Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 407> |
Korisnik | |
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A kada mogu na cjelodnevno sunčanje? Sorry kaj dosađujem pitanjima, ali ovo radim prvi put u životu.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Sporo ti rastu jer im nije dosta samo jutarnje sunce i toplina ![]() Pričekaj da ih možeš staviti na cijelodnevno sunčanje ( naravno, ako imaš tu mogućnost) i da ih počneš prihranjivati ![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Hej, cupsice, hvala ti na informaciji, puno mi znači svaki podatak o njihovom uzgoju.
![]() ![]() Da, pišemo istim tempom!
![]() |
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Bugica, odgovaramo u isto vrijeme
![]() |
|
![]() |
|
Bugicaza5, Glikica ti je dobro rekla... Treći, evenualno drugi par listića...
![]() Ja sam se dosta nasijala adeniuma tokom ove zime i mogu ti iskreno reći da sam ih pola ubila s prebrzom nadohranom... Korijenje im je još jako sićušno i lako ga spržiš s gnojenjem... |
|
![]() |
|
Hvala puno!
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Majcka, kao prvo izvadi ga van iz ove ukrasne tegle, daj mu mogućnost da diše i preko korjena, tj, oslobodi mu dovod zraka kroz rupu na dnu tegle. Ako si ga sad ošišala, ostavi ga dalje tako kako je. Za sada, kasnije ga možeš još šišnuti.
Bugica, prihranjivati ih možeš početi kad krene treći par listova. I to blagom otopinom ali kod svakog zalijevanja. Ako ti je( a trebao bi biti) supstrat dovoljno propustan, povremeno iz polij kišnicom ili odstajalom vodom tako da ti voda procuri i da ispereš zaostale netopive elemente. Pod uvjetom da su ti na toplom.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Koliko ja znam, veoma brzo. AKA odmah. |
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Sigurno?? To uvijek mogu uraditi. Mislim rezati na još krače. Uštukati ga ne mogu. ![]() Koliko tačno bi ga trebala odrezati? Naime to još nikada nisam radila i zaista nemam pojma. Hvala na odgovorima. |
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
Lijepo molim, kada se može početi sa prihranom sijanaca?
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Majcka, ja bih ga još više orezala. Mislim, na kraće !
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ja sam svojega ošišala, pa šta bude - bude:
|
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
Hvala ![]() Ne, lampa je pospremljena. Držim ih u stanu uz prozor. Iako, polako sam ih počela iznositi van na sunce kad je baš toplo... ![]() |
|
![]() |
|
Baš su debeljuškasti.
![]() |
|
![]() |
|
Hvala Glikice ![]() |
|
![]() |
|
Cupsica, ovo ti je jako dobro !
|
|
|
|
![]() |
|
I da, naravno, da su mi se pomješale oznake, tako da sam ih na kraju maknula. Sad više ne znam koja biljkica je koje vrste adeniuma
![]() Ako ikada dođemo do faze cvjetanja onda ću opet znati koji je koji ![]() |
|
![]() |
|
Evo slikica
![]() Posadila sam po 6 komada u svaku posudu... Iako su svi posađeni u isti supstrat i držim ih u istim uvjetima, u jednoj posudici je 4 otkazalo poslušnost i krepucnulo - pa su tamo ostala samo 2... Od ta dva jedan je albino. Ostali se drže dobro i lijepo napreduju ![]() Pa idemo redom: Najveće sjeme koje je zadnje proklijalo: ![]() Pa ostale biljkice: ![]() ![]() Posudica sa samo 2 preživjela: ![]() Grupna slikica ![]() ![]() Eto, to su moji novi sijanci ![]() |
|
![]() |
|
cupsice, baš mi je drago da je sjeme isklijalo u tolikom broju.
![]() |
|
![]() |
|
Andina hvala ti na odgovoru ![]() U međuvremenu je proklijao još jedan potpuno bijeli ![]() Onaj prvi ne raste rapidno, čak štoviše uopće ne raste... Najmanji je među klijancima. I dalje je bijeli, možda malo smećkastog se nazire na njemu. Ali jako malo... Slikat ću ovih dana svoje sijance, pa ću staviti sliku da vidite moje beboline i da albinosa (ako su albino)... Ako se sjećate slike sa sjemenkama, one na kojoj se vidi sjeme koje je ogromno i sjeme koje je puno manje... Ovo malo sjemenje je proklijalo dosta brzo, ovom velikom je trebalo dugo. Tek su jučer ostali bez ljuskica. Biljčice ovog velikog sjemenja su duplo veće i duplo debljeg caudexa od ostalih... Iako su zadnji proklijali...Kakvo sjeme, takve i biljke ![]() Eto, od 30 posijanih proklijalo je njih 22 ![]() S tim da su dva albino i jednom nešto ne paše i mislim da će taj uskoro biti bivši ![]() Čini mi se kao dobra statistika i ja zadovoljna ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |