Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Amarilisi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Amarilisi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 85>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2013 u 18:08
desert rose, slobodno ih sve zajedno pustiš da ti miruju. Preporučila bih ti da ih samo ostaviš u tegli na mirovanju.
Sljedeću godinu će ti ove male do jeseni još narasti pa ćeš vidjeti da li ih možeš odvojiti.
Odvajaš ih onda kad imaju svoje korjenje ( izvadiš iz tegle i pogledaš- sljedeću jesen ).
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2013 u 16:33
Na ovo temi sam pročitala kako malim lukovicama koje još nisu spremne za cvatnju ne treba prekidati vegetaciju. Imam jednu prilično staru lukovicu uz koju rastu dvije mlade. Još su vezane za nju i nisu spremne za odvajanje. Što da radim u ovom slučaju? Nije mi sada toliko važno da ta lukovica cvjeta, važnija mi je sigurnost malih lukovica...
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2013 u 14:04
Bromelija, meni liči na "stabljiku" ismene. No, ona mi je cvala u 7 mj. i nije nešto posebno mirisala, dok cvijet od ove lukovice sad cvate i miriše prekrasno.
 i da..ovaj cvijet ima samo pune laticebaš poput amarilisa, bez "resica" kao kod ismene...
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2013 u 15:40
Lovro ovo nažalost nije belladona..nemogu se sjetit kako se zove ovj cvijet jer belladona je sada bez lista sa eventualno stapkom, a i lukovica je dugoljasta ne okrugla
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 16:41
Lovro hvala na odgovoru, trbalo bi malo bakice upoznati sa CIF-om...LOL
Neobično je kako iz lukovice ide stabljika i onda se račva u listove. Nije baš tipično "amarilski"... no i ja sam u fazi učenja pa me baš zanima što će na ovu sliku komentirati znalci...
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2013 u 22:49
Belladona bez cvijeta...?

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2013 u 22:47
Evo, tu je!

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2013 u 21:57
desert rose, kod bakica na placu u Vž!
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2013 u 16:01
Lovro molim te reci gdje nabavljaš amarilise, nikako da naiđem na neku dobru ponudu! inače, ovaj "mali" natalijin je isto simpatičan, i on će na listu želja...
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2013 u 13:26
jeeee, to je to!
Idem svojeg poslikati!

i da se pohvalim, nabavila sam i amarilis Belladona...bar se nadam da je!
Izuzetno lijepo miriše!
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 23:01
upravo sam našla i njen drugi, noviji naziv - cyrthantus elatus
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 22:29
ma nema veze cvast će iduću godinu.drago mi je da sam mnoge nagradila jako lijepim cvijetom
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 22:24
ajama, hvala, na slici djeluje  krupnije nego u prirodi, ima dosta manji cvijet od (običnih) amarilisa
ali je baš krasan

a za "čerupanje" i izostanak cvatnje - to se tako obično dogodi,
sad je lijepo pusti na miru, nagradi kakvim gnojivom i nadam se da će se oporaviti pa te već iduću sezonu nagraditi cvjetićima
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 17:01
natalija krasna ti je.moja ove godine neće cvasti toliko sam ju očerupala da je odlučila štrajkati
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 16:29
lovro, je li procvjetala tvoja biljka?
moja valota upravo cvjeta

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 21:33
vidjet ćemo...javim!
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 17:12
lovro, možda se radi o valoti, i moja upravo ima pupoljak
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 16:05
stavit ću sliku kad procvate, ima pupoljak!  bakica je rekla da ga ima jako-jako dugo!
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 12:09
Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

Imam još jedno pitanje. Da li je bolje izvaditi lukovice iz zemlje i tako ih osušiti pa spremiti na hladno ili ostaviti u vazi i prestati sa zalijevanjem pa sve zajedno staviti na hladnoQuestion

Mislim da ću probati oboje. Ne znam da li mi je podrum dovoljno hladan pa ću tamo pohraniti par vaza a ostalo ću povaditi pa u frižider. Ako ne obje tehnike, jedna će valjda dati pozitivan rezultat!Smile
Na vrh
kamelia View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1016
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamelia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 22:30
Nije amarilis Belladona,nego je Crinum x powellii baker.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.