Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Voće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Limun
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Limun

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 35>
Korisnik
Poruka
Andrija 2 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 62
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrija 2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 08:57
prekrasno, je li to meyer? di je to? koliko je star?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Geography View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Geography Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2013 u 01:13
evo avgust je a moj limun ima na desetina cvjetova i pupoljaka a ima i nekoliko limunčića kada je cvjetao u proljeće

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2013 u 14:57
andrija2...imaš tako prekrasno mjesto za limune, ne znam u čemu bi više uživala he, he

enrikova nona...lijepo je rodio

Geography...kako nestvarni izgledaju plodovi, divno, a i cvjetovi, bit će stalno i ploda i cvijeta, to mi je najljepše
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2013 u 16:20
moj je bez velikih grana ali ima 9 plodova

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2013 u 17:59
Woow, odlično
Na vrh
Geography View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Geography Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2013 u 22:58
moj ima 7 limunova ali se na slici vide samo 3, a sudeći prema tome koliko je sada procvjetao sigurno će biti još nekoliko mada ne znam kako će stablo i  grane podnijeti težinu jer je mlado a grane su tanke i male.
Na vrh
Matejjj View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Matejjj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 16:38
Ljepe slike, a i dokaz da moze i u Bosni uspjevati i limun uz malo vise truda...
Na vrh
petit View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje petit Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2013 u 20:44
Mi imamo limun koji je star 6-7 godina. U tegli je i ima sad već malo zemlje a razvio se u dva stabla koja bi se mogla razdijeliti , bar tako mislim. Zapravo je to limun od mame. Ona se brine o njemu, unosi ga, iznosi, gnoji... Sad je već prevelik da uopće može proći kroz vrata i ne znam šta ćemo s njim.Nije  ga orezivala tako da ima i puno grana.  Da li se sada može presaditi (podijeliti) ili orezati? Preko zime je ok kada je temperatura niža  (oko + 8 ), a ako je viša onda padne lišće.

Drugi ima koji je narastao iz sjemenke i trebalo bi ga cijepiti, bar mislim. Dajte mi savjet  dal treba cjepljenje i kako se to radi?

Na vrh
Geography View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Geography Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 21:54
imam nekoliko pitanja. Pošto ja živim u kontinentalnom dijelu Bosne i Hercegovine (blizu Tuzle) evo već nekoliko dana dnevne temperature su visoke oko 27 C dok u toku noći i rano u jutro padaju na 7-8 C. Interesuje me ima li potrebe da limun unosim pred veče u neku prostoriju jer ne znam može li izazvati štetu ovako velika temperaturna oscilacija. Drugo pitanje bi bilo ima li potrebe da skinem male plodove limuna koje su se formirali nakon cvjetanja u avgustu (ima ih oko 30) a ima i 7 većih plodova kada je cvjetao u maju.
evo nekoliko slika tog limuna

Na vrh
schmeterling View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schmeterling Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2013 u 22:00
lijep pozdrav svim ljubiteljima limuna Big smile,

mene muči jedna dvojbica. Našla sam gdje ću kupiti eko uzgojeni limun (iz sjemena) no
međutim pojma nemam gdje uzeti plemku za kalemljenje da bi bila pogodna za taj limun, a da je
isto eko uzgojena (bez pesticida i umj.gnojiva).

Dio posta ti je izbrisan jer da bi nešto mogla oglašavati trebaš sakupiti određen broj postova. prije svega trebaš pročitati Pravila foruma kako bi ti se bilo lakše snači na forumu. Kad sakupiš određen broj postova odnosno bodova svoja potraživanja ili ukoliko sama nešto nudiš drugima moći ćeš objavljivati isključivo u temi Oglasi. Btw dobrodošla.
Na vrh
Terezija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 233
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Terezija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2013 u 23:42
Ja još ne bih unijela limun, ali bih ga preko dana držala u hladovini tako da smanjim temperaturne razlike. Na slikama ti lijepo izgledaju. Obično se prorjeđuju cvijetni pupovi druge i treće cvatnje, jer veliko opterećenje stabla jedne godine povlači slabljenje uroda slijedeće godine. Budući nisi prorijedio cvijetove, možeš skinuti manje plodove a koliko ćeš ih skinuti, zavisi o razvijenosti stabalca.
Na vrh
Andrija 2 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrija 2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 20:15
evo nekoliko jucerasnjih slika od mojih limuna. rijec je o mejeru i feminelo lunariu.

Na vrh
Terezija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Terezija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 23:50
Andrija 2, lijepi su ti limuni. Njegovani i ,usput rečeno, nema trave oko njih što kod mene nije slučaj.
Na kojoj je podlozi Feminello? U literaturi ga navode kao vrlo osjetljivog limuna na gumozu i gljivičnu bolest "Mal secco". Ako je cijepljen na podlogu Poncirus trifoliatu ili Gorku naranču, bit će spašen od gumoze pod uvjetom da je podloga oko 20ak cm iznad razine zemlje.
Na vrh
Terezija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Terezija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2013 u 00:05
Originalno poslano od člana schmeterling schmeterling napisao:

lijep pozdrav svim ljubiteljima limuna Big smile,

mene muči jedna dvojbica. Našla sam gdje ću kupiti eko uzgojeni limun (iz sjemena) no
međutim pojma nemam gdje uzeti plemku za kalemljenje da bi bila pogodna za taj limun, a da je
isto eko uzgojena (bez pesticida i umj.gnojiva).

Dio posta ti je izbrisan jer da bi nešto mogla oglašavati trebaš sakupiti određen broj postova. prije svega trebaš pročitati Pravila foruma kako bi ti se bilo lakše snači na forumu. Kad sakupiš određen broj postova odnosno bodova svoja potraživanja ili ukoliko sama nešto nudiš drugima moći ćeš objavljivati isključivo u temi Oglasi. Btw dobrodošla.

Cijepljenje ili kalemljenje počinje sjetvom podloge na koju se, kad bude dovoljno razvijena, cijepi plemka. O cijepljenju je na temi limun ili nekoj od agruma, sve temeljito objašnjeno. Prolistaj i pročitaj pa ćeš naći.
U tvom slučaju plemka bi trebala biti uzeta od tvog sjemenjaka a od podloga se kod nas najčešće koristi Poncirus trifoliata jer je otporan na niske temperature.Smile
Na vrh
Sabi View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 96
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2013 u 19:40
pozdrav
ovo proljeće sam si kupila sadnicu limuna i da "kucnem u drvo" prekrasan je i već ima 6 lijepih velikih plodova na dvije male grančice, držim ga na balkonu gdje prijepodne ima lijepo lagano sunce a popodne kad previše "prži" je u sjeni
sad je  noćna temperatura pala na 6-7C dali bi ga trebala već spremiti u kuću?
Na vrh
Andrija 2 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrija 2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 10:36
nažalost ne znam. kupio sam ga u MBM-u na odjelu sobnog bilja, a oni su mi znali samo reći da je cijepljen, ali nisu znali na čemu.
Na vrh
Terezija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Terezija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 23:42
Ne mogu vjerovati da sadnica nije deklarirana. Na deklaraciji moraju biti oznake vrste, sorte i podloge. To je zakonska obaveza prema Zakonu o poljoprivrednom sjemenu i poljoprivrednom sadnom materijalu.Angry
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2013 u 03:13
Terezija evo plodova mog limuna u vrtu kojeg sam spašavala po tvojim savjetima. Presretna sam da nakon tri godine ima plodove...

sutra je novi dan
Na vrh
Andrija 2 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrija 2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2013 u 11:49
slažem se. šta reć. za 300 kn koliko sam dao po drvetu, barem sam zaslužio znat šta kupujem.
Na vrh
Andrija 2 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrija 2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2013 u 11:54
nisu mi niti za limetu znali reći na kojoj je podlozi. na računu piše samo limeta tahiti. Zvao sam ženu u taj rasadnik, koja je inače bila jako ljubazna i vidi se da voli agrume, ali niti ona ne zna koja je to podloga. Vjerojatno nekakav citrumelo ili citrange troyer koji su najčešći na Siciliji odkud je sadnica uvezena.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.