stručno objasnila, no tek toliko da znaš da se taj izraz odnosi na biljke, a ne na uzgajatelje. ![]() Bebolina, pa kud svo zlo na tvoje biljčice?! ![]() |
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Btw zamolila bih strucne kultivare da mi kazu kako da pospjesim njihov rast,nema sunca vec neko vrijeme kod nas,samo kisa.Jedan je vidno slabiji ,bio je dugo smezuran,al se popravio.Zaljevam ih svakih par dana malo vodom ,a potom gnojivom za kaktuse.
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Wow koji adenijumi,koja ljepota!!
Ja se ne mogu bas pohvaliti nekom raskoši,ali bar sam odrzala u zivotu preko zime svoja 2 sijanca BY BEBOLINA,kojoj se jos jednom zahvaljujem <3. ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Pinus, MgO, je li to magnezijkisik, kako mogu dodati kisik???
Glikice, ja koristim kristalon za sve biljke osim adeniuma. na mome piše unirvezalno gnojivo za list i cvijet, odličan mi je! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Dužan sam jedno objašnjenje . Kada sam pisao o kvaliteti gnojiva napisao
sam da su sva gnojiva neovisno o proizvođaču jednakovrijedna. Time ne mislim
uspoređivati UREU sa NPK ili nekim trećim gnojivom.
Mislim na gnojivo iste specifikacije. Npr. ako koristimo NPK 15 15
15 + 3 % MgO svejedno je tko ga
proizvodi. MgO je MgO i svejedno je tko ga doda u gnojivo Plantela ili Cvetal. Glikice, o kristalonu ne znam ništa. Ne koristim ga. Ali kad već spominješ
male i velike adeniume mogu samo iznijeti svoje iskustvo. Za one biljke koje brzo rastu koristim uravnoteženo kompleksno
gnojivo. Sva tri glavna elementa u jednakim količinama + mikro elementi i to
samo u fazi, dok ne narastu približno do konačnog habitusa. Za velike
odrasle adeniume i za sve kaktuse kada
gnojim upotrebljavam gnojivo siromašno dušikom. |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Narode, imam kristalon,piše za cvijet i plod !!! Da li bi bio dobar za prihranu adeniuma ? I kojih; i malih ili samo velikih ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 120121122123124 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |