Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4647484950 243>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2014 u 20:25
kat.rea,na toj cliviji,to bi prije bio plod,sa sjemenom, nego pupoljak?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
sweetheart View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sweetheart Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2014 u 17:45
Hvala, ocigledno je ta..zanima me jos da li je ovaj pupoljak uvenuo ili postoji mogucnost da se otvori u cvijet? Big smile
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2014 u 17:33
Sweetheart, mogla bi biti Clivia miniata.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2014 u 15:34
Hvala Muhlenbergia, je to je to... zmajev cvijet, crna Lily
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James
Na vrh
sweetheart View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sweetheart Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2014 u 15:09
Pozdrav svima...da li mi neko moze reci koja je ovo biljka, prijateljica je dobila prije par mjeseci, tada je imala tri pupoljka. Vremenom su dva otpala a ostao je ovaj jedan koji je promijenio boju. Meni lici na neku vrstu orhideje ali nista konkretno nisam mogla pronaci. Nadam se da ce neko znati o cemu je rijec. 
Hvala

Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2014 u 17:32
kat.rea - možda Dracunculus vulgaris ...
From the earth we come to the earth we return in between we garden
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2014 u 16:05
A moju kalu s feferončekom nitko ne prepoznaje?
Ivanić-Grad
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2014 u 01:36
Plavonebo - možda Tilandsia, imamo o njoj temu: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1189

Na vrh
Plavonebo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Plavonebo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2014 u 01:08
Kao prvo poštovanje svima na forumu i veliki pozdrav od mene, novi sam ovdje i zapravo me jako puno interesira, ako itko slučajno išta zna o temi... Naime, majka mi je pokazala uvenule latice cvijeta kojeg joj je moj otac kupio prije 20 godina. No, taj cvijet nije tako običan kao što to zvuči i tu počinje moj problem. To je cvijet iz kamena, a dama u cvjećarni koja je taj cvijet prodala mom ocu je rekla da taj cvijet raste na iznimnim dubinama argentinske obale te da uz pažnju i povremeno zalijevanje (par kapi prskanje više nego zalijevanje) može živjeti vječno ako ima ljubavi. Može li mi netko pomoći ukoliko je iz ovog opisa uspio zaključiti o kojem se cvijetu radi? Puno hvala unaprijed, puno mi znači
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2014 u 22:27
Andina, smile78
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2014 u 22:19
Kacunak, latinski naziv joj je Pelargonium graveolens.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2014 u 21:40
Ma zna se ko je ovde tata-mata! Clap Hvala puno!
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2014 u 21:34
Mirišljava pelargonija
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2014 u 21:33
Zar niko nije procitao moj postic... smile166
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2014 u 21:03
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2014 u 20:51

Neznam na žalost kak se zove, al sam se nasmijala: "kala s feferonom".To mi izgleda ko neka vrsta kozlaca - krasan cvijet.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2014 u 20:13
A ovo bila nekakva trajnica koja (još) nije u mome vrtu nego kod susjede, po zimi nadzemni dio nestane, u proljeće se opet pojavi...
a onda početkom ljeta krenu pupoljci

i cvijet

kao velika kala sa feferonom u sredini

cvijet na dosta dugoj stapki, izdignut iznad grmića-listova
Ivanić-Grad
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2014 u 20:06
Ovo mi je lani izraslo na mjestu gdje su bili posađeni rododendroni i gaulteria... gotovo sam sigurna da nije ni jedno od navedenog... lani je naraslo cca 80 cm, kao malo stabalce
Ivanić-Grad
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2014 u 14:08
bebolina, puno puta sam i u krivu Wink, ali svejedno probam Smile

super za herbarij Thumbs Up
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2014 u 12:04
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

bebolina, možda geranij?

Ipak si kao uvijek bila u pravu, geranium je!

ZDRAVAC - Geranium macrorrhizum

Hvala ti!

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4647484950 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.