Kukurijek - Helleborus |
Odgovori | Stranica <1 23456> |
Korisnik | |
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako volim kukurjeke. One klasične bijele preselila sam iz šume u moj vrt, dok one u drugim bojama uvijek želim kupiti...Lani sam naletila na jedan crveni u MBMu za 10kuna. Naravno da sam ga kupila i eto neki dan sam dočekala jedan cvijet..Baš me je razveselio.
Cure lijepi su vam kukurjeci... |
|
sutra je novi dan
|
|
Sponzorirani linkovi | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako je bogat i predivan!!!
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
matilda
Mladi grm Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasan je !!! Koliko mu treba da naraste u tako veliki grm? Ja ga imam 3 godine i samo jednu grančicu cvjetova.
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
matilda, nisi napisala da li si ga odgojila iz sjemena ili korjenove reznice.
ako se odgaja iz sjemena, onda je normalno da procvjeta tek treću godinu jer u početku jako sporo raste. puno bolje ga je razmnožiti korjenovim reznicama jer one već iduću godinu cvjetaju. kukurijek na slici je dosta star i bio bi puno veći da ga svake godine ne smanjim za polovinu. korjenovim reznicama se razmnožava nakon cvjetanja. kukurijek je jako osjetljiv na presađivanje, zato ga treba posaditi na jedno mjesto i ne premještati često jer može i uginuti. kod djeljenja korijena, treba štihačom odsjeći dio i paziti da se ostali djelovi što manje oštete. moj savjet za bogatu cvatnju je puno sunca, iako za njega kažu da raste u polusjeni, orezivanje svih starih listova početkom jeseni i povremeno zalijevanje tokom velikih vručina. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kukurijeci moje prijateljice
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kukurijek je trajnica koja dugo cvjeta, pogotovo bijeli, kojemu su cvjetovi lijepi i više od dva mjeseca.
Na slici iz prošle godine, slikanoj početkom 5. mjeseca, se vidi koliko su mu cvjetovi još uvijek lijepi a procvjetao je početkom veljače. crveni je lijep zbog svoje izražajne boje ali već ovih dana počinje blijediti |
|
Karli
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slavuj ove slike od tvoje prijateljice su fantastične. Koliki su samo.
|
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
život je more
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(1)
|
kukurijek nakon 2 mjeseca cvjetanja
od tučka su nastali tobolci sa sjemenom |
|
LeoNata
Pustio korijenje Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prelijepi zdravi kukurijeci!
|
|
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
Golden Leo
Upravo klijam Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj sam cvijet vidjela na e-bayu i toliko je predivan!! Ne mogu ga se nagledati...
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivni, u punom sjaju
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
Karli
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da stvarno predivni. Kao da nisu preživjeli snijeg i zimu, za razliku od mojih koji izgledaju grozno. Povaljani skroz.
|
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
|
macorka
Mladi grm Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislila sam da kukurijek ocvate preko ljeta, a sad stvara sjeme i baš je lijep.
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 23456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |