Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 100101102103104 407> |
Korisnik | ||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Stvarno su vam adeniumi za svaku pohvalu
![]()
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
|
Već me neko vrijeme nema, srećom imam novi posao pa vrijeme zaokupljaju neke druge stvari. Odlučio sam odvojiti koji trenutak kad se vratim iz Pule za vikend pa da malo postavim koju sliku, malo pulsko, malo zg društvo. ALI, zamislite molim vas, vratim se u zgradu nakon puta i skužim da su adeniumu somalense v crispumu "narasla krila" i da je nestao - naime, držim u ZG-u svoje sukulente na jedinom mogućem mjestu, polukatu iza velikog prozora gdje imaju puno sunca tokom dana. Netko od vrlih susjeda, fino odgojene gospode, odlučio je da mu je taj primjerak jako lijep i maznuo ga dok mene nije bilo za vikend. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se vratiti kad napišem na oglasnoj ploči da je biljka iznimno toksična. Pi**a im ma***ina bezobrazna. Taman kad se lijepo razgranao nakon pinciranja
![]() Nevezano uz ovo, svaka čast svima, odlični primjerci.
![]() |
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Ajme meni.... i opet, ajme meni!!!
Narnia, ženo mila..... koooooolikoooo ih jeeee!
![]() |
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
Narnia ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2013 Lokacija: Nis Status: Offline Bodovi: 79 |
|
Ma sta tebi da pricam kad vec sve znas ![]() Pinus i kod mene su uzasne temperature ![]() |
||
![]() |
||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
oooo koliko lijepih adeniuma, da ti pamet stane, ljudi
![]() bebolina, nadam se da si sklonila svoje biljčice? da je sve OK...
|
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
potpisujem sve ovo
što je Leona napisala, zbilja imaš krasne
adeniume Narnia !!!
![]() kod mene je ovih
dana ubitačno vruće, temp. idu do 38 C. Adeniume
zalijevam 2x dnevno. Ujutro klasično sa prihranom a poslije podne na crijevo da
ih dobro osvježim. Sa sunca ih ne sklanjam. |
||
![]() |
||
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
|
Majko moja....sta ova zena radi....
![]() ![]() |
||
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
||
![]() |
||
Narnia ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2013 Lokacija: Nis Status: Offline Bodovi: 79 |
|
Uh...i kod mene je uzasno vrelo
![]() ![]() Ovi su u najboljoj poziciji.Tu cuvam adeniume koji cvetaju,ili imaju pupoljke http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7605_zps15668b6c.jpg. - ![]() Ni ovde nije lose...sunca imaju tek popodne i to sa prilicnom zasenom od biljaka koje rastu pored ograde http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7622_zps63e7fcb3.jpg. - ![]() Ovi imaju zasenu u najvrelijim popodnevnim casovima od ovih zardinjera http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7626_zps01b24b92.jpg. - ![]() A ovo je ,,kaznjenicka ekspedicija" ![]() ![]() http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7628_zpsb3b4d3dc.jpg. - ![]() Ovima je za nijansu lakse ![]() http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7629_zps6b876711.jpg. - ![]() http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7630_zpsbe3d56c7.jpg. - ![]() Naravno ima ih i po prozorima http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7625_zps1c562709.jpg. - ![]() http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7624_zps9ae0ea03.jpg. - ![]() |
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
...kad smo već kod pupova, evo kakvo je stanje sa Žućom, nadam se da će izvući cvijet do kraja:
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
andina,jesi ti ziher da ti ovaj tuxedo i ovaj iznad njega nemaju pupove? ovo na vrhu na slici sumnjivo izgleda
|
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Šteta lijepih cvjetova i eventualnog sjemena.
![]() |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
W, ćeće ti je baš će-će ! I opet si pokazala primjerke za razmišljanje, za primjer.....
Andina, i tvoj prikaz biljčica mi puno znači ! Cure, veoma poučno sve ovo što ste pokazale i objema hvala od mene.
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Evo još nekih po nečemu zanimljivih (kad već nema cvjetova
![]() Ovu dvojicu sam stavila u vrlo široke i plitke posude s ciljem istraživanja kako će se ponašati. ![]() Dvaput spašeni okitio se listićima. ![]() Sijanac iz kolovoza prošle godine sav se savio. On je bio najžedniji, što se vidi po sasušenim listovima, ali sam se ja bojala jačeg zalijevanja da mi ne strune. ![]() ![]() Godinu i dva mjeseca star "Tuxedo" - nepinciran, pušten da raste kako hoće - i nema namjeru cvjetati! ![]() ![]() Ova dvojica imaju ogromne listove - i nemaju namjeru cvjetati! ![]() ![]() Sumnjivac - obesum ili arabicum - pinciranih grančica. Svaka se počela raćvati u dva dijela - i nema namjeru cvjetati. ![]() ![]() Zadnjih dva tjedna gnojim ih peletiranim pilećim gnojivom i čini mi se da im to paše. Nekako mi se čini da su krenuli s debljanjem. |
||
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Hvala! Probala sam naći njegovo sjeme na netu, ali bez uspjeha.
Kod mene loše vijesti - ode i zadnji listić. ![]() Pazila sam da ga ne prži sunce, umjereno zalijevala (ovo dolje je početno truljenje koje je prebolio još prije par mjeseci). Ili su mu smetale ove vrućine ili to što sam ga gnojila. Treće ne može biti jer sam ga čuvala i pazila "ko oko u glavi". Baš mi ga je žao! ![]() |
||
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
tnx Andina, luduju i kultivari i obicni ;)
onaj prvi se zove choke russamaee |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Wolfsbane, kod tebe fešta od listova, pupova i cvjetova!
![]() |
||
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 100101102103104 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |