Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 307308309310311 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 20:14
.....očekivala sam žuću.. smile60

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 20:21
Lijepi su..... Moji isto sada malo bolje rastu od kada su na suncu veći dio dana.......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 21:00
wolfsbane ...ovaj kao da je sa tajlanda..bravo
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 21:11
W, jel ti ono što je neobično u supstratu kao za orhudeje ( ili nešto slično) i u podlošku voda ?
Nije valjda da ga uzgajaš kao hudrokulturu ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 21:54
Andina, tesko je reci, trenutacno mi se cini da nije pup (ali bolje ce se vidjet za dan dva!!) nego nekad im se sprdne da se na samom vrhu pocnu granat, kod mene onda to tako izgleda. medjutim, s obzirom da je ta nakupina vjerojatno nediferencirano tkivo jos uvijek (nesto kao maticne stanice kod nas), ja bi ga na tvom mjestu probala puknut dozom gnojiva za cvjetanje, mozda ga prevagne da se odluci!
ovog prosjecno natprosjecnog sam digla poprilicno, ja nemam vremena da ih presadjujem svako malo pa ih dizem kolko god ide. medjutim, kljucno pitanje kod njega je koliko je duboka posuda bila kad je uspio toliko izrasti ;) 

G sliknem ga sutra cijelog, meni je taj medju najdrazima, samo nikako da procvate (to je jedan od ona dva koja hocu krizati).
Da, ono u podlosku je voda LOL ono je moj standardni supstrat, u tome svi rastu. isla sam vidjet hoce li krepat ako stalno bude pun tanjuric. i vidi vidi, ne da nije krepao, nego raste super. inace, to zapravo je semi-hidroponika, cim nema zemlje i slicnih gluposti Cool sa zemljom bi crko u roku od tri dana.

bebi, zuta je najnestabilnija boja kod adeniuma, bit ce zuci kad bude hladnije.
ajama, tnx!

velika gorica
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 13:24
Bebi, i moj Žućo ima rumene pupove, ali malo svjetlije od tvog. Baš me zanima kakav će biti ?

W, da te pitam: ti koristiš borovu koru, zar ona nije kiselkasta ? A adeniumi traže blago lužnato? Ili sam ja nešto pobrkala ili ?
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 17:30
je kora je kisela, ali adeniumi kao i vecina biljaka preferiraju blago kiseli supstrat. u alkalnim tlima nis ne raste osim rize i trave

p.s. jedan od poznatijih indijskih uzgajivaca je upravo lansirao novu stranicu, evo dijela o kultivaciji
http://nrsadenium.com/Abena-cultivation.php
velika gorica
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 22:08
Marljiva pčelicaThumbs Up

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 22:09

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 22:10
Poppy kao da zna da uskoro ide na izložbu Tongue

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2013 u 07:35
smile64
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2013 u 16:43
bebolina, jel' to u Bale Poppy ide, ili negdje drugdje? Lijepo se uparadirao
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2013 u 02:07
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

bebolina, jel' to u Bale Poppy ide, ili negdje drugdje? Lijepo se uparadirao
Da, da, Poppy i družina idu u Bale na izložbu kaktusa i sekulenataBig smile Adeniuma još na toj izložbi bilo nijeEmbarrassed
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2013 u 02:11
Sutra, tj. danas smile42je dan D za mog velikog adeniuma iz reznice, onog mog famoznog "pijandure"Big smile cijepit ću mu svaku granu s drugim kultivaromThumbs Up da dobijem multicolor big adenium.
Držite mi palčevesmile61
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2013 u 07:32
Nesumljam koliko paznje ce privuci!!! Bebolina, zelim ti puno uzivanja!
Skroman covijek sve umnozi svojom skromnoscu, veseljem i zahvalnoscu.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2013 u 09:54
Bebolina, sretno.....smile106
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2013 u 15:34
Bebi sretno!!! aj dokumentiraj malo dogadjanja :D

.... ups, krivo sam skuzila, da je izlozba danas Confused a ne kalemljenje. sretno i s tim! *smoto*

edit: slicica od danas, mali je procvjetao, ne vidi se bas dobro na slici ali cvijet je vrlo intenzivne boje sa tamnim rubom. svidja mi se poprilicno, i dosta je cvjetan. mislim da bi bilo steta kalemit ga, za sad, vidjet cemo. 
velika gorica
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2013 u 17:45
bebolina...he, he, pretpostvila sam da su Bale u pitanju, sigurno će izazvati puno pažnje kod ljubitelja sukulenata i kaktusa.

Držim ti palčeve i za kalemljene (no nije ti baš dan za to, ako još nisi kalemila i ako možeš radije malo pričekaj - virni - znaš već gdje )
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2013 u 18:21
Bebolina, danas sam na y-tube gledala kako jedan lik kalemi: isuse kriste, prljave ruke, prljav stol, ničim ne maže rezove, samo natakne jedno na drugo i zamota najlonom.....
Ali primjetila sam da ih je tako kalemio na stotine, dakle u toj masovnosti ima uspjeha.
Jedino na čemu mu skidam kapu jest izuzetno oštar nož i sigurna ruka kod rezanja. 

Tebi naravno držim fige da uspiješ, dakle samo opušteno i uspjet ćeš !
I kao što je W predložila, i ja bih rado vidjela kako radiš, pa ako ti nije teško, slikni postupak.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2013 u 12:15
@moon, hvala na infoHug
Malo se jesam jučer zaigrala, ali samo malo...nastavljam prema uputama 14.08.
@Glikica, poslikat ću kad budem kemijalaWink
Danassmile71

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 307308309310311 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,781 sekundi.