Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 37>
Korisnik
Poruka
laural View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 76
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje laural Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2014 u 23:05

Imam nekoliko sjemenki močvarnog hibiskusa pa me zanima kad je najbolje vrijeme za sijanje?

Hvala!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2014 u 00:18

Najbolje na proljeće ! 

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2014 u 00:48

No dobro, sad sam se malo nasmijala, ali sad stvarno, najozbiljnije mislim, na proljeće je najbolje vrijeme za sjetvu ne samo hibiskusa nego općenito svega...SmileThumbs Up

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2014 u 01:18
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

No dobro, sad sam se malo nasmijala, ali sad stvarno, najozbiljnije mislim, na proljeće je najbolje vrijeme za sjetvu ne samo hibiskusa nego općenito svega...SmileThumbs Up

@monstera, nije isto sijati s početkom ili krajem proljeća, pogotovo ne kad kad su u pitanju hibiscusi, a močvarac spada baš u taj rod. Kad sam močvarac sijala u rano proleće bio je jadan, a kad sam ga sijala s krajem proljeća, s početkom toplih i duljih dana, bio je puno bolji. Embarrassed
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2014 u 11:27

Bebi, eto sam sam i ja još nešto novo saznala ! EmbarrassedHugThumbs UpHeart

Na vrh
bosonoga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bosonoga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2014 u 11:43
Ja sam od onih nestrpljivih. Prije dva dana sam posijala sjemenke hibrida disco bell, mix i evo danas vidim da su neke nikle. Baš su me iznenadile svojom brzinom. Stoje na prozorskoj dasci iznad radijatora i sin je juče malo više naložio tako da mislim da je to uzrokovalo brzo nicanje. Nadam se da ću ih uspješno održati do proljeća.  
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 09:53
Pozdrav svima, drago mi je da sam našla ovu temu. Jer, ovo je upravo cvijet kojeg tražim za svoj vrt. Izdržljiv, voli sunce, može zimiti vani. 
Bosonoga, i ja sam u tvojoj ekipi - ima nas još nestrpljivih Wink Pa se bacam u potragu za sjemenkama ovog hibija...

Na vrh
bosonoga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bosonoga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 11:12
Ja sam naručivala iz Engleske. sretno sa potragomSmile 
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2014 u 09:07
Može pitanje: kako izbrusiti sjeme močvarca prije sijanja i da li je potrebno? Da ga ne uništim smile42
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2014 u 09:30
ja nisam nikad brusila niti namakala.posijem u vlažnu zemlju,stavim najlon vrećicu i na radijator dok ne nikne,a onda na toplo
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2014 u 10:02
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

ja nisam nikad brusila niti namakala.posijem u vlažnu zemlju,stavim najlon vrećicu i na radijator dok ne nikne,a onda na toplo

Hvala na brzom odgovoru smile78
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2014 u 11:39
Bugica,nije to baš tako jednostavno,kako se ovdje čini.Prošle godine sam sijala močvarce,lijepo klijali i na kraju nisu opstali.Sada bi radije kupila biljčice nego išla u to eksperimentiranje.
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2014 u 13:26
A ja sam predivan crveni dobila od Carol za rodjendan prosle godine u ljetu . Presadila sam ga u zemlju ,
on se dobro "snasao" , rastao je i cvao a onda sam ga u listopadu ostavila i otisla !
Sad se mogu samo nadati da je dobro prezimio !
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2014 u 16:03
Originalno poslano od člana OSica OSica napisao:

Bugica,nije to baš tako jednostavno,kako se ovdje čini.Prošle godine sam sijala močvarce,lijepo klijali i na kraju nisu opstali.Sada bi radije kupila biljčice nego išla u to eksperimentiranje.

Ah, ne me plašiti smile60... he-he, malo se šalim! Zbilja je tako komplicirano? U čemu je tajna dobrog uspjeha kod močvaraca? Molim poštovane znalce na odgovoru, puno bi mi pomoglo smile78
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2014 u 16:44
moje iskustvo je da oni nisu uopće osjetljivi.treba ih samo paziti dok su baš jako mali,zato kažem kad niknu na toplo.kad malo podrastu i bude toplije iznesem ih van s ostalim pelcerima ,umjereno ih zalijevam.u ljetu ih posadim u zamlju da se stignu ukorijeniti. tad trebaju puno vode.prvu zimu ih malo zaštitim od smrzavanja,a poslije ne trebaju nikakvu njegu.ne napadaju ih ni bolesti.
neznam što se dogodilo OSici,nešto je pošlo po krivu,ali i kod drugog cvijeća ne ostane baš sve
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2014 u 18:11
ajama moji su i ove godine u pitarima (loncima) oslobodila sam im mjesto u vrtu, kad je najbolje vrijeme za presadit ih u vrt , napominjem da su dvogodišnjaci
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2014 u 18:52
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

moje iskustvo je da oni nisu uopće osjetljivi.treba ih samo paziti dok su baš jako mali,zato kažem kad niknu na toplo.kad malo podrastu i bude toplije iznesem ih van s ostalim pelcerima ,umjereno ih zalijevam.u ljetu ih posadim u zamlju da se stignu ukorijeniti. tad trebaju puno vode.prvu zimu ih malo zaštitim od smrzavanja,a poslije ne trebaju nikakvu njegu.ne napadaju ih ni bolesti.
neznam što se dogodilo OSici,nešto je pošlo po krivu,ali i kod drugog cvijeća ne ostane baš sve

Hvala, ove informacije mi puno znače. Veselim se sijanju močvaraca, nadam se uspješnom.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2014 u 19:35
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

ajama moji su i ove godine u pitarima (loncima) oslobodila sam im mjesto u vrtu, kad je najbolje vrijeme za presadit ih u vrt , napominjem da su dvogodišnjaci
¸

u proljeće ćim vrijeme dozvoli (možda je kod tebe već sada),dok su još u mirovanju zajedno s zamljom istresti u iskopanu rupu.neka stabljike vire da se zna gdje su.u 5 mj.će početi iz zemlje rasti mladi izboji i onda za njih više nema straha.na zimu će sigurno preživjeti samo neka ne stoji voda na njima
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2014 u 19:35
negdje sam vidila hibiskus u tegli i bas mi je predivan ,ja cu moga cim izađe u teglu,u vrtu mi je prosle god bio jadan i šugav,ni c od cvijeta nije dao a i cijela biljka je bila nikakva
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2014 u 20:26
Treba puno vode,voli humus,možda nevoli buru i posolicu na Viru.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.