Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 43> |
Korisnik | |
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jagoda već je napisala Aralija da je isti samo pod različitim svjetlom,nisam mogla vjerovati da je takva razlika jer ja imam i jedan i drugi.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Camellia ti si stvarno vrhunska maherica za identifikaciju sukulenta. Međutim do sada smo ovaj aeonium na slici nazivali AEONIUM KIWI. Čini mi se da je na obje slike isti aeonium, samo pod različitim svijetlom. Pogledaj još jednom i oprosti što te pokušavam ispraviti
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
bibi193 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zadar(Privlaka) Status: Offline Bodovi: 18 |
imam još dva mališana cija imena me zanimaju, pa ako netko zna..
![]() ![]() |
|
![]() |
|
bibi193 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zadar(Privlaka) Status: Offline Bodovi: 18 |
muhlenbergija lako moguce, gledala sam po netu pa su sve slike nekako pomješane, više ne znam koja je koja iskreno, ma samo da ona prezimi vani..
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
bibi193 - možda vam je vaša opuncija - Opuntia vulgaris.Opuntia wentiana barem po slikama na netu ima puno više bodlji.
|
|
From the earth we come to the earth we return in between we garden
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Hvala svima , za prvo sam bila sigurna, draga Camellia u krivu sam bila za sedum mislila sam da je nešto drugo, a aeonium je jedan i slikan različito ipak je decorum jer sam i ja malo guglala, slikano s različitom svjetlošću daje sasvim drugu sliku
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Aralija mislim da su to:
1.Echeveria elegans 2.Sedum nusbaumerianum 3.Aeonium haworthii 4.Aeonium decorum minor |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Aralija, ono ti je aeonium.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Aralija vidim da ima tu dosta Zadrana, ugodno iznenađenje
![]() Miss M. a što je tu je, sad je isađena u gumu i nema unutra, nadam se da ce preživjeti.. |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Bibi javit će ti se sigurno netko od znalaca, nažalost ja nisam ta,( a vrlo smo blizu u km) pa i ja ostavljam znancima da me prosvjetle, guglam nešto pronađem a opet nisam sigurna pa su mi ove stranice svetinja, da mi potvrde da sam u pravu u ili ne, pa zato evo tri sličice koje su dar mojih kolegica (bile u nekoj potražnji za firmu u MBM pa se sjetile mene)na etiketi pisalo echeverie, ja jednu sam ovaj put 100% sigurna, za drugu polovično a za treću sam u 100% u neizvjesnosti
1.
![]() 2.
![]() 2.a
![]() 3.
![]() 3.a
![]() e, za ovo bi mi bilo drago da je vrsta aeoniuma????
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
može pomoc, jel ovo Opuntia wentiana? i dali ona može u dalmaciji ostati vani? znam da su opuntie žilave i izdržljive ali tu viđam vani samo opuntiu microdasys i orbiculatu
![]() |
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Odlicno! Hvala puno, jedna biljka manje za prezimljavanje unutra
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Sedum Red Cauli. Nemam taj
sedum ali čitam da ide do minus 40 C (usda
zone 3)
|
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Sada vidim da mi nije uploadalo sliku pa stavljam ponovno:
![]() Receno mi je da ova biljka prezimljava vani, što mi je čudno. |
|
![]() |
|
![]() Mislim da je ovo neki sukulent, slicno krasuli, pa ako netko zna neka napise pa da se mogu informirati o toj biljci :) |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
treća slika opuntia salmiana ovo zmijasto ne vidim jel to stojeći ili viseći kaktus moguće da je neka hildewinteria
|
|
![]() |
|
Usisač ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Lipanj 2013 Lokacija: Kaniža Status: Offline Bodovi: 26 |
Rhipsalis pilocarpa
|
|
![]() |
|
tekel ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
free prva slika prvi kaktus mammillaria microhelia treći je haworthia ali neznam koja,na drugoj slici tephrocactus articulatus var inermis,treča slika neki rhipsalis
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
mali kaktus, Camellia puno hvala
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |