Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 356357358359360 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2014 u 17:14

adenium obesum, arabicum - dvije god. stari sijanci / 12. 3. 2014 Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2014 u 18:34
I Pachipodium lamerei ti izgleda sjajno.
Eksotika je kul
Na vrh
milica09 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 57
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica09 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 16:09
Ajde pomoc evo mojih izvadila sam ih sve i kako mi se cini koren im je ok, nema nikakvih ostecenja a telo im je postalo mekano neki manje neki vise, neki su se bas zguzvali. Prvo sam mislila da ih nisam dovoljno zalila, medjutim i pored dodatnog zalivanja ostali su takvi ne vidim poboljsanje. Sad sam ih presadila u novu zemlju i cekam rezultata. Sta bi mogao da bude problem?Cry Ne bih volela da ih izgubim.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 16:26
milica09, ja ti baš i ne mogu pomoći, friško sam u ovome, tek imam posijanih par sjemenčica. Sigurno će se javiti netko sa više iskustva u njihovom uzgoju. Meni izgleda da imaju previše vode. Makar, negdje na početku ovih stranica sam pročitala da se smežuraju kada nemaju dosta vode?!
Na vrh
milica09 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica09 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 17:12
Ma sad sam ih zalila jer su sveze presadjeni. Inace bas vodim racuna o zalivanju.
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 17:48
Mislim, da če uskoro Pinus nešto o tome reći ali meni se čini, da mi moglo nekoliko perlita ili plovca pomoči.
Eksotika je kul
Na vrh
milica09 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica09 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 19:00
Nemam pojima sada su u zemlji za kaktuse. U toj su bili i raije samo su sada dobili novu.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 19:47
Meni oni izgledaju sasvim ok. Listovi im se sjaje što je najbolji dokaz da su zdravi. Stavljaj ih polako na sunce i zalijevaj kao i do sada i mislim da će s njima biti sve u redu. Vjerojatno im samo treba više sunca i malo prihrane.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 20:33
Pinus, krasni primjerci. Opet mora da pitam Smile koliko je visok? Sigurno je pravi mali div Wink
Lijepi su mi pincirani al mi ima nešto u njima kad su tako visoki Thumbs Up Zato svoja 2 najveća puštam da rade što hoće Big smile
Milica09, nemaš brige, izgledaju skroz zdravo, moji su jače smežurani i dalje rastu. oporavljaju se nakon zime, bit će oni ok Thumbs Up
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 22:21
Dijelim Marshino misljenje , primjerci su vam stvarno prekrasni !
Ja sam vec negdje naprijed napisala , cim se vratim pocinjem iznova !
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2014 u 07:51
Originalno poslano od člana marsha marsha napisao:

. .Lijepi su mi pincirani al mi ima nešto u njima kad su tako visoki Thumbs Up Zato svoja 2 najveća puštam da rade što hoće Big smile 

Potpisujem. Smile

Razmišljam dali je došlo vrijeme da mu počnem pincirati pojedine grane. Da ga natjeram da popuni krošnju i malo zadeblja grane ili da ga još malo pustim da raste u vis. Nisam pametan. Question

Na vrh
jkonsta1 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jkonsta1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2014 u 21:05
Evo ja sam danas posijala 5 kom. smile141
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2014 u 21:27
Pinus, što god napraviš nećeš pogriješiti jer barataš s njima samo tako Thumbs Up
Čekam da moji presađeni malci ponovno krenu rasti nakon presađivanja. Imam osjećaj da svaki put to traje sve duže.
Na jednom koji je krenuo rasti na dio listova pocrni i osuši se. Što bi to moglo biti? Možda početak vegetacije pa dok se ne priviknu ponovno na sunce??

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2014 u 21:42
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

. .Lijepi su mi pincirani al mi ima nešto u njima kad su tako visoki Thumbs Up Zato svoja 2 najveća puštam da rade što hoće Big smile 

Potpisujem. Smile

Razmišljam dali je došlo vrijeme da mu počnem pincirati pojedine grane. Da ga natjeram da popuni krošnju i malo zadeblja grane ili da ga još malo pustim da raste u vis. Nisam pametan. Question

I ja sam bila u dilemi i na koncu sam ostavila da grane još narastu. Sviđa mi se i jedan i drugi oblik, no ipak sam odabrala ovaj gdje bi donje grane bile nešto dulje pa kad ih poslije orežem, mogla bi se formirati krošnja koja će biti nešto šira i ne toliko visoka. To mi je zamisao, a kakva će biti realizacija to ćemo tek vidjeti i naravno ukoliko malac preživi do tadaBig smile
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2014 u 22:16

Na jednom koji je krenuo rasti na dio listova pocrni i osuši se. Što bi to moglo biti? Možda početak vegetacije pa dok se ne priviknu ponovno na sunce?? 
Što bi to točno moglo biti ne znam. Sa adeniumima takvih problema nisam imao. Imao sam i još uvijek imam slične probleme sa različitim vrstama pahićia.  Ako im prilikom presađivanja ne "pogodim" supstrat počinje  im crniti lišće. Ne preostane mi ništa drugo nego ponovno presaditi u neki drugi tip supstrata. 
I mineralni sastav supstrata i pH vrijednost supstrata moraju biti ispravni. Ako ni to ne pomgne e tada počinjem sumnjati na neku gljivičnu infekciju. Previcure - sistemični fungicid je jedna od opcija koja riješava takve probleme.  
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2014 u 22:27
Pinus, taj nisam presađivala. Ostavit ću ga još jedno vrijeme jer novi listići su skroz zdravi. Ukoliko i oni pocrne na djelovima ubacit ću fungicid. Na svima ostalima nema takvih znakova. Možda je i razlog jer cijelu zimu nije išao u mirovanje i kržljavo je rastao, sad je počeo normalno tjerati.

Na vrh
jkonsta1 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jkonsta1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2014 u 06:53
Malo sam istraživala okolo- vidim da i vani postoji veliki interes za Adenium, ima foruma posvećenih iskljućivo toj biljci. Eto i ja sam se zainteresirala (kud svi Turci...!), mada mi je prva ljubav plumerija. U svakom slučaju Adenium je fenomenalan. Razmišljam da naručim sjeme mini size, ali tek u bližoj budućnosti, najprije da vidim hoće li ovi moji "prvašići" uspjeti. 
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 247
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2014 u 09:15
Jutro Smile

Jučer sam posijala 30 komada sjemenki i sad blejim svako toliko u posudice u iščekivanju LOL

Ne znam što ću sa svima njima ako svi proklijaju, ali odlučila sam se ostaviti čorava posla i posijati sve što imam u proljeće, kako mi Pinus savjetuje već mjesecima Embarrassed

Ovo jesensko i zimsko sijanje se nije pokazalo baš najboljim, pa eto, lupih par puta glavom u zid i nakon toga odlučih poslušati iskusnije Wink

Najviše od svega zanima me kako će ovo sjeme proklijati i kasnije rasti, jer stvarno ima velikih razlika između pojedinih vrsta...
Da vam dočaram:

Za sada lijepo napreduju postojeći adeniumi:  Buco, 6 kupljenih bebolina i 4 moja sijanca... Iznosim ih van na sunce i čini mi se da uživaju Smile

Pozdrav svima Smile
Na vrh
jkonsta1 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jkonsta1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2014 u 10:54
Thumbs Up
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2014 u 16:13
Molim iskusne u uzgoju adeniuma za savjet: dogodilo se to da su mi tri, od posijanih jedanaest sjemenki, izvirile van iz zemlje. Kad ih diram, osjetim da se čvrsto drže, valjda su razvile korijen. Nasipala sam još zemlje, a one izašle ponovo. To je regularno ili? Embarrassed
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 356357358359360 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,781 sekundi.