monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 138> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pustilka, samo pitaj, sve ću ti rado reći.....Kiwano je kao krastavac da, ali ima jednu užasnu manu....kad ga se posije i kad nikne, zapravo mu jako dugo treba da krene rasti.....Bila sam toliko ljuta i već sam i to malo mislila počupati, jer je stvarno napredovao "puževim korakom", reklo bi se......stvarno mu jako dugo treba da se nekamo pokrene.....ali i kad krene uopće ga ne možeš skužiti....Mislila sam da su to samo prazne vriježe, jer dok ih samo površinski pratiš, imaš dojam kao da se samo sile, da nemaju ploda....a onda sam jedan dan ljutita išla u " pretres " vriježa....Mogu reći, dočekalo me lijepo iznenađenje....bila je već hrpa lijepih plodova, dobro zakamufliranih i skrivenih pod vriježama i lišćem....kako sam čula druge, neki su rekli kako bi rado svrstali Kiwano i invazivnu biljku, jer im je jako puno urodio.. ![]() ![]() Dodala bih još samo nešto, po pitanju zahtjeva, unatoč tome što ima jako kasno "paljenje" uopće kao biljka nije pretjerano zahtjevan ni za čim...Ja ga nisam ničim gnojila, zalila sam ga tu i tamo.....okopalo možda jednom, dva puta i to je bilo sve... |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
kako to raste i kako se sadi.
jedan put prije par godina dobila sam 2 kom od jedne žene koja mi je rekla da ih držim zamotan u papir na toplom mjestu.papir mi je ovlažio i počelo je tjerati.u drugom mjesecu je imalo stabljike 20-tak cm pa sam ga posadila u cvijetar i raslo je ali kad sam ga iznijela van pomalo je ugibao i uginuo.
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Jel rodi na vriježi recimo kao krastavci ili manje?
Kažem ja krenulo me ispitivati ![]() |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Najprije sam mislila kog će mi vraga i ovo malo krokodilčeka, a sad mi je stvarno žao da ih nema više.....cijelu zimu bi ih cijedila za zdravi prirodni sok ! Inače za one koji ne znaju, Kiwano može dosta dugo stajati. ....Negdje na net-u piše da se može očuvati sve do travnja..stoga, s pravom mi i treba biti žao da ga nemam malo više.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustilka, sluzavo je i ni ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
He he,
![]() Da li je meso tih krastavaca,zaboravila im ime:) mekano kad dozri,ili je tvrdo kao kod pravog krastavca? Krenulo me sa pitanjima ![]() |
|
Seneka |
|
![]() |
|
Ja sam svoj Enzim kiselila u onoj velikoj 15-litarskoj kanti od Jupola... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustilka, Enzim bi ti bilo dobro napraviti u nekoj većoj posudi, pa kasnije procjediti i preliti u flaše, ali također se mora paziti, čak ni tada flaše ne smiju biti zatvorene jer to još uvjek radi.......Evo jučer sam napravila novu voćnu turu.....Sok od krokodilčića je prirodni, samo sam ih dobro izgnječila i protisnula kroz cjedilo (blenta) ako imam i blender i štapni mikser i sokovnik ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Monstera
![]() I kako si pravila sok od tih tvojih krokodilčića ![]() |
|
Seneka |
|
![]() |
|
Imam još jedan plan koji ću također uskoro pokušati ostvariti, a to je također tekuće bio gnojivo od komorača... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
I evo me..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Da ajči , jako lijepo izgleda i sad neću imati mira dok to ne isprobam....a već sam moje bodljikavce htjela izopćiti, samo stoje i ničemu ne služe..... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
djeluje primamljivo
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Mislim da ću pošto imam još kiwana ovo isprobati.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Evo nešto od kiwana, možda vam se svidi: Sok od Kiwana Egzotično voće koje nema šećera, ima te koštice u želatinastom "soku", može se koristiti za sorbete, sokove, kreme i sl. Sjemenke se izdvoje blenderom, pazite da ih ne isječete, ali treba par min. da se sok odvoji. Tada se procijedi, pa pravite nešto drugo.
Jednostavno. SASTOJCI:4 kiwana 1 limun ili 2 limete šećera po želji, možete koristiti i par kapi stevie, to je prirodni zaslađivač 3-4 dl obične ili mineralne vode. PRIPREMA:Kiwano prerežite i žlicom izvadite meso. Stavite u blender, odvojite sok od sjemenki i procjedite. Iscjedite sok limuna , dodajte šećer i hladnu vodu. Stavite u hladnjak ili stavite leda po želji. Ako se napravi pjena, uklonite je, da imate bistri sok, ali pjena je isto ukusna, pa ako vam ne smeta izgled, možete ju konzumirati. ( posuđeno od Moj Gastro.....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti draga moja ! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
ajme šta tu ima svega lijepoga i dobroga
![]() ![]() ![]() pazi da netko ne popije Enzim, izgleda poput mladog vina (mošta) ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |