Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 204205206207208 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dadinice draga, eh! opet moram pisati i opisati makar neka događanja. Nešto novo napravim ja, nešto priroda a nešto opet ja a da ni neznam. Npr. prošle jeseni mi je cvjetna prijateljica donijela 3 vrste astera i rekla "ne znam koje su boje, ali znam da ih nemaš".ja ih posadim i ...koja sreća, bijeli ispred bijele gaure na kosini vrta.jedva čekam da procvjeta. U košaru sa čuvarkučama sam ovog proljeća posadila malu, tek zakorjenjenu, puzavu dunjaricu.pošto tu košaru ne zalijevam puno, mislila sam da će slabo rasti, ali to je grmić koji može podnijeti i najveću sušu i najveću zimu, i toliko je izrastao da je pokrio cijelu košaru. stavila sam mu kao oslonac staru osušenu granu obraslu bršljanom i podigla ga kao stabalce. odjednom je dunjarica pocrnila od nekih sitnih crnih buba koje su trčale po lišću. obradovala sam se da su to male bubamare, ali to su bile bebe smrdljivog martina. izlegle su se u tom starom drvetu. nema veze, i oni su slatki dok su maleni. Kraljevsku obitelj sam okupila na jedno mjesto i oduševila se kada sam vidjela koliko pupova obadvije imaju. možda ih je pun mjesec izvukao iz lista a da li će cvjetati za punog mjeseca, kao u svojoj domovini, to ćemo vidjeti.moon bi nam trebala reći kada je ponovo mjesec pun. clklamice su sićušne i prelijepe.ličanku sam dobila prije godinu dana i još nije cvjetala, tako da nisam ni sigurna da je to ciklama. volim biljke koje me podsjećaju na neku osobu ili neki lijepi kraj, ili biljke koje su stigle iz kraja u kojem nisam nikad bila. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
LeoNata ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
I samo da te na brzaka pitam- ono cvijeće što ga imaš i u aranžmanima,kao narančasti lampioni,da Li je to trajnica i kako velika naraste?mislim da sam vidjela vrećice tog sjemena za kupiti,biljkica izgleda tako nježna,pa bih si ju posijala
|
|
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
moon
LeoNata drago mi je vidjeti vas u šetnji. namjerno sam slikala biljke nakon zalijevanja i tuširanja da unesu malo svježine u ove vruče i suhe dane. a ujedno je to pohvala i mojem bunaru koji još uvijek ima vode i svojim napajanjem daje život cijelom vrtu i travnjaku. ![]() |
|
![]() |
|
ovako gledati i analizirati slike vrta može samo veliki zaljubljenik u prirodu, čovjek sa velikom dušom i pjesničkim darom! ![]() |
|
![]() |
|
i sretna sam ako mogu slikama prenijeti osjećaje koje meni biljke pružaju.meni je u njihovom društvu uvijek lijepo, pa bilo to rano jutro, kada je veliki dio vrta u rosi i hladovini, podne, kada sve gori od sunca a pčelice neumorno zuje, ili večer kada u zraku lebdi opojni miris lonicere i slatkasti miris budleja. ![]() |
|
![]() |
|
ajama, nekada se i kod mene nađu ti smolavi nametljivci, ali većinom napadaju mlade vrhove nekih biljaka. ja te grančice odrežem i bacim a biljka poslije bude još razgranatija i ljepša. jučer sam primjetila da su mi napale uresnicu, a to još nikada nisam vidjela. |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opet su noći punog mjeseca... kraljica ponovo kreće osvajati naša srca.
A ciklama s Kalnika je prekrasna! Tako nježna dama, a ne da se ovom žarkom suncu. U tvom vrtu ne prođe dva-tri dana bez nekih dešavanja.....
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
LeoNata ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
Lijepa osvježavajuća šetnjica...
|
|
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Evo novih slikica pa evo i mene u ponovnu šetnju
![]() |
|
![]() |
|
PUPOLJAK KRAJICE NOĆI,
![]() I JOŠ 2 ![]() I 4 SIĆUŠNA NA JEDNOM LISTU ![]() ![]() PUZAVA DUNJARICA KAO STABALCE ![]() TKO JE TVDROGLAVIJI ![]() CIKLAMA SA KALNIKA ![]() I IZ LIKE ![]() ![]() PRESLIČICA KRENULA ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Betty Boop ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Prosinac 2012 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 1660 |
Ne svraćam često kod tebe,u stvari,ne svraćam onoliko često koliko bih želela jer znam da ne mogu brzo iz tvog vrta izaći,a obaveze ne daju dovoljno slobodnog vremena za šetnjice po tvom i ostalim prelepim vrtovima našeg cif-a
![]() ![]() Ipak,eto me u brzinskoj šetnji i širom otvorenih očiju i usta kao i uvek ![]() ![]() Sve je pre pre prelepo!
![]() |
|
The impossible is often the untried.
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Kada se sjene produže, a cvijeće je još uvijek okupano onim zlatastim odsjajem, ljepota vrta dolazi do punog izražaja. Mislim da si to majstorski pokazala na ovim fotkama!
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Uvijek mi je lijepa i ugodna šetnja tvojim vrtom
![]() |
|
![]() |
|
BUBAMARA BOŽJA OVČICA TOČKASTI SREĆONOŠA
coccinlidae Još jedna mala bubica, još jedan sićušni vrtlar i dokaz Božje mudrosti koja je stvorila sve sa svrhom i razlogom. Kada idući puta doleti do tebe crvena bubica sa crnim točkicama na krilima, zaželi nešto, ako sleti na dijete, nemoj ju otresti, neka odleti sama. Od davnina se smatra da je božja ovčica nositelj sreće. Božje ovčice su korisni kukci koji se hrane biljnim i štitastim ušima, grinjama, jajašcima i ličinkama drugih kukaca. Žive oko godinu dana. Spavaju zimski san u suhom lišću na skrovitom mjestu. Prirodni su oprašivači a od biljaka ih najviše privlači kamilica, cinija i lavanda. Žive duže od većine drugih kukaca. Crvena boja božje ovčice je upozorenje za ptice i pauke jer kada osjeti opasnost štrcne žutu smrdljivu tekućinu odvratnog okusa. Drugi način obrane je da se izvrne na leđa, skupi noge i pravi mrtva. Božja ovčica odlaže jajašca na naličje lista ali uvijek u blizini kolonija lisnih uši. Neprijatelji ličinkama su ptice koje ih jedu i mravi koji ih odvlače i bacaju sa ruba listova da ne jedu lisne uši čijom smolom se mravi hrane. |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
slavuj moram ti reći da su kod mene u jednom trenutku u vrtu na krastavcima bile nekakve uši.bilo je cijelo čudo buba mara.prskala sam svačim samo da njih ne uništim,ali nije uspjelo.morala sam posegnuti za kemijom koju jako izbjegavam.vjerojatno sam i njih potrovala ili im je ponestalo hrane.
![]() |
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
dijana
klaudija gute Fee ![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Lijepo , sve ti je prekrasno , kao i uvijek ! Kad god svratim imam sto vidjeti !
|
|
![]() |
|
klaudija8 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
![]() |
|
![]() |
|
aralija, hvala.
dobro si rekla da je ljuto suho ljeto . u Slavoniji nije dugo bilo kiše. ponekad se i sama čudim kako biljke izdrže tolike temperature koje su ponekad bile i koji stupanj više nego u vašim krajevima a primjetila sam da puno biljaka, ako im povremeno natopim tlo, čak i uživaju na suncu. ![]() |
|
![]() |
|
dadinice,
ako pogledaš temu cibale kava i tvoj posjet mojem vrtu, koji je bio sredinom travnja, onda ćeš vidjeti ogromnu razliku. većina biljaka, koje sada cvjetaju ili se samo zelene su bile i tada u zemlji. od jednogodišnjih biljaka imam samo cinije, nekoliko suncokreta i celoziju. zbog toga volim trajnice. hvala ti za božju ovčicu, žao mi je što ih ove godine rijetko vidim i što ih je sve manje. ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 204205206207208 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |