Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 43> |
Korisnik | |
pat0blackangel ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Veljača 2014 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lijepi su mi bas tvoji kaktusici Miranda!! imamo neke iste :)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Karli ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Ja ću samo reći, opa, još jedna koja polako pada pod utjecaj kaktusa. Prekrasni su ti, jer meni su svi ljepi, ja sam neznalica a baš ih nevolim nisu mi ništa posebno. Meni je sve što ima bodlje kaktus, tako da od mene nikakva pomoć. A da ih i ludo volim po zimi nemam nikakve uvjete.
![]() |
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
![]() |
|
Miranda ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 1263 |
Da,znam ja da su oni daleko od savršenstva. Najveći problam mojih kaktusa je moj nedostatak znanja! Ali radim na tome...
![]() Ljeti ih zalijevam jednom tjedno. No moram priznati da je ovo prva zima da nisu dobili ni jednu kap vode. Pitam se kako su jadničci uopće preživjeli sve ono što sam im iz neznanja radila!!! Hvala puno na savjetima! ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Puno važnije od pravilne ID je da savladaš
tehniku uzgoja. Vidim da puno pažnje posvetiš kaktusima. Svaka tvoja tegla je
priča za sebe i uopće ne sumnjam da će tvoji kaktusi jednom biti savršeni . No
za sada nisu. Puno njih je deformiranih zbog krivog načina uzgoja. Greška je u
zalijevanju. Zapamti od listopada pa do kraja ožujka kaktuse ne smiješ
zalijevati. Niti malo ne. Preko ljeta svakih 7 sunčanih dana kaktuse zalij
i to obilno. |
|
![]() |
|
Miranda ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 1263 |
Eto,dragi moji,ja ih postrojila!
![]() Danas smo komp, fotić i ja bili u nešto boljim odnosima. Doduše, sad izgledam otprilike ovako ![]() ali s nešto manjom dioptrijom!!! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Divim se vasim kaktusima , ali , moram priznati na moju sramotu ,
ja nekako nisam nasla put k njima . |
|
![]() |
|
Pinus, Majcka
![]() Hvala vam puno!!! Ima još dosta sličica,puno boljih i jasnijih, ali ja od jučer muku mučim s postavljanjem. Kad se sve vrati u normalu,vidjet ćete ih (nadam se,čim prije), a do tada, ne gledajte više ovu sličicu,ne naprežite okice i čuvajte vid!!! ![]() |
|
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
1. mogla bi biti opuntia microdasys alba monstruoza. Ali slika je zaista mutna i ne mogu pouzdano reči.
![]() |
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
2. echinofossulocactus (stenocactus)
3. gymnocalycium (?) 4. mammillaria elongata 5. gymnocalycium baldianum ili možda quehlianum ? 1. i 6. slaba rezolucija slike ili ja
nemam pojma. nešto od toga |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pozdrav društvo drago! Meni opet treba pomoć. Ovaj put s kaktusima.
Do sada mi je jedini kriterij za nabavku bio "ajme što je lijep" i "joj, baš ovog nemam", ali ako ne znam tko je i što je,onda ne znam ni što mu treba. Evo slikica,pa kad budete imali vremena,volje i strpljenja.... ![]() |
|
![]() |
|
pat0blackangel ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Veljača 2014 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 46 |
dali možda još netko zna imena mojih kaktusa?
|
|
![]() |
|
hvala puno :)
ovaj pod brojem 2. je bio mali pupic ili izdanak, neznam kako se to kod kaktusa kaze, jedno vrijeme mi nije rastao, a sada preko zime je, zalijevam ih 1 tjedno ili rjeđe. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |