Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 204205206207208 282>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2013 u 23:26
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Opet su noći punog mjeseca... kraljica ponovo kreće osvajati naša srca.
A ciklama s Kalnika je prekrasna! Tako nježna dama, a ne da se ovom žarkom suncu.

U tvom vrtu ne prođe dva-tri dana bez nekih dešavanja.....

dadinice draga,
eh!
opet moram pisati i opisati makar neka događanja.
Nešto novo napravim ja, nešto priroda a nešto opet ja a da ni neznam.
Npr. prošle jeseni mi je cvjetna prijateljica donijela 3 vrste astera i rekla "ne znam koje su boje, ali znam da ih nemaš".ja ih posadim i ...koja sreća, bijeli ispred bijele gaure na kosini vrta.jedva čekam da procvjeta.

U košaru sa čuvarkučama sam ovog proljeća posadila malu, tek zakorjenjenu, puzavu dunjaricu.pošto tu košaru ne zalijevam puno, mislila sam da će slabo rasti, ali to je grmić koji može podnijeti i najveću sušu i najveću zimu, i toliko je izrastao da je pokrio cijelu košaru.
stavila sam mu kao oslonac staru osušenu granu obraslu bršljanom i podigla ga kao stabalce.
odjednom je dunjarica pocrnila od nekih sitnih crnih buba koje su trčale po lišću.
obradovala sam se da su to male bubamare, ali to su bile bebe smrdljivog martina.
izlegle su se u tom starom drvetu.
nema veze, i oni su slatki dok su maleni.

Kraljevsku obitelj sam okupila na jedno mjesto i oduševila se kada sam vidjela koliko pupova obadvije imaju.
možda ih je pun mjesec izvukao iz lista a da li će cvjetati za punog mjeseca, kao u svojoj domovini, to ćemo vidjeti.moon bi nam trebala reći kada je ponovo mjesec pun.

clklamice su sićušne i prelijepe.ličanku sam dobila prije godinu dana i još nije cvjetala, tako da nisam ni sigurna da je to ciklama.

volim biljke koje me podsjećaju na neku osobu ili neki lijepi kraj, ili biljke koje su stigle iz kraja u kojem nisam nikad bila.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2013 u 23:06
I samo da te na brzaka pitam- ono cvijeće što ga imaš i u aranžmanima,kao narančasti lampioni,da Li je to trajnica i kako velika naraste?mislim da sam vidjela vrećice tog sjemena za kupiti,biljkica izgleda tako nježna,pa bih si ju posijala
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2013 u 22:47
moon

LeoNata

drago mi je vidjeti vas u šetnji.
namjerno sam slikala biljke nakon zalijevanja i tuširanja da unesu malo svježine u ove vruče i suhe dane.
a ujedno je to pohvala i mojem bunaru koji još uvijek ima vode i svojim napajanjem daje život cijelom vrtu i travnjaku.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2013 u 22:24
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Kada se sjene produže, a cvijeće je još uvijek okupano onim zlatastim odsjajem, ljepota vrta dolazi do punog izražaja. Mislim da si to majstorski pokazala na ovim fotkama!
Andina, draga, hvala ti za ovu prekrasnu poruku.
ovako gledati i analizirati slike vrta može samo veliki zaljubljenik u prirodu, čovjek sa velikom dušom i pjesničkim darom!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2013 u 22:15
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Uvijek mi je lijepa i ugodna šetnja tvojim vrtom
drago mi je moon,
i sretna sam ako mogu slikama prenijeti osjećaje koje meni biljke pružaju.meni je u njihovom društvu uvijek lijepo, pa bilo to rano jutro, kada je veliki dio vrta u rosi i hladovini, podne, kada sve gori od sunca a pčelice neumorno zuje, ili večer kada u zraku lebdi opojni miris lonicere i slatkasti miris budleja.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2013 u 22:02
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

slavuj moram ti reći da su kod mene u jednom trenutku u vrtu na krastavcima bile nekakve uši.bilo je cijelo čudo buba mara.prskala sam svačim samo da njih ne uništim,ali nije uspjelo.morala sam posegnuti za kemijom koju jako izbjegavam.vjerojatno sam i njih potrovala ili im je ponestalo hrane.

to što ih nema kod tebe znak je da nema nikakvih uši tj,hrane za njih.sve ti je krasno i zdravo

ajama, nekada se i kod mene nađu ti smolavi nametljivci, ali većinom napadaju mlade vrhove nekih biljaka.
ja te grančice odrežem i bacim a biljka poslije bude još razgranatija i ljepša.
jučer sam primjetila da su mi napale uresnicu, a to još nikada nisam vidjela.
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2013 u 21:30
Opet su noći punog mjeseca... kraljica ponovo kreće osvajati naša srca.
A ciklama s Kalnika je prekrasna! Tako nježna dama, a ne da se ovom žarkom suncu.

U tvom vrtu ne prođe dva-tri dana bez nekih dešavanja.....
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2013 u 21:19
Lijepa osvježavajuća šetnjica...
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2013 u 20:26
Evo novih slikica pa evo i mene u ponovnu šetnju
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2013 u 11:49
PUPOLJAK KRAJICE NOĆI,

I JOŠ 2

I 4 SIĆUŠNA NA JEDNOM LISTU

PUZAVA DUNJARICA KAO STABALCE

TKO JE TVDROGLAVIJI

CIKLAMA SA KALNIKA

I IZ LIKE

PRESLIČICA KRENULA

Na vrh
Betty Boop View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1660
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Betty Boop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 14:30
Ne svraćam često kod tebe,u stvari,ne svraćam onoliko često koliko bih želela jer znam da ne mogu brzo iz tvog vrta izaći,a obaveze ne daju dovoljno slobodnog vremena za šetnjice po tvom i ostalim prelepim vrtovima našeg cif-a EmbarrassedSmile 
Ipak,eto me u brzinskoj šetnji i širom otvorenih očiju i usta kao i uvek Wink šta ću kad lepota tvojih biljčica pogubno utiče na fizionomiju moje face smile96 
Sve je pre pre prelepo!smile57
The impossible is often the untried.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (2) Hvala(2)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 02:12
Kada se sjene produže, a cvijeće je još uvijek okupano onim zlatastim odsjajem, ljepota vrta dolazi do punog izražaja. Mislim da si to majstorski pokazala na ovim fotkama!
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 00:17
Uvijek mi je lijepa i ugodna šetnja tvojim vrtom
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (2) Hvala(2)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 00:08
BUBAMARA    BOŽJA OVČICA    TOČKASTI SREĆONOŠA
coccinlidae

Još jedna mala bubica, još jedan sićušni vrtlar i dokaz Božje mudrosti koja je stvorila sve sa svrhom i razlogom.
Kada idući puta doleti do tebe crvena bubica sa crnim točkicama na krilima, zaželi nešto, ako sleti na dijete, nemoj ju otresti, neka odleti sama.
Od davnina se smatra da je božja ovčica nositelj sreće.

Božje ovčice su korisni kukci koji se hrane biljnim i štitastim ušima, grinjama, jajašcima i ličinkama drugih kukaca.
Žive oko godinu dana. Spavaju zimski san u suhom lišću na skrovitom mjestu.
Prirodni su oprašivači a od biljaka ih najviše privlači kamilica, cinija i lavanda.
Žive duže od većine drugih kukaca.

Crvena boja božje ovčice je upozorenje za ptice i pauke jer kada osjeti opasnost štrcne žutu smrdljivu tekućinu odvratnog okusa.
Drugi način obrane je da se izvrne na leđa, skupi noge i pravi mrtva.

Božja ovčica odlaže jajašca na naličje lista ali uvijek u blizini kolonija lisnih uši.

Neprijatelji ličinkama su ptice koje ih jedu i mravi koji ih odvlače i bacaju sa ruba listova da ne jedu lisne   uši čijom smolom se mravi hrane.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 21:48
slavuj moram ti reći da su kod mene u jednom trenutku u vrtu na krastavcima bile nekakve uši.bilo je cijelo čudo buba mara.prskala sam svačim samo da njih ne uništim,ali nije uspjelo.morala sam posegnuti za kemijom koju jako izbjegavam.vjerojatno sam i njih potrovala ili im je ponestalo hrane.
to što ih nema kod tebe znak je da nema nikakvih uši tj,hrane za njih.sve ti je krasno i zdravo
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 21:03
dijana

klaudija

gute Fee

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 23:27
Lijepo , sve ti je prekrasno , kao i uvijek ! Kad god svratim imam sto vidjeti !
Na vrh
klaudija8 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 848
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klaudija8 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 22:35
smile227opet sam prosetala tvojim raskosnim vrtom I uzivala - predivno sve
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 21:47
aralija, hvala.
dobro si rekla da je ljuto suho ljeto . u Slavoniji nije dugo bilo kiše.
ponekad se i sama čudim kako biljke izdrže tolike temperature koje su ponekad bile i koji stupanj više nego u vašim krajevima a primjetila sam da puno biljaka, ako im povremeno natopim tlo, čak i uživaju na suncu.

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 21:15
dadinice,
ako pogledaš temu cibale kava i tvoj posjet mojem vrtu, koji je bio sredinom travnja, onda ćeš vidjeti ogromnu razliku.
većina biljaka, koje sada cvjetaju ili se samo zelene su bile i tada u zemlji. od jednogodišnjih biljaka imam samo cinije, nekoliko suncokreta i celoziju.
zbog toga volim trajnice.
hvala ti za božju ovčicu, žao mi je što ih ove godine rijetko vidim i što ih je sve manje.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 204205206207208 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,625 sekundi.