Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - monsterin  eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

monsterin eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4748495051 138>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 00:47
 Hvala ! Embarrassed  Za Hokkaidice sam čula da su jako dobre i te zelene, no nisam ih sijala. Nemam ih, ali sam zato imala sasvim dovoljno i ovih crvenih, a kako MM baš nije ljubitelj tikvi na bilo kakve načine, nakon ovoga sa sokom je totalno promjenio mišljenje...smile96

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 00:42
Nepretjerujem ,,,stvarno imaš gastro umijeća!!! Thumbs UpClap

Hvala za kiwano,,..Wink

Da se vratim na hokaido,,,kod mene su odlično rodile zelene,,,a crvene skroz slabo,,,ali zelene su mi čak i ljepšeg ukusa! WackoSmile
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 00:34

Za sokić od Kiwana, mogu ti reći, ovako, osvježavajuć, lagan i pitak.  Rekla bi nešto između Limete i Kiwija s pinkicom okusa po krastavcu ( inače sam jako istančanog okusa, tako da vrlo lako mogu prepoznati sve pod tonove, bar one koji su mi poznati ) . Smile   

Kod mene ih urodilo sasvim dovoljno za početak, s obzirom da ih imam po prvi puta, zadovoljna sam urodom ...SmileThumbs Up

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 00:31

Hvala ti, ali nemojmo pretjerivati, nije da sam baš neki gastro majstor, ali eto kad mi nešto padne na um, iznenadim i samu sebe ! smile96
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 00:02
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Evo ga....EmbarrassedHeart

Kakvog je okusa?...ove godine mi rodila samo 2,,,ali su bili teški dobro!!! Thumbs Up
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2013 u 23:59
Sviđaju mi se tvoji recepti,,sljedeći put radim Hokaido (zelene) kocke,,,Stvarno imaš gastronomskog umijeća!!!Clapsmile55
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2013 u 23:53
  Fiki, Hvala ti lijepa, baš mi je drago da se taj sokić još nekome svidio !  smile73smile76
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2013 u 23:35
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Sok od Hokkaido tikve

Potrebna je jedna lijepa Hokkaido tikva.
                                  Tikvu očistiti, povaditi koštice i oguliti koru.
     Iako imam električni sokovnik, ovaj puta ga nisam koristila, već sam tikvu izribala na ribež,                                           malo pošećerila i ostavila jedan čas da odstoji.

Sad u to sve dodati litru ili manje vode, ovisi koliko želite, no nikako ne previše                                                                  ( sok neće biti tako dobar).
                              Sve dobro ožmikati rukama i sok procijediti kroz cjedilo, dodati jednu lijepu 
                                               debelu naranču i pola ili cijeli limun, ovisi koliko kiselo želite da bude.

Dobro promješajte i uživajte u punoj čaši vitamina! 

smile95smile84 

Želio bih ovom prigodom pohvaliti ovaj recept i autora,jer je sok predivan,danas sam ga radio od zelenih hokkaido!!! ClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClap
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 17:03

Curke, receptić vam je niže od slikice.....LOL  Sokić je od Hokkaido tikve....SmileEmbarrassedHeart

Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 16:31
Jabuka, limun, mozda i mrkva?
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 16:05
Ne mogu pogoditi od cega si smućkala onaj zuti sok,a jaako lijepo izgleda.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 14:12
   Ma  baš i ne Dmirce, prije čaj pomaže kod smile210
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 13:42
Male kućne čarolije,a jel pomažu protivsmile210
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2013 u 22:36

Sok od Hokkaido tikve

Potrebna je jedna lijepa Hokkaido tikva.
                                  Tikvu očistiti, povaditi koštice i oguliti koru.
     Iako imam električni sokovnik, ovaj puta ga nisam koristila, već sam tikvu izribala na ribež,                                           malo pošećerila i ostavila jedan čas da odstoji.

Sad u to sve dodati litru ili manje vode, ovisi koliko želite, no nikako ne previše                                                                  ( sok neće biti tako dobar).
                              Sve dobro ožmikati rukama i sok procijediti kroz cjedilo, dodati jednu lijepu 
                                               debelu naranču i pola ili cijeli limun, ovisi koliko kiselo želite da bude.

Dobro promješajte i uživajte u punoj čaši vitamina! 

smile95smile84   
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 20:37

Da ne ispadnem totalno zagonetna,  ovaj je od iscjeđenog grožđa i jednog limuna...EmbarrassedHeart

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 20:35

Kako je vrijeme gripe i viroze ( a nešto od toga sigurno imam smile210)  Navukla sam se na prirodne voćne sokove, spravljene u mojoj kućnoj radinosti...Evo opet vam donosim nešto zanimljivo, ali ovaj puta vam neću otkriti sastojke ovog narančastog soka, već to prepuštam vama da otkrijete što se skriva u ovom jako finom soku ...

Ajmo curke moje, koja pogodi sastojke,  od čega je ovaj narančasti gusti sok dobiva receptić istog, a možda još nešto ! Embarrassedsmile84

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 22:41

Evo ga Ježić-krastavac ( Cucumis dipsaceus )  Slika je posuđena s net-a.....Embarrassed

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 22:37
  Hm? Da vidiš, Kiwano je također narančast kad odstoji, sad mi je to prava zagonetka, ali nije mi jasno ako to i jest bio Kiwano, kako je uspio proklijati, osim ako mu je kora jako omekšala.....ErmmQuestion

Da nisi možda dobila onaj ukrasni krastavac, ježić ? I on izgleda bodljikavo, zapravo ja ga nisam vidila uživo, ali na slici mi isto izgleda bodljikavo, samo mi se čini da nije tako čvrst kao Kiwano.....

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 22:28
moguće da je bilo nešto drugo.ovo je izgledalo isto takvo,ali nije bilo jako čvrsto.isto je izgledalo i imalo zelenu unutrašnjost i sjemenke,ali istjeralo je stabljiku iz djela suprotnog od peteljke.dakle iz ploda ne iz sjemena.tko zna šta je to bilo
zaboravih reći ovo je stajanjem postalo žuto skoro naranđasto
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 22:00

Ajči da ti nisi dobila nešto drugo ?  Ne znam da bi Kiwano mogao istjerati, ima užasno čvrstu koru, čovjek bi rekao, stvarno "krokodilsku" ...Siju se kao i krastavci, neki su ih sijali tako na slobodno, da pužu po zemlji, a od drugih sam čula kako oni vole biti na mreži, ali plodove vole skrivati dolje u podnožju, što je stvarno točno kao švicarski sat ....kako sam ih prvi puta sijala, odlučila sam im ipak omogućiti mrežu.....nisam požalila, jedino mi je žao da sam ih imala samo na taj komadić.  Ali dobro, bio je to samo experiment i čisto da se upoznam s nepoznatom biljkom.....sad mi je puno jasnije i milsim da će ih na godinu ići više na moj vrt...Smile

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4748495051 138>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.