Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 43> |
Korisnik | |
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Stenocactus (pošto nema etikete, teško je dokazati da jeste ili nije bilokoja vrsta. Obično ih zovu multicostatus ili crispatus.
2.Nela mammillaria, koja se pomalo protegla zbog nedostatka svijetla ili previše zalivena zimi. 3. Pilosocereus azureus (mislim) 4. Echinocactus grusonii 5. Neki Echinopsis (mogao bi biti i oxygona) 6. Pojma nemam. Nadam se, da je nešto pomoglo. ![]() |
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
pat0blackangel ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Veljača 2014 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 46 |
bok bok! evo ja imam par kaktusića i zanimaju me njihova imena, pa ako znate?
1. http://s923.photobucket.com/user/rockgirlbj/media/something/P1100138.jpg. - ![]() 2. http://s923.photobucket.com/user/rockgirlbj/media/something/P1100137.jpg. - ![]() 3. http://s923.photobucket.com/user/rockgirlbj/media/something/P1100133.jpg. - ![]() 4. http://s923.photobucket.com/user/rockgirlbj/media/something/P1100136.jpg. - ![]() 5. http://s923.photobucket.com/user/rockgirlbj/media/something/P1100135.jpg. - ![]() 6. http://s923.photobucket.com/user/rockgirlbj/media/something/P1100134.jpg. - ![]() hvala unaprijed ![]() |
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Krasnu zbirku imaš,baš te briga kako se zovu,važno da su zdravi i prekrasni :)
|
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
e sad ako mogu dobre dusice da mi ih identificiraju :D
|
|
Nihil agenti dies longus est. - Ništa ne radeći, dan je dug.
|
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Složit ću se sa Semirom, gledala sam po netu taj kaktus jer mi se jako sviđa. Vidjela sam da već kao male imaju izraženu dlakavost. Miro, ova tvoja je već povelika i trebala bi biti puno čupavija ! A možda i odlakavi kod tebe , vidjet žeš ovog proljeća !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
O, moja Semira... baš sam sada žalosna... Ma neka on procveta i bude lijep pa ćemo uživati u njemu...
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Miro, da je hildewintera colademononis bila bi već onako čupava. Dakle, to nije ona, na žalost. Možda bi mogla biti hildewintera aureispina, mada ni to nije sigurno.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Pinus, puno hvala! Eto bio je u Plodinama 30,00kn pa bila šteta ne uzeti ga ( puna cijena 90,00kn).
Sada čekam da "odlakavi"..
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Mislim da si
ga točno ID. Epifit porijeklom iz Bolivije - Hildewintera colademononis, "majmunski rep".
Dobra kupnja Miro. lijepo je razgranat |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Rijeka
|
|
![]() |
|
BettyJean ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 8 |
I meni je to problem :) Mislila sam da je Gollum, a onda sam shvatila da ima još par crassula koje su meni potpuno iste.
|
|
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Crassula ovata cv. Gollum ili cv. Hobit. Ja ih ne mogu razlikovati.
|
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
BettyJean ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 8 |
![]() Molim pomoć oko identifikacije. Neka crassula je, ali nisam sigurna koja :) |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
@panda, mislim
da nema potrebe da te bilo tko ispravi. Slažem se sa tvojom ali i sa @majckinom
ID. mislim da ste oba dvije točno ID: mammillaria
hahniana woodsii
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |