Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 197198199200201 282>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2013 u 13:55
ovo cvjetno srce, kojega je stvorila priroda.

poklanjam svim mojim posjetiteljima,

i onima koji svojim porukama uljepšavaju ove stranice,

i onima koji prošetaju tiho i nećujno.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2013 u 13:43

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2013 u 11:25
kamenjar

vijolica

što drugo mogu reći?
hvala vam!
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (2) Hvala(2)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 23:36
U svetlucavi smiraj dana su maleni anđeli sišli na zemlju, igrali se i zaspali.
U zoru im je rosa pala na krila i povezala ih svojim biserima......
A zlaćano sunce je, vidjevši ih onako pozaspale, svojim osmjehom pretvorilo malene anđele u cvijeće.... da bi nastavili živjeti.

Sunce na izlasku..... falopija koja liči na krila anđela......
Mora da je i ova pjesma nastala u jednom takvom momentu, kraj nekog takvog cvijeta.
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 23:29
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

... ovako izlazi sunci i obasjava falopiju

.......

Csillogó naplementén
kicsi angyalkák
földre száltak,
játsztva elaludtak.

Hajnalban
virraszto harmatocska
tündöklö gyöngyeivel
szárnyaikat lekötötte.

Aranyzó napocska
mosolyával
kicsiny figúrákat
virággá ábrázólta
..... tóvább élhessenek.

......

Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 22:27
Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

tvoj sam redovni gost ,ne ostavljam trag jer nemam sta reci ..sto god bi rekla vec je receno ..jednostavno sam tu i uzivam i drago mi je da si tu ,da nam stavis slike da mozemo uzivat ...

Potpisujem!

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 22:18
tvoj sam redovni gost ,ne ostavljam trag jer nemam sta reci ..sto god bi rekla vec je receno ..jednostavno sam tu i uzivam i drago mi je da si tu ,da nam stavis slike da mozemo uzivat ...
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 22:02
desert rose
i kod nas je dosta hladno.
prošlu zimu je odlično podnio, vidjet ćemo kako će ovu.
sada je samo bitno da sazriju sjemenke, a ja ću pokušati i sa reznicama.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 21:47
Free, hvala ti za savjet o zakorjenjivanju cariopterisa.
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 17:59

Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

smile141 za fratarski papar, neka si ga još uslikala, to mi je pravi doping! Da li on podnosi velike minuse?
ja sam ga dobila u kasnu jesen, nije imao ni listova, bila je sam jedna šiba iz koje je ove godine izraslo cijelo stabalce.
u proljeće nije dugo prolistao i mislila sam da nije preživio.
sjetit ću se tebe ako sjemenke sazriju.

Baš si divna smile77, rado bih pokušala sa uzgojem, kod mene je jako smile65 pa se najviše toga bojim... ne znam kako bi mu se svidjelo u vazi... treba probati...
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 01:04

CARYOPTERIS

Grm koji je većinom visok do 1,5 m.
Ja sam imala sreću pa sam slučajno dobila niski, puzavih grana, visok do 40 cm i o njemu ću napisati svoja iskustva.

Ovaj grmić sa prekrasnim plavim cvjetićima koji su raspoređeni po stabljici kao vjenčići, imam godinama.
Bio je posađen na rubu kamenjara i cjelodnevnom suncu-sve do prošle godine kada ga je sunce spržilo i morala sam ga presaditi,
Sada je na mjestu gdje ima samo dopodnevno sunce i opet je pun cvjetova.

Caryopteris je medonosna biljka, mirisnih listova, kojoj se cvjetovi počinju otvarati tek kada se dani počnu skračivati.
Cvjeta u vrijeme kada u je u vrtu sve manje cvijeća pa je vrijedan i za vrtlare i za pčele koje ga obožavaju.

Razmnožava se poludrvenastim reznicama prije cvatnje ili sjemenom .
Biljke dobivene iz sjemena iste godine cvjetaju.

U proljeće ga treba drastično orezati.

Zbog mirisa ga zovu karanfilov grm.

Draga, a ja si mislim zakaj moj tak dugo ne cvate, a njemu samo treba kratak dan da procvijeta !!  Zbilja ga obožavaju pčelice, pun ih je !!  I lijepo si rekla kak se razmnožava, a ja dodajem....svaka grana koja se spusti do zemljice odma pušta korjenje !!  Provjereno !LOL

I baš si me zaintrigirala svojom zadnjom rečenicom i postu !!  A još više iznenadila ......rekavši da sam shvatila sve !!Embarrassed
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2013 u 23:57
Originalno poslano od člana miska miska napisao:

Draga Slavuj,nema me 5,6 dana a kod tebe puno lipih stvarismile79 sedum mi je prekrasan,ona debeljuskasta dama a i otocici prepuni cvijeca sa daskom jeseni i prekriveni rosom i maglicom koja ih obavija.Slike su za 5 ko i svilene ruze koje si radila za svatove!<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
sigurna sam da je za tih 5,6 dana i kod tebe bilo puno lipih stvari.
debeljuškasta dama ili možda je bolje reći, pošto je dama, žena lijepih oblina, nije bez razloga dobila ime matrona.
to je sedum sa najčvrščim stabljikama, izgleda pomalo ozbiljno i strogo, dok ne procvjeta.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2013 u 23:50
Originalno poslano od člana LeoNata LeoNata napisao:

Prekrasan izlazak sunca... Mmmm, da sam rosa na tom listuSmile
Onaj tvoj krumpirko me bogme dobro zbunio, zato nisam skužila što je to tako poznato, jer svaki, kojeg sam do sada vidjela, puno je rijeđi, a tvoj je plavi oblačak! Al, naravno, to je krumpirko od Slavujka, ta ne može on biti običan!Wink I hvala ti za savjete o njegovom obrezivanju, vjerujem da će pomoći mnogima koji ga imaju!
Jesen dolazi kod tebe, polako, polako... Predivan smiraj još jednog ciklusa.
Pusa velika! smile84
"predivan smiraj još jednog ciklusa"
lijepo si to napisala.
vrt je svakim danom sve praznij, i sve je usporilo ali ...nije to još kraj, još čekam jednu biljku da procvjeta
za sve ostalo napisano, stih iz jedne pjesme:
   "zbog nečeg đurđica uvijek niče
   baš u tišini i baš u sjenci."
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2013 u 23:28
Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

smile141 za fratarski papar, neka si ga još uslikala, to mi je pravi doping! Da li on podnosi velike minuse?
ja sam ga dobila u kasnu jesen, nije imao ni listova, bila je sam jedna šiba iz koje je ove godine izraslo cijelo stabalce.
u proljeće nije dugo prolistao i mislila sam da nije preživio.
sjetit ću se tebe ako sjemenke sazriju.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2013 u 23:15
Anaida, hvala ti
            i na ponovljenoj slici
               i na pjesmi
                 i ...što si tu!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2013 u 23:02
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

...slažem se u potpunosti za sedume, to su gotovo jedine biljke koje i  u  suhom i vrućem senjskom vrtu uvijek lijepo izgledaju...jedva čekam vidjeti poslikanu cijelu tvoju kolekciju!
sarice, bit će cijela kolekcija u nizu kada svi procvjetaju.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2013 u 22:46
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Hvala ti Slavujko na pojašnjenju o krompirovom grmu. Imala sam ga u vrtu pred nekoliko godina, nisam ga spremila pa mi je smrznuo. Lani sam dobila malu biljčicu i ove je godine icvjetao.Spremiti ću ga po zimi i orezati po tvojim uputama...SmileSmile
Sedumi su ti stvarno prekrasni, svaka čast...Gdje si samo nabavila toliko različitih? Ja imam jednu vrstu visokih posađenu na više mjesta. Zahvalne su biljke i sušu super podnose. Ne zovu se uzalud
žednjaci...WinkWinkWink
ovo što sam napisala za krumpirka je moje iskustvo koje se pokazalo jako dobro.
jučer sam ga ponovo šišala, sve grančice koje su previše izrasle iako su na njima bili cvjetovi.

drago mi je da ti se sviđaju sedumi.
mislim da je to zapostavljena biljka.
visoki sedumi se jako teško mogu naći po vrtnim centrima i sajmovima cvijeća a isto tako znam koliko ih je teško prodati.
Gdje sam svoje nabavila, više se ne sjećam ali sam sretna što ih imam i volim ih više nego niske sedume koji su mi ove godine izgorili na suncu.

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2013 u 22:34
Originalno poslano od člana arim arim napisao:

Prekrasni sedumi uživala sam promatrajući ih Tongue< ="./5/adds.js" async="" ="text/">
drago mi je arim
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2013 u 19:53
Draga Slavuj,nema me 5,6 dana a kod tebe puno lipih stvarismile79 sedum mi je prekrasan,ona debeljuskasta dama a i otocici prepuni cvijeca sa daskom jeseni i prekriveni rosom i maglicom koja ih obavija.Slike su za 5 ko i svilene ruze koje si radila za svatove!
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2013 u 16:02
Prekrasan izlazak sunca... Mmmm, da sam rosa na tom listuSmile
Onaj tvoj krumpirko me bogme dobro zbunio, zato nisam skužila što je to tako poznato, jer svaki, kojeg sam do sada vidjela, puno je rijeđi, a tvoj je plavi oblačak! Al, naravno, to je krumpirko od Slavujka, ta ne može on biti običan!Wink I hvala ti za savjete o njegovom obrezivanju, vjerujem da će pomoći mnogima koji ga imaju!
Jesen dolazi kod tebe, polako, polako... Predivan smiraj još jednog ciklusa.
Pusa velika! smile84
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 197198199200201 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,469 sekundi.