Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Amarilisi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Amarilisi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7576777879 85>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2013 u 22:07
kupila sam "nešto" poput amarilisa...cvate uvijek u ovo doba, ima manji cvijet, i ima uže lišće....jel i to amarilis il ...?
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2013 u 22:40
lovro da nije mali amarilis
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 15:10
Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

Moji nisu cvjetali ove godine jer sam ih dobila na proljeće sa već razvijenim listovima. Nisu bili na pravom mirovanju. Pretpostavljam da su sada lukovice pune energije pa bih mogla s njima ranije na mirovanje.

Imam još jedno pitanje. Da li je bolje izvaditi lukovice iz zemlje i tako ih osušiti pa spremiti na hladno ili ostaviti u vazi i prestati sa zalijevanjem pa sve zajedno staviti na hladnoQuestion

Kao što sam napisala- mirovanje prilagodiš tome kad hoćeš da ti opet cvatu.
Ja ih ostavljam u teglama na mirovanju, imam ih dosta pa ne obračam puno pažnje na to.
Voki ( s ove teme )- koji nam je sve krasno objasnio, sadi ih na gredicu i u tegle te ih vadi na jesen van iz zemlje i osuši te ih stavlja na tamno i hladno.

Možda ti se javi još netko s više informacija.
LP
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
kamelia View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1016
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje kamelia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 15:40
Originalno poslano od člana Lovro Lovro napisao:

kupila sam "nešto" poput amarilisa...cvate uvijek u ovo doba, ima manji cvijet, i ima uže lišće....jel i to amarilis il ...?

Da nije moža Crinum x powellii,ja ga imam i uvijek mi cvate u kolovozu.To je jedna neobična vrsta amarilisa,u knjizi piše da ga je poslije cvatnje najbolje baciti i nabaviti novi,a ja svoj imam već 14 godina.Evo slike

Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 22:27
Ovo sliči na amarilis Belladona.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
kamelia View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1016
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamelia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 22:30
Nije amarilis Belladona,nego je Crinum x powellii baker.
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 12:09
Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

Imam još jedno pitanje. Da li je bolje izvaditi lukovice iz zemlje i tako ih osušiti pa spremiti na hladno ili ostaviti u vazi i prestati sa zalijevanjem pa sve zajedno staviti na hladnoQuestion

Mislim da ću probati oboje. Ne znam da li mi je podrum dovoljno hladan pa ću tamo pohraniti par vaza a ostalo ću povaditi pa u frižider. Ako ne obje tehnike, jedna će valjda dati pozitivan rezultat!Smile
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 16:05
stavit ću sliku kad procvate, ima pupoljak!  bakica je rekla da ga ima jako-jako dugo!
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 17:12
lovro, možda se radi o valoti, i moja upravo ima pupoljak
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 21:33
vidjet ćemo...javim!
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 16:29
lovro, je li procvjetala tvoja biljka?
moja valota upravo cvjeta

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 17:01
natalija krasna ti je.moja ove godine neće cvasti toliko sam ju očerupala da je odlučila štrajkati
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 22:24
ajama, hvala, na slici djeluje  krupnije nego u prirodi, ima dosta manji cvijet od (običnih) amarilisa
ali je baš krasan

a za "čerupanje" i izostanak cvatnje - to se tako obično dogodi,
sad je lijepo pusti na miru, nagradi kakvim gnojivom i nadam se da će se oporaviti pa te već iduću sezonu nagraditi cvjetićima
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 22:29
ma nema veze cvast će iduću godinu.drago mi je da sam mnoge nagradila jako lijepim cvijetom
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 23:01
upravo sam našla i njen drugi, noviji naziv - cyrthantus elatus
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2013 u 13:26
jeeee, to je to!
Idem svojeg poslikati!

i da se pohvalim, nabavila sam i amarilis Belladona...bar se nadam da je!
Izuzetno lijepo miriše!
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2013 u 16:01
Lovro molim te reci gdje nabavljaš amarilise, nikako da naiđem na neku dobru ponudu! inače, ovaj "mali" natalijin je isto simpatičan, i on će na listu želja...
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2013 u 21:57
desert rose, kod bakica na placu u Vž!
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2013 u 22:47
Evo, tu je!

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2013 u 22:49
Belladona bez cvijeta...?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7576777879 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,516 sekundi.