Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 199200201202203 282> |
Korisnik | |
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Draga SlavujVK,jutros kafa bas prija uz tvoje prelepe slike i sta da kazem sto vec nisam ja ili drugi rekli ...moze ovako
![]() |
|
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
buttercup ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Svibanj 2010 Lokacija: vinkovci Status: Offline Bodovi: 8 |
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
CARYOPTERIS
Grm koji je većinom visok do 1,5 m. Ja sam imala sreću pa sam slučajno dobila niski, puzavih grana, visok do 40 cm i o njemu ću napisati svoja iskustva. Ovaj grmić sa prekrasnim plavim cvjetićima koji su raspoređeni po stabljici kao vjenčići, imam godinama. Bio je posađen na rubu kamenjara i cjelodnevnom suncu-sve do prošle godine kada ga je sunce spržilo i morala sam ga presaditi, Sada je na mjestu gdje ima samo dopodnevno sunce i opet je pun cvjetova. Caryopteris je medonosna biljka, mirisnih listova, kojoj se cvjetovi počinju otvarati tek kada se dani počnu skračivati. Cvjeta u vrijeme kada u je u vrtu sve manje cvijeća pa je vrijedan i za vrtlare i za pčele koje ga obožavaju. Razmnožava se poludrvenastim reznicama prije cvatnje ili sjemenom . Biljke dobivene iz sjemena iste godine cvjetaju. U proljeće ga treba drastično orezati. Zbog mirisa ga zovu karanfilov grm. |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
vjenčić od plavog cvijeća je caryopteris. |
|
![]() |
|
od mene za sada samo hvala a nadam se da ćeš se uskoro i razveseliti. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
i ti meni kažeš nešto o mom vrtu a kod tebe još rascvjetanije i ljepše, a tek vjenčić od plavog cvijeća,prelijep, što je to tako lijepo, volim plave cvjetove
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Krompirko je ove godine puno veći nego lani i postao je pravi plavi oblak. Sada je u zemlji i trebat će radna akcija da ga izvadim i odnesem u podrum. ![]() |
|
![]() |
|
Cariopteris
Vjenčić plavog cvijeća ![]() Puzavi Sedum ![]() Sedum Purple Emperor ![]() Tanacetum vulgare ![]() Sedum "Frosty Morn" ![]() Sedum Spectabile ![]() Sedum Autumn Joy ![]() Fratarski papar (Vitex agnus-castus) ![]() Celozija ![]() Aster ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Obožavam tvoj vrtić sa bezbroj stazica, iz kojeg god dijela vrta da krenem, slike koje vidim nikada nisu iste !! Zato obožavam ovuda puniti ....sebe !! Jer tvoj vrt nije samo vrt...tvoj vrt si ....cijela ti !! Više ni sama neznam...dal me više oduševe slike vrta, ili tvoji postovi u koje se uneseš svim svojim srcem, tvoji predivnnniiii ručni radovi ili bolje reči umjetnička djela ili .... me ponese oduševljenje kad se sjetim tebe, kako miluješ biljčice dok pričaš o njima !! Tvoj vrt je oaza za iscjeljivanje, liječenje duše i tijela, ljepotu iz njega prepusti nama a mi ti ostavljamo ........ sav lijek koji se nalazi u tvom vrtu !!!
![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Bravo, bravo i deset puta bravo za SVE!!
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
I ja sam pregledala sve zaostatke i uživala polako u svakoj slici i stranici.Volim prošetati tvojim lijepim vrtom i čitati tvoje komentare,bilo o biljci ili nečemu drugom.Šlingeraj me oduševio,a tvoja svestranost nema kraja.Predivno.
![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Dok se ne vratim malo unazad da pročitam zaostatke, gvirnula sam na brzinu uz prekrasan pogled na krompirka a popila kavicu na tvojoj klupici.
Evo i za tebe, skuhala sam je ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
ti si posjetila moj vrt u rano proljeće, kada je na zemlji bilo tek nekoliko biljaka. kroz proteklih nekoliko mjeseci si na slikama vidjela što je sve "čućalo" pod zemljom i kakve su biljke izrasle. sada se polako sve opet smiriva, puno biljaka je odcvjetalo, noći su hladne, nema više ni puno stanovnika u vrtu, valjda traže smještaj da što sigurnije i bolje provedu zimu. ![]() |
|
![]() |
|
suncokret, dok je u pupoljku i dok se otvara cvijet, prati sunce, okreće glavice od istoka prema zapadu. kada potpuno procvjeta, ostaje stalno okrenut prema istoku. da bi dobili sjeme suncokreta treba odrezati cvijet čim odcvjeta, odbaci latice i pogne glavicu. treba ga odrezati što bliže cvijetu i ostaviti 2-3 tjedna na prozračnom mjestu bez vlage. |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Prekrasan je! I tako plav!
Nisam ostavljala komentar na slike vrta samo zato da ne zvučim kao papagaj i ponavljam rečeno. No, ti i onako znaš da sam zaljubljena u tvoj vrt u cjelini, a pogotovo u one tvoje začarobirane stazice.... Ali svatovski dekoraciju ipak moram pohvaliti!
![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
![]() moje iskustvo u uzgoju krompirovog grma: na slici je jedna grančica prepuna cvjetova. da bi bogato cvao, uredno izgledao i bio gust, treba ga redovito orezivati. prvu rezidbu sam obavila kada sam ga u proljeće iznijela iz podruma gdje je prezimio. sve sam grane orezala na 15 cm. Kada je krenuo sa rastom, tokom cijelog proljeća sam rezala grančice koje su previšle narasle a onima unutar grma sam kidala vrhove. sada je na tim mjestima izraslo mnoštvo mladih grančica prepunih cvjetića. krumpirov grm možete i sada orezati, za dva tjedna će na vrhovima odrezanih grana izrasti novi izbojci sa cvjetnim pupovima i bogato će cvjetati sve dok ne bude morao ponovo na zimovanje. |
|
![]() |
|
ljubičastoplavi cvjetići su krumpirov grm. kraljica je stvarno čudo od biljke. Sinoć je napokon procvjetala, i uvijek se ponovo oduševim kada ju vidim. ![]() |
|
![]() |
|
hvala za pohvalu mojih kreacija! obožavam kombinaciju žute, naranđaste i zlatne. u znaku tih boja, koje simboliziraju sunce, toplinu i koje stvaraju osjećaj sreće, ukrasila sam dvorište kada sam ženila sinove... "...a to su bili svatovi sve kićeni i zlaćeni...." |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 199200201202203 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |