moje dvorište i vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 86> |
Korisnik | |
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Volim doci k tebi i gledati tvoje preslatke cvjetice !
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() |
|
![]() |
|
Ma nema veze Monna, čekati jesen kod nas je uvjek lutrija s lukovicama, ili ih ima velik izbor..ili ih nema nikakvih... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
daga monsi, zumbulcic je divan, ali je daleko ispativije u jesen kupiti lukovice...sad su cijene nabrijane na rascvalim proljetnicama
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Heej Moon ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Krasan zumbul
![]() |
|
![]() |
|
Jedino mi je žao da nisam i svi njegovu braću u raznim drugim lijepim bojama mogla ponijeti kući..jer im je cijena malo pretjerana.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dobra Vilo nisi me u ničemu omela...Nemam baš još nekog pretjeranog posla... A bijeli zumbul me ove godine užasno privukao svojom čistom bjelinom, kao da mi želi reći: " Pogledaj me samo, kako sam čist, bijel, predstavljam čistoću, lijepo mirišem i teško da itko može odoliti a da me ne ponese kući. Molim te, usreći i mene i sebe , ponesi me kući, bit ću sretan sa svojim komadićem zemlje i malo vode, a ti ćeš biti sretna kad me vidiš u svoj mojoj cvjetnoj raskoši i mirisu...." Evo ispunio je svoje obećanje i miriše li miriše....ali dobije i on svoju nagradu..častim ga enzimom.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Kaćunak, zumbul uopće nije zahtjevan, osim što prvom prilikom i čim se vrijeme ustabili ide van, tamo ga čekaju rozi rođaci od lani bit će mu ljepše u vanjskim uvjetima jer nemam baš sreće s čuvanjem lukovica u kućnim uvjetima, a zumbul i inače nije kućna biljka..on voli sunce i sve vanjske prilike i neprilike...Tamo je njemu najljepše i već čujem ove moje bijele ljubimce gdje svako malo pitaju kad će iseliti van iz kuće...a ja im kažem, s prvim toplijim zrakama sunca i vi ćete uživati i osjetiti čar proljeća... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Pak sam te ometala kod posla , gledala kaj ima novoga !
Ovaj bijeli zumbul je velicanstven ! ![]() |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Jao,zeno, ala je divan zumbul! Jel on komplikovan za uzgoj? Vec se vidim kako ga dovlacim kuci (i molim MM za jos malo razumijevanja)
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Heheeheheehe, Hvala Miškice ! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Draga moja, Dobra Vilo, kako god vrijeme bilo, moramo se pomiriti s njim...Ništa za čuditi i kod nas najavljuju snijeg, ma nek pada ako mora. Bolje i sada nego da zapadne onda kad ne bih trebao.. A što se tiče raspoloženja, moram priznati, imam i ja nekad tmurnih trenutaka i dana, ali u manjini....Tebi ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Kod tebe je uvijek vedro i veselo pa sam malo navratila da se oraspolozim !
Vani pada sitni snijeg i vec je sve bijelo , radije cu zasutiti da vas ne ureknem pa on pocne padati kod vas ! Mislim da ga sad vise ni ne trebate - kad vec nije htio prije padati ! |
|
![]() |
|
Hahahahaa, Bugice sad si me uspjela i nasmijati....nekome ide jedno, a nekome drugo....( mislim za ovo lavanda - ružmarin ) mislim i kako mi se vidi da ću ja laganini ipak odustati od njega....zato kad se se moje plave dame ( lavande ) lijepo rašire, još ću ja njih spelcati... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Ovako je bilo kod mene: otkinula grančicu na moru početkom 8.mj, ostavila u vodi, ožilila se vrlo brzo, posadila u vrt, zimi zaštitila, slijedeće proljeće je narasao kao lud. I bio tako tri godine, unatoč hladnim zimama. Da bi, četvrtu zimu, unatoč zaštiti, totalno se posušio. Drugi pokušaj: par grančica, isti postupak kao i s prvim. Rezultat: sada u vrtu imam četiri ružmarina, nisu jako veliki jer su mladi, ali lijepo su se razrasli. Zaštićeni su kukuruzovinom i vrećama od krumpira i čekaju proljeće... U kući ih nisam nikada imala. Koliko god da su veliki, poželjno im je dobro zaštititi korijen preko zime, malčiranjem. Ako stabiljka i grančice pocrne i osuše se, ne smeta - orežu se i nikne ponovo. Bitno je da korijen ne smrzne. Imam i lavandu - tri grmića. Nikada mi se nije primila, dok je nije spelcao moj muž. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 86> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |