Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 356357358359360 407> |
Korisnik | ||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
|
I Pachipodium lamerei ti izgleda sjajno.
![]() |
||
Eksotika je kul
|
||
![]() |
||
milica09 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 23 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 57 |
|
Ajde pomoc evo mojih izvadila sam ih sve i kako mi se cini koren im je ok, nema nikakvih ostecenja a telo im je postalo mekano neki manje neki vise, neki su se bas zguzvali. Prvo sam mislila da ih nisam dovoljno zalila, medjutim i pored dodatnog zalivanja ostali su takvi ne vidim poboljsanje. Sad sam ih presadila u novu zemlju i cekam rezultata. Sta bi mogao da bude problem?
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
|
milica09, ja ti baš i ne mogu pomoći, friško sam u ovome, tek imam posijanih par sjemenčica. Sigurno će se javiti netko sa više iskustva u njihovom uzgoju. Meni izgleda da imaju previše vode. Makar, negdje na početku ovih stranica sam pročitala da se smežuraju kada nemaju dosta vode?!
|
||
![]() |
||
milica09 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 23 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 57 |
|
Ma sad sam ih zalila jer su sveze presadjeni. Inace bas vodim racuna o zalivanju.
|
||
![]() |
||
majcka ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
|
Mislim, da če uskoro Pinus nešto o tome reći ali meni se čini, da mi moglo nekoliko perlita ili plovca pomoči.
|
||
Eksotika je kul
|
||
![]() |
||
|
Nemam pojima sada su u zemlji za kaktuse. U toj su bili i raije samo su sada dobili novu.
|
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Meni oni izgledaju sasvim ok. Listovi im se sjaje što je najbolji dokaz da su zdravi. Stavljaj ih polako na sunce i zalijevaj kao i do sada i mislim da će s njima biti sve u redu. Vjerojatno im samo treba više sunca i malo prihrane.
|
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Pinus, krasni primjerci. Opet mora da pitam
![]() ![]() Lijepi su mi pincirani al mi ima nešto u njima kad su tako visoki ![]() ![]() Milica09, nemaš brige, izgledaju skroz zdravo, moji su jače smežurani i dalje rastu. oporavljaju se nakon zime, bit će oni ok
![]() |
||
![]() |
||
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
|
Dijelim Marshino misljenje , primjerci su vam stvarno prekrasni !
Ja sam vec negdje naprijed napisala , cim se vratim pocinjem iznova ! |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Potpisujem. Razmišljam dali je došlo vrijeme da mu počnem
pincirati pojedine grane. Da ga natjeram da popuni krošnju i malo zadeblja
grane ili da ga još malo pustim da raste u vis. Nisam pametan. |
||
![]() |
||
jkonsta1 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
|
Evo ja sam danas posijala 5 kom.
![]() |
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Pinus, što god napraviš nećeš pogriješiti jer barataš s njima samo tako
![]() Čekam da moji presađeni malci ponovno krenu rasti nakon presađivanja. Imam osjećaj da svaki put to traje sve duže. Na jednom koji je krenuo rasti na dio listova pocrni i osuši se. Što bi to moglo biti? Možda početak vegetacije pa dok se ne priviknu ponovno na sunce?? |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
I ja sam bila u dilemi i na koncu sam ostavila da grane još narastu. Sviđa mi se i jedan i drugi oblik, no ipak sam odabrala ovaj gdje bi donje grane bile nešto dulje pa kad ih poslije orežem, mogla bi se formirati krošnja koja će biti nešto šira i ne toliko visoka. To mi je zamisao, a kakva će biti realizacija to ćemo tek vidjeti i naravno ukoliko malac preživi do tada
![]() |
||
![]() |
||
|
Što
bi to točno moglo biti ne znam. Sa adeniumima takvih problema nisam imao. Imao
sam i još uvijek imam slične probleme sa različitim vrstama pahićia. Ako im prilikom presađivanja ne "pogodim" supstrat počinje im crniti lišće. Ne preostane
mi ništa drugo nego ponovno presaditi u neki drugi tip supstrata. I mineralni
sastav supstrata i pH vrijednost supstrata moraju biti ispravni. Ako ni to ne
pomgne e tada počinjem sumnjati na neku
gljivičnu infekciju. Previcure - sistemični fungicid je jedna od opcija koja riješava takve probleme.
|
||
![]() |
||
|
Pinus, taj nisam presađivala. Ostavit ću ga još jedno vrijeme jer novi listići su skroz zdravi. Ukoliko i oni pocrne na djelovima ubacit ću fungicid. Na svima ostalima nema takvih znakova. Možda je i razlog jer cijelu zimu nije išao u mirovanje i kržljavo je rastao, sad je počeo normalno tjerati.
|
||
![]() |
||
jkonsta1 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
|
Malo sam istraživala okolo- vidim da i vani postoji veliki interes za Adenium, ima foruma posvećenih iskljućivo toj biljci. Eto i ja sam se zainteresirala (kud svi Turci...!), mada mi je prva ljubav plumerija. U svakom slučaju Adenium je fenomenalan. Razmišljam da naručim sjeme mini size, ali tek u bližoj budućnosti, najprije da vidim hoće li ovi moji "prvašići" uspjeti.
|
||
![]() |
||
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
|
Jutro
![]() Jučer sam posijala 30 komada sjemenki i sad blejim svako toliko u posudice u iščekivanju ![]() Ne znam što ću sa svima njima ako svi proklijaju, ali odlučila sam se ostaviti čorava posla i posijati sve što imam u proljeće, kako mi Pinus savjetuje već mjesecima ![]() Ovo jesensko i zimsko sijanje se nije pokazalo baš najboljim, pa eto, lupih par puta glavom u zid i nakon toga odlučih poslušati iskusnije ![]() Najviše od svega zanima me kako će ovo sjeme proklijati i kasnije rasti, jer stvarno ima velikih razlika između pojedinih vrsta... Da vam dočaram: ![]() Za sada lijepo napreduju postojeći adeniumi: Buco, 6 kupljenih bebolina i 4 moja sijanca... Iznosim ih van na sunce i čini mi se da uživaju ![]() Pozdrav svima ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
|
Molim iskusne u uzgoju adeniuma za savjet: dogodilo se to da su mi tri, od posijanih jedanaest sjemenki, izvirile van iz zemlje. Kad ih diram, osjetim da se čvrsto drže, valjda su razvile korijen. Nasipala sam još zemlje, a one izašle ponovo. To je regularno ili?
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 356357358359360 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |