Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 307308309310311 407> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Lijepi su..... Moji isto sada malo bolje rastu od kada su na suncu veći dio dana.......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() wolfsbane ...ovaj kao da je sa tajlanda..bravo
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
W, jel ti ono što je neobično u supstratu kao za orhudeje ( ili nešto slično) i u podlošku voda ?
Nije valjda da ga uzgajaš kao hudrokulturu ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Andina, tesko je reci, trenutacno mi se cini da nije pup (ali bolje ce se vidjet za dan dva!!) nego nekad im se sprdne da se na samom vrhu pocnu granat, kod mene onda to tako izgleda. medjutim, s obzirom da je ta nakupina vjerojatno nediferencirano tkivo jos uvijek (nesto kao maticne stanice kod nas), ja bi ga na tvom mjestu probala puknut dozom gnojiva za cvjetanje, mozda ga prevagne da se odluci!
ovog prosjecno natprosjecnog sam digla poprilicno, ja nemam vremena da ih presadjujem svako malo pa ih dizem kolko god ide. medjutim, kljucno pitanje kod njega je koliko je duboka posuda bila kad je uspio toliko izrasti ;) G sliknem ga sutra cijelog, meni je taj medju najdrazima, samo nikako da procvate (to je jedan od ona dva koja hocu krizati). Da, ono u podlosku je voda ![]() ![]() bebi, zuta je najnestabilnija boja kod adeniuma, bit ce zuci kad bude hladnije. ajama, tnx! |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Bebi, i moj Žućo ima rumene pupove, ali malo svjetlije od tvog. Baš me zanima kakav će biti ?
W, da te pitam: ti koristiš borovu koru, zar ona nije kiselkasta ? A adeniumi traže blago lužnato? Ili sam ja nešto pobrkala ili ?
|
|
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
je kora je kisela, ali adeniumi kao i vecina biljaka preferiraju blago kiseli supstrat. u alkalnim tlima nis ne raste osim rize i trave
p.s. jedan od poznatijih indijskih uzgajivaca je upravo lansirao novu stranicu, evo dijela o kultivaciji http://nrsadenium.com/Abena-cultivation.php
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
bebolina, jel' to u Bale Poppy ide, ili negdje drugdje? Lijepo se uparadirao
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sutra, tj. danas
![]() ![]() ![]() Držite mi palčeve
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
Nesumljam koliko paznje ce privuci!!! Bebolina, zelim ti puno uzivanja!
![]() |
|
Skroman covijek sve umnozi svojom skromnoscu, veseljem i zahvalnoscu.
|
|
![]() |
|
Bebolina, sretno.....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Bebi sretno!!! aj dokumentiraj malo dogadjanja :D
.... ups, krivo sam skuzila, da je izlozba danas ![]() edit: slicica od danas, mali je procvjetao, ne vidi se bas dobro na slici ali cvijet je vrlo intenzivne boje sa tamnim rubom. svidja mi se poprilicno, i dosta je cvjetan. mislim da bi bilo steta kalemit ga, za sad, vidjet cemo. ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
bebolina...he, he, pretpostvila sam da su Bale u pitanju, sigurno će izazvati puno pažnje kod ljubitelja sukulenata i kaktusa.
Držim ti palčeve i za kalemljene (no nije ti baš dan za to, ako još nisi kalemila i ako možeš radije malo pričekaj - virni - znaš već gdje ![]() |
|
![]() |
|
Bebolina, danas sam na y-tube gledala kako jedan lik kalemi: isuse kriste, prljave ruke, prljav stol, ničim ne maže rezove, samo natakne jedno na drugo i zamota najlonom.....
Ali primjetila sam da ih je tako kalemio na stotine, dakle u toj masovnosti ima uspjeha. Jedino na čemu mu skidam kapu jest izuzetno oštar nož i sigurna ruka kod rezanja. Tebi naravno držim fige da uspiješ, dakle samo opušteno i uspjet ćeš ! I kao što je W predložila, i ja bih rado vidjela kako radiš, pa ako ti nije teško, slikni postupak.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 307308309310311 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |