Sijanje kaktusa, sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 5> |
Korisnik | |
Ivona ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pinus divim ti se na trudu i znanju!!! 10mj rada i truda !!!!!!!!!!
Da li kupiš sjeme ili ga skupljaš, ako ga skupljaš kako to pobogu činiš?!?!!? ps. koja je uloga cievčice u sredini??
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Sanja187 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Rujan 2014 Lokacija: Prižba Status: Offline Bodovi: 2 |
Kakva iskustva imate sa sijanjem sukulenata?
Ja sam ih posijala prije par dana i sad ih stalno vidim. Pozz |
|
![]() |
|
jkonsta1 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
A jesam bila ushićena! Od kaktusa još ni "k"!
![]() |
|
![]() |
|
jkonsta1 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
Evo nas! Mali echinopsisi - dan prvi.
![]() |
|
![]() |
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/kaktusi/mali_plastenicic/67108.aspx -
|
|
![]() |
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/kaktusi/mali_plastenicic/67107.aspx -
|
|
![]() |
|
Hvala na dobrodošlici! I hvala na uputima. Mada sam plavuša (doduše friško pofarbana) valjda ću skužiti!
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
jkonsta1 dobro došla na forum i želi ti uspjeh sa sijancima
![]() Evo ti link s uputama kako staviti slike na forum: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=87&FID=1&PR=3&title=kako-staviti-slike |
|
![]() |
|
Pozdrav svima!
Evo danas sam prvi put posijala kaktuse- echinopsis 11 kom. Inače obožavam kaktuse. Nisam još skužila kako da postavim fotku (čini mi se da je prva nekud odletela krivo ![]() Mali plasteničić sam napravila od kutije od sira sa prozirnim poklopcem, unutra sam stavila manju posudicu sa sjemenom, poklopila i to je to. Jedva čekam!
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Koliko treba sjemenkama epithelante da niknu ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
sijanci danas izgledaju ovako:
|
|
|
|
![]() |
|
Najprije sam mislila kako jako sporo rastu, naravno kad sam zavirivala u njih po nekoliko puta na dan. Zadnjih 6 dana nisam bila kod kuće i danas kad sam se vratila i pogledala ih, bome su narasli,
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Kad dosegnu negdje veličinu zrna graška možeš ga skinuti ali moraš stalno kontrolirati vlažnost. Ja sam kupila ono hobi klijalište sa prozirnim poklopcem. A može ti poslužiti i ona kutija za kolače.
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Tak nekak i moji sijanci izgledaju !! Je, je........ mali kaktus me navukao na njihovo sijanje !! ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Pitanje:
Zašto su neki sijanci rozikasti, a drugi zeleni ? Svi jednako rastu: |
|
|
|
![]() |
|
Miss M, do kada treba držati najlon preko posude ?
Sijala sam još jednu turu i lijepo su nikli, tako da sad imam u dvije zdjelice. Danas sam skupila još sjemenja, ali je ova kiša dosta toga oprala. Možda niknu uz matičnu biljku, to mi se već nekoliko puta dogodilo, onako, uz put i neplanski.
|
|
|
|
![]() |
|
Tekel, bolje bi bilo da se sve malo posuši na kaktusu, nadziri stalno "čahuru" sa sjemenom da ti sjeme ne pobjegne. U krajnjoj liniji, uberi sve skupa i ostavi negdje u hladu da se do kraja posuši i onda pokupi sjemenke.
|
|
|
|
![]() |
|
tekel ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
ove godine na notocactus ottonis poćeli su pucati plodovi a još su zeleni i vidi se da su sjemenke još uvijek povezane sa usplođem i crno je,dali je to sjeme spremno za branje ili bi trebalo čekati da se počne sušiti meso ploda,bojim se da će sjeme prije toga popadati
|
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Moji Su rodili u bauhausu
![]() Vrećica 5,99kn možda bude i uspjeha ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |