Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 307308309310311 381>
Korisnik
Poruka
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2013 u 22:41
  Ma jok, ja Milice !  smile42LOL    Zazubice pravi ovo prase.....smile96
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2013 u 22:51
Nije samo dotrčalo i poslagalo se ovako fino reš pečene kožice na oval......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2013 u 22:58

smile96smile96  Aaaa to ! LOL  Eto mene blentave, stvarno nekad imam kasno paljenje...smile42
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2013 u 23:01
Kako bilo da bilo, netko će lijepo omastiti brke.......
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2013 u 23:06

LOLLOL  Mogla bi nam se i ti pridružiti ...HugHeart

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2013 u 23:16
Što se to slavi?
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2013 u 23:25
 Ništa ne slavimo, došlo nam......poželili se prasetine....LOLLOL

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2013 u 19:36
oh..ja zakasnila na prasetinu..samo da znaš mi smo danas prvi put nabrali mladu salatu.mislim da se okusom može mjeriti s tvojom prasetinom
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2013 u 22:39
  Ajči, nemam ništa ni protiv salate, zapravo mi obožavamo salatu, ali samo kad počne praviti glavice...SmileTongue  

Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 10:01
... a ja bih rado iskombinirala malo monsine Pig i ajamine mlade salate... smile198
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 10:09
  Oooooo, nije to loša kombinacija !  Thumbs UpBig smile Nego curke recite mi idete li u berbu šipka? Mislim da je sad idealno vrijeme za to, a kod nas šipka uz prugu ko buha.....Ufffff mogu samo zamisliti, sušeni šipak ili domaći pekmez od šipka....mljac ! smile50
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 10:18
Rano je za šipak!
U pravilu se šipak, pogotovo za pekmez, bere poslije prvog mraza. Tada je najkvalitetniji i najlakši za obradu jer omekša. Od ovako nedozrelog pekmez bude jako kiseo i duuuugo se treba kuhati.
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 10:19
Lani sam ga nabrala nešto za čaj... Tako ću i ove godine. A pekmez? Za to nemam vremena, to je jedini pekmez kojeg kupim, (da ne reklamiram naravno onaj sa kariranim poklopcem)... Nisam se upuštala u kuhanje istoga... mislim da ima jakooooo punooooo posla...smile48
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 10:20
  Aaaa tako ! Hvala ti Dadi za ovu informaciju, eto sad sam saznala još nešto što nisam znala ...smile79smile86 A što je onda s onim, neki kažu da se šipak najprije kuha u vodi, tek onda pasira i kuha pekmez od njega? ErmmQuestion

Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 10:24
Ma dok se bude cekalo da dozri,neko ce to sve obrati Big smile.Nego nabrati sebi i staviit ga na neko vece platno u tamnijoj sobi da malo dozri.Mons kuha se i tako mekan,o tome sma ti pisala,lakse se raskuha,nego tvrdzi.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 10:25
  Curke znate što ću ja danas ?  Dobila sam od mojih još nešto šljiva, Kalanki, sad ću lijepo opet nešto staviti u pećnicu, nešto ide u sušilicu....Smile
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 10:25
Naravno da se prvo kuha u vodi, pa se onda pasira, pa se onda nekoliko puta cijedi kroz gazu da se ocijede i odvoje sve dlačice koje jako bockaju po ustima, a plod šipka ih je pun, pa se onda opet kuha i kuha i kuha.... do željene gustine. Nemam namjeru pašiti vas, ali to je posao za cijeli dan. No isplati se!
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 10:26
Mene više intrigira drijen, (drenak, dren, drenjina, lat. cornus mas)... kao i šipak, pun je vitamina C, planiram raditi sirup od njega, fantastičan je, samo nije niti on još dozrio...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 10:27
  Ooooo Isuse Bože i takav posao !  OuchOuch  Dadi sad si me ubila u pojam s šipkom, ali kako sam znatiželjna, mislim da neću odustati....Smile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 10:28

Kod mene nigdje nema drijena.....šmrc...Cry
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 307308309310311 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,688 sekundi.