Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 346347348349350 381>
Korisnik
Poruka
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 15:37
Ispravljam se - lab laba smile96
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 16:30
Bugice, nisam vidjela kako lab lab izgleda kao viseća biljka... uglavnom se sadi kao penjačica, uz ograde a posebno mi je lijep posađen uz luk po kojem se penje... imam i ja par sjemenki, dobro je da si me podsjetila na njega! 
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 20:12
ja sam danas nešto malo sijala.malo paradajzića i paprike,malo peršina i puno cvijeća.do nicanja ih držim iznad radijatora,a onda u grijanoj sobi uz balkonski prozor.čim malo zatopli ide sve na terasu gdje je za sunčana vremena temp.i previsoka ,jer je sunce skoro cijeli dan
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 20:19
Originalno poslano od člana bugicaza5 bugicaza5 napisao:

Njami smile144, hvala na kolačima i tortici, TM-u sretan i veseo rođendan! A baš sam si mislila gdje si cijelo jutro, a ti u poljoapoteci... Neka, baš je dan za to - prekrasan i sunčan. Već te vidim smile161

Nego, da pitam (valjda može ovdje), imam par sjemenki lap lapa (valjda sam dobro zapamtila?) iliti ukrasnog graška, koliko da sijem u jednu viseću okruglu teglu, a da mi budu onako lijepo bujni?

Hvala Bugi ! Embarrassedsmile78smile84 Ovakoc, lab, lab je ukrasni grah ako se ne varam..navodno ga neki siju van u zemlju, ja sam ga lani probala posijati, po nekoliko zrna u kućicu..i moram reći baš me razočarao...očito mu nije mjesto odgovaralo pa je kilavio, kilavio dok nije krepucnuo...tako da ja i lab lab nismo si baš na "ti"....a da mi je krasan je..ali gov....malo me neće....ili me  ne voli...ConfusedOuchOuchOuch

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 20:21

Morala sam danas iskoristiti priliku i otići po sjemenje, inače ne znam kad bi više uhvatila priliku i MM-a za odlazak po isto....A baš mi i nije dan za nešto, bolesna sam danas ko pas...Imam osjećaj da će mi želudac i glava eksplodirati...Ouch

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 20:27

Curke drage, ne znam čemu brzate sa sjetvom...meni je to još sve rano...a i povodim se za  dobrim starim provjerenim receptom, čim manje biljke za presaditi dožive i manji šok i daju veći prinos...veće biljke samo se sile i ne daju uroda koliko bi inače trebale....zato nikad ne žurim s time...možda paprikama i treba malo duže vremena za nicanje i rast...ali paradajze sad saditi, a tek u petom mjesecu idu van....mogu misliti kakvi će biti do petog mjeseca...Inače ovo pišem iz vlastitog iskustva, a i svašta sam saznala od ljudi kod kojih sam dugo radila uglavnom pa skoro sa svim vrstama povrća.... a i sad sam već nekih 12-13g. u istom poslu, što i nije baš malo...Embarrassed

Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2374
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 20:42
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Curke drage, ne znam čemu brzate sa sjetvom...meni je to još sve rano...a i povodim se za  dobrim starim provjerenim receptom, čim manje biljke za presaditi dožive i manji šok i daju veći prinos...veće biljke samo se sile i ne daju uroda koliko bi inače trebale....zato nikad ne žurim s time...možda paprikama i treba malo duže vremena za nicanje i rast...ali paradajze sad saditi, a tek u petom mjesecu idu van....mogu misliti kakvi će biti do petog mjeseca...Inače ovo pišem iz vlastitog iskustva, a i svašta sam saznala od ljudi kod kojih sam dugo radila uglavnom pa skoro sa svim vrstama povrća.... a i sad sam već nekih 12-13g. u istom poslu, što i nije baš malo...Embarrassed

Slažem se sa tobom,(moj svekar to isto kaže što manja biljka prije se primi)a on je stariji od mene pa ga ja slušam
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 20:58
 Kaktusiću meni je to pravilo broj 1 otakako sam upoznata s biljakama..čemu samo siliti sjeme i biljke, nasilu ih prilagođavati umjetnom grijanju i svim mogućim i bespotrebnim glupostima , a kad je pravo vrijeme za to..sve izađe i nikne ko ludo...ja često viđam žene na placu gdje kupuju najveće flance paradajza..jednom sam čak prokomentirala kod jedne prodavačice koja mi je ponudila velike flance paradajza ( bilo je to još na početku dok nisam sijala svoje flance)  rekla sam joj kako ih ne bi uzela ni da mi ih hoće dati zabadave...samo se nasmijala i rekla: " Vidim da si dobro upućena i da puno znaš o povrću !" Smile Na to smo se obje nasmijale..a onda sam nastavila svojim putem...

Inače reći ću samo da sam što se tiče sjetve gotovo uvjek zadnja, a berba je isto kad beru i oni koji posiju puno prije mene..

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 21:04

Nije da pametujem, ali manje biljke, manji šok i brže adaptiranje na vanjske uvjete..Pravi flanac za mene znači, ovako ću to opisati jednostavnim riječima: kratak, zdepaste čvrste stabljike i robusne krošnje ( ovo krošnja odnosi se na paradajze dok papriku sadim s prvim parom lijepih većih listova. )

Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 21:04
I opet si u pravu,kada sam nekad kupovala flance uvijek su bili mali da što manje pate kada se posade,pogotovo paprika
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 21:09

Ja dok sam kupovala flance redovito bi velika većina kiksala..rekla bih uzalud bačen novac u vjetar..jer prodavači gledaju samo da prodaju, pa tako im nije ni važno što se te biljke uopće nisu navikle na vanjske uvjete ..i normalno doneseš ih doma, posadiš, a oni jadni, mladi , nikad sunca vidili i vjetra osjetili, moraju uskuhati i na kraju krepati.....Ouch

Inače pravilo za moje biljke je 10-15cm idealna visina za presađivanje na otvoreno, sve što je veće od toga, tada se već lagano bunim i negodujem...jer to je već preraslo svoju dob za presađivanje i znam da će ako se i primi, biti slabijeg i nekvalitetnijeg prinosa...

Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 21:12
Da,da znam o čemu pričaš ... imala sam par takvih situacija ali ne previše,sigurno nekom srećom...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 21:16

Eto zato sam ja čvrsto odlučila sama si proizvoditi i rasad.....moram reći više od pola toga ne trebam ili još i redovito bacim, jer se dosta biljaka  primi već u prvoj turi....naravno bude tu još podsađivanja, ali uvjek mi još i ostane hrpetina toga.....

Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 21:20
I onda podijelim ljudima oko sebe koji se i ne trude sijati flance
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 21:33
 Baš tako ! I ne dobijem ni jedno Hvala.... ili da bar pitaju što duguju, jok ništa od toga.....Odlučila sam i ja sad okrenuti drugu ploču..više nema flanaca za takve..imaju posude za kupiti, imaju zemlju i sjeme za kupiti, pa nek probaju kako sam i ja jednom probala i zauvjek ostavila srce  u tome...tada će znati više cijeniti svaku sjemenku i svaku biljku gledati s puno poštovanja..ovako kad se ne trude, dobiju sve zdravo za gotovo, ne znaju koliko živaca košta uzgojiti biljku iz one male, male sjemeke u kojoj se skriva život, samo ga treba aktivirati i pomoći donijeti ga na svijet...pomoći mu da se razvije donese plod i novo sjeme i na kraju gledati kako se kroz sezonu život jedne biljke gasi....ništa oni to ne znaju i ne cijene..misle da povrće raste u trgovini, to je najlakše, no jednom će se pitati što oni jedu i što jedu njihova djeca...nisu ni svjesni da truju i sebe i svoju djecu, uvoznim raznim smećem, špricanim i tretiranim tko zna čime .... a zemlja im stoji ispred nosa i čeka neke nove stanare koji ipak neće doći..ili će doći ali tek reda radi, u zanemarivom broju.....tek da ima poneka biljka, nedovoljna ni za jednu samu osobu jer je lijenost uzela i previše maha....Ahhhh oprosti draga, ja se raspisala.....

Na kraju ću reći, ovo nema nikakve baš apsolutno nikakve veze s ovim našim forumom i svim divnim ljudima koji su ovdje....Ovdje se radi o ljudima iz moje neposredne blizine...tako da se nitko od ovdje prisutnih ni slučajno ne nađe uvrijeđen .

Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 21:36
Samo ti piši... ti si u pravu a to treba reći    u potpunosti se slažem sa tobom...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 21:44
 Znaju to svi koji nešto rade, siju i sade i poklanjaju protuhama koje se ni ne trude reći Hvala...a danas se ni od hvale ne može živjeti....MM je danas mislio da će ga kap strefiti kad je vidio cifru koju sam nabila kupovinom svakakvog sjemenja...Eto takvi koji ništa ne razumiju, misle da se i sjemenke dijele gratis..pa i na njih gledaju ko nešto bezvezno i niškoristi..a kad bi ih išli kupiti, vidili bi kako slobodno mogu reći svaka sjemenka je naplaćena, nikoga još nisam čula da je u nekoj poljoapoteci dobio sjeme gratis. Ako se svaka sjemenka računa, , zašto se takvima ne bi računala i svaka uzgojena biljka, koja bi po meni trebala biti i skuplja od sjemeke jer se ipak netko potrudio aktivirati ju i donijeti novi život..

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 21:47

Bole me neke stvari, pa sad kad sam počela..... moram i dovršiti, jer stvarno ima svakakvih čudnih ljudi..koji misle da hrana pada iz neba..povrće će se samo posaditi, okopati, uroditi i još  najbolje da im  samo dođe na stol...AngryAngry Pig 

Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 21:51
to su ti oni ljudi koji nisu naučili raditi, nego misle da sve besplatno pada sa neba
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 22:24

Ili idu kod rodbine u vrt " posuditi malo luka, lista peršina, salatu i sl.." tako svaki puta i to malo pomalo, prijeđe u naviku...blago njima jer su nesposobni i  glupi, a ovi koji im tako dozvole i  daju još gluplji....AngryPig

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 346347348349350 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,656 sekundi.