Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 303304305306307 407> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rano ujutro je
rosa pa se trava lijepi za kosilicu oko
noževa i stalno ju štopa, a poslije
podne mi je ubitačno vruće. Glikice,vidiš
da ne mogu. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Narnia ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2013 Lokacija: Nis Status: Offline Bodovi: 79 |
Glikice,Bebolina,Pinus-uzivam gledajuci vase rascvetale adeniume.Kod mene trenutno nista interesantno.Pretoplo je ovih dana i imam utisak da to ne prija cak ni adeniumima
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
I nemoj. Prekrasan je ovakav kakav jest! A to što ti nazivaš "glupostima" ja bih nazvala kreativnošću. Želio si stvoriti nešto novo i to je dobro. Tako nastaju novi kultivari, pa čak i nove sorte. Nema veze što nije uspjelo, drugi put će biti bolje jer sada imaš iskustva. Vježbaj na onima koji su manje lijepi, a mi ćemo učiti od tebe. ![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
vruce im je, tu i tamo pozuti koji listic,ali cvjetovi se ne daju
![]() ![]() ![]() ![]() arabicum, mislim da ce ovaj biti minijaturna stupasta forma. predivan mi je,jedan od favorita ![]() arabicum neobicni ![]() somalense var. nova, dobiva prekrasnu formu sam od sebe ![]() 6 simetricnih grancica izbija oko jednog pazusca lista ![]() relativno neobicni pupovi na jednom sijancu ![]() jako tamni pupovi na onom sitnom sijancu, ovoga iscekujem sa zanimanjem ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Narnia ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2013 Lokacija: Nis Status: Offline Bodovi: 79 |
Koliko pupoljaka!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
tnx Narnia, i ja isto, posebno ova dva zadnja! svaki dan me neki od sijanaca razveseli sa pupovima :)
moram jos poslikati jednoga, definitivno najbrze rastucega od svih mojih adeniuma, i to za red velicine. moram ga presaditi treci put od kad je izasao van na sunce, a ja sve sadim u puno vece lonce nego sto se obicno preporuca. brutalno brzo raste (u sirinu), ima i pupove, a jos nema godinu dana.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Wolfsbane, kod tebe fešta od listova, pupova i cvjetova!
![]() |
|
|
![]() |
|
tnx Andina, luduju i kultivari i obicni ;)
onaj prvi se zove choke russamaee |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala! Probala sam naći njegovo sjeme na netu, ali bez uspjeha.
Kod mene loše vijesti - ode i zadnji listić. ![]() Pazila sam da ga ne prži sunce, umjereno zalijevala (ovo dolje je početno truljenje koje je prebolio još prije par mjeseci). Ili su mu smetale ove vrućine ili to što sam ga gnojila. Treće ne može biti jer sam ga čuvala i pazila "ko oko u glavi". Baš mi ga je žao! ![]() |
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo još nekih po nečemu zanimljivih (kad već nema cvjetova
![]() Ovu dvojicu sam stavila u vrlo široke i plitke posude s ciljem istraživanja kako će se ponašati. ![]() Dvaput spašeni okitio se listićima. ![]() Sijanac iz kolovoza prošle godine sav se savio. On je bio najžedniji, što se vidi po sasušenim listovima, ali sam se ja bojala jačeg zalijevanja da mi ne strune. ![]() ![]() Godinu i dva mjeseca star "Tuxedo" - nepinciran, pušten da raste kako hoće - i nema namjeru cvjetati! ![]() ![]() Ova dvojica imaju ogromne listove - i nemaju namjeru cvjetati! ![]() ![]() Sumnjivac - obesum ili arabicum - pinciranih grančica. Svaka se počela raćvati u dva dijela - i nema namjeru cvjetati. ![]() ![]() Zadnjih dva tjedna gnojim ih peletiranim pilećim gnojivom i čini mi se da im to paše. Nekako mi se čini da su krenuli s debljanjem. |
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
W, ćeće ti je baš će-će ! I opet si pokazala primjerke za razmišljanje, za primjer.....
Andina, i tvoj prikaz biljčica mi puno znači ! Cure, veoma poučno sve ovo što ste pokazale i objema hvala od mene.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Šteta lijepih cvjetova i eventualnog sjemena.
![]() |
|
|
![]() |
|
andina,jesi ti ziher da ti ovaj tuxedo i ovaj iznad njega nemaju pupove? ovo na vrhu na slici sumnjivo izgleda
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
...kad smo već kod pupova, evo kakvo je stanje sa Žućom, nadam se da će izvući cvijet do kraja:
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Uh...i kod mene je uzasno vrelo
![]() ![]() Ovi su u najboljoj poziciji.Tu cuvam adeniume koji cvetaju,ili imaju pupoljke http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7605_zps15668b6c.jpg. - ![]() Ni ovde nije lose...sunca imaju tek popodne i to sa prilicnom zasenom od biljaka koje rastu pored ograde http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7622_zps63e7fcb3.jpg. - ![]() Ovi imaju zasenu u najvrelijim popodnevnim casovima od ovih zardinjera http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7626_zps01b24b92.jpg. - ![]() A ovo je ,,kaznjenicka ekspedicija" ![]() ![]() http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7628_zpsb3b4d3dc.jpg. - ![]() Ovima je za nijansu lakse ![]() http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7629_zps6b876711.jpg. - ![]() http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7630_zpsbe3d56c7.jpg. - ![]() Naravno ima ih i po prozorima http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7625_zps1c562709.jpg. - ![]() http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7624_zps9ae0ea03.jpg. - ![]() |
|
![]() |
|
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Majko moja....sta ova zena radi....
![]() ![]() |
|
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
potpisujem sve ovo
što je Leona napisala, zbilja imaš krasne
adeniume Narnia !!!
![]() kod mene je ovih
dana ubitačno vruće, temp. idu do 38 C. Adeniume
zalijevam 2x dnevno. Ujutro klasično sa prihranom a poslije podne na crijevo da
ih dobro osvježim. Sa sunca ih ne sklanjam. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 303304305306307 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |