Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 85> |
Korisnik | |
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
desert rose, slobodno ih sve zajedno pustiš da ti miruju. Preporučila bih ti da ih samo ostaviš u tegli na mirovanju.
Sljedeću godinu će ti ove male do jeseni još narasti pa ćeš vidjeti da li ih možeš odvojiti. Odvajaš ih onda kad imaju svoje korjenje ( izvadiš iz tegle i pogledaš- sljedeću jesen ).
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Na ovo temi sam pročitala kako malim lukovicama koje još nisu spremne za cvatnju ne treba prekidati vegetaciju. Imam jednu prilično staru lukovicu uz koju rastu dvije mlade. Još su vezane za nju i nisu spremne za odvajanje. Što da radim u ovom slučaju? Nije mi sada toliko važno da ta lukovica cvjeta, važnija mi je sigurnost malih lukovica...
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Bromelija, meni liči na "stabljiku" ismene. No, ona mi je cvala u 7 mj. i nije nešto posebno mirisala, dok cvijet od ove lukovice sad cvate i miriše prekrasno.
i da..ovaj cvijet ima samo pune laticebaš poput amarilisa, bez "resica" kao kod ismene... |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Lovro ovo nažalost nije belladona..nemogu se sjetit kako se zove ovj cvijet jer belladona je sada bez lista sa eventualno stapkom, a i lukovica je dugoljasta ne okrugla
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Lovro hvala na odgovoru, trbalo bi malo bakice upoznati sa CIF-om...
![]() Neobično je kako iz lukovice ide stabljika i onda se račva u listove. Nije baš tipično "amarilski"... no i ja sam u fazi učenja pa me baš zanima što će na ovu sliku komentirati znalci...
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Belladona bez cvijeta...?
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Evo, tu je!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
desert rose, kod bakica na placu u Vž!
|
|
|
|
![]() |
|
Lovro molim te reci gdje nabavljaš amarilise, nikako da naiđem na neku dobru ponudu! inače, ovaj "mali" natalijin je isto simpatičan, i on će na listu želja...
|
|
![]() |
|
jeeee, to je to!
Idem svojeg poslikati! i da se pohvalim, nabavila sam i amarilis Belladona...bar se nadam da je! Izuzetno lijepo miriše! |
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
ma nema veze cvast će iduću godinu.drago mi je da sam mnoge nagradila jako lijepim cvijetom
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ajama, hvala, na slici djeluje krupnije nego u prirodi, ima dosta manji cvijet od (običnih) amarilisa
ali je baš krasan a za "čerupanje" i izostanak cvatnje - to se tako obično dogodi, sad je lijepo pusti na miru, nagradi kakvim gnojivom i nadam se da će se oporaviti pa te već iduću sezonu nagraditi cvjetićima |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
natalija krasna ti je.moja ove godine neće cvasti toliko sam ju očerupala da je odlučila štrajkati
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
lovro,
je li procvjetala tvoja biljka?
moja valota upravo cvjeta ![]() |
|
![]() |
|
vidjet ćemo...javim!
|
|
|
|
![]() |
|
lovro, možda se radi o valoti, i moja upravo ima pupoljak
|
|
![]() |
|
stavit ću sliku kad procvate, ima pupoljak! bakica je rekla da ga ima jako-jako dugo!
|
|
|
|
![]() |
|
Mislim da ću probati oboje. Ne znam da li mi je podrum dovoljno hladan pa ću tamo pohraniti par vaza a ostalo ću povaditi pa u frižider. Ako ne obje tehnike, jedna će valjda dati pozitivan rezultat!
![]() |
|
![]() |
|
kamelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
Nije amarilis Belladona,nego je Crinum x powellii baker.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |