Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - moje dvorište i vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

moje dvorište i vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 86>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 3,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 00:11

Reznice ruže Papageno....EmbarrassedHeart

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 00:09

Još jedna reznica hortenzije, no ne znam koje boje ?  ( bila je posebno odvojena )  Nadam se da će curke znati kad dođu ovdje...EmbarrassedHugHeart

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 00:07

Reznice bijele ruže..Heart

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 00:05

Reznice crvene hortenzije...Heart

reznice bijele hortenzije..Heart

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 00:01

Kavkaska potočnica  Brunnera EmbarrassedHeart

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2013 u 23:58
   Danas sam u Koprivnici imala jedno kratko ali slatko druženje s našim dragim curama Anombistricom  i Carol....Moram reću cure moje bilo mi je drago upoznati vas, pa makar i tako na kratko.....Stvarno ste vesele i drage ženice....Hugsmile79smile86 A naravno ne smijem i neću zapostaviti ni naše pojačanje u muškom dijelu društva, a to su Anin  muž ( simpatičan i susretljiv čovjek ) i naravno moja bolja polovica....
  A kako nijedno forumsko druženje ne prolazi po dobroj staroj navici bez razmjena sjemenja, biljaka i reznica, takvo je bilo i ovo naše druženje......Curke su me  jako razveselile biljčicama i hrpom reznica koje vam naravno moram pokazati ovdje....EmbarrassedHeart

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2013 u 23:47
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 00:40
 EEeeej draga moja ! smile79smile84

Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 00:32
Ciklame,

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 23:32
Ma draga, ove niti ne mirišu, istina lijepe su i ugodne oku za vidjeti, ali da tek vidiš one male divljakuše koje imam u dvorištu pod krošnjom oraha....Eeeeee kad te zamirišu, tu bi i anđeli uzdisali.........EmbarrassedHeart

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 23:26
Ah , miris ovih ciklamica dopire skroz do mene !      
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 23:04
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 23:41

Dobra Vilo ! smile79smile86  Samo svrati kad god poželiš, uvjek si Dobrodošla u moj vrt !HugEmbarrassedHeart

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 23:39
         Curke, oprostite, tek sad sam vidila da ste bile ovdje ! smile79smile86  Ano moja,  ovaj žuti cvijet nije bamija, već Abelmoschus Manihot ili  hibiskus Aibika, jednogodišnji žuti močvarac, u stvarnosti jako sliči bamiji, ali sam cvijet je dosta veći od bamije.....No kako je moj bio izložen stalnom suncu  i suši, vjerojatno zato tako izgleda ko bamija.....

A kako često vidim da se ljudi dvoume oko te dvije biljke, evo nešto o tom hibiskusu :

Aibika Hibiscus (Abelmoschus) manihot, Aibika također poznat kao, Bele (Fiji) Pele (Polinezija) i Ailan Kapis (Vanuatu) Trajnica u tropima ili  jednogodišnje u hladnijim klimama Aibika nosi jestivo lišće na biljkama koje dosežu šest metara u visinu. S blijedo žutim cvjetovima 6 inča  i  tamnim centrima Aibika je još jedna atraktivna pozadinska biljka. Listovi imaju visoku razinu  proteina, Željeza, Kalija, Magnezija i Kalcija.  Jedu se sirovi, kao salata ili  se miješaju s drugim povrćem u sosu ili kao kuhano zeleno povrće.  Cvjetni pupovi se također konzumiraju bilo sirovi ili kuhani. Aibika treba sunčano mjesto i vlažno tlo, i bit će jako sretna i zahvalna biljka. Kako vrijeme zagrijava, Aibika će procvasti.  ( tekst posuđen s net-a i malo prilagođen našem prijevodu.....Embarrassed )

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2013 u 23:06
Malo sam prosetala tvojim vrtom i lijepih biljcica se nagledala !
Doci cu opet !      Garten bilder
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2013 u 00:47
Predivan mi je cvijet bamije/okre, pravi ukras u povrtnjaku. A bamije su zdrave, lijek za želudac.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 23:01

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 16:43
   Fany !  smile79smile86  Moji achimensesi provode najviše vremena na prozoru u polusjeni, a čini mi se da im treba i dosta vode, iako ih baš ne zalijevam prečesto, bojim se da ne bi strunuli....No kad dobiju vode onda piju ko pijanci.....LOLLOL

Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 12:16
achimenisu ti prelijepi takosvježi i lijepo oblikovani moji i pored obilate cvatnje nešto brzo uvenu i nemaju ovako grmolik oblik, a i sve ostalo je supersmile55
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2013 u 23:24
  Eeeeej Miškice moja !...........smile79smile86     Ma sad baš trenutno i nemam toga kao prije.....sad sam se  malo više našla u povrtnjaku....EmbarrassedHugHeart

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 86>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,265 sekundi.