Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 362363364365366 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2014 u 08:05
Hvala puno! Smile Prihrana će, u tom slućaju još morati pričekati, tek im ide drugi par listova. Na toplom su imaju i jutarnjeg sunca (istočna strana) i, moram reći, nekako mi sporo rastu.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 247
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2014 u 08:05
Bugicaza5, Glikica ti je dobro rekla... Treći, evenualno drugi par listića...Smile

Ja sam se dosta nasijala adeniuma tokom ove zime i mogu ti iskreno reći da sam ih pola ubila s prebrzom nadohranom... Korijenje im je još jako sićušno i lako ga spržiš s gnojenjem...

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2014 u 08:06
Bugica, odgovaramo u isto vrijeme Big smile

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2014 u 08:07
Hej, cupsice, hvala ti na informaciji, puno mi znači svaki podatak o njihovom uzgoju. Smile Mislim, čitam ja i stranice ove teme, ali ih ima jako puno...Embarrassed
Da, pišemo istim tempom! LOL
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2014 u 08:09
Originalno poslano od člana bugicaza5 bugicaza5 napisao:

Hvala puno! Smile Prihrana će, u tom slućaju još morati pričekati, tek im ide drugi par listova. Na toplom su imaju i jutarnjeg sunca (istočna strana) i, moram reći, nekako mi sporo rastu.

Sporo ti rastu jer im nije dosta samo jutarnje sunce i toplina Wink
Pričekaj da ih možeš staviti na cijelodnevno sunčanje ( naravno, ako imaš tu mogućnost) i da ih počneš prihranjivati Smile

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2014 u 08:13
A kada mogu na cjelodnevno sunčanje? Sorry kaj dosađujem pitanjima, ali ovo radim prvi put u životu.
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2014 u 08:17
Originalno poslano od člana bugicaza5 bugicaza5 napisao:

A kada mogu na cjelodnevno sunčanje? Sorry kaj dosađujem pitanjima, ali ovo radim prvi put u životu.

E sad to ovisi o vremenskim uvjetima u Karlovcu i tvojoj osobnoj procijeni Big smile

Npr... jučer je u Zg bilo sunčano i toplo, moji su se sijanci od 12-17h sunčali vani. Danas je isto tako sunčano, temperatura je navodno jednaka jučerašnjoj, međutim puše vjetar, pa mi se čini da im je ipak prehladno... Danas ostaju unutra... A i ja danas moram raditi, pa nemam vremena za seljakanje adeniuma LOL

Ukratko, procijeni kad je preko 20 stupnjeva i onda ih iznesi... Do onda ih, ako imaš mogućnosti, proja staviti na južnu stranu da imaju više sunca Smile
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2014 u 08:21
Ok, ovako ću napraviti: sad su i ostati će dok ima sunca na istočnom prozoru (unutra, naravno), a poslije ih selim na južni prozor, isto s unutrašnje strane, jer nije toplo danas. 
Imam na balkonu mali termometar, pa neće biti problema. Wink Mislila sam da su još premali za sunčanje vani. Cupsice... smile79
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 21:18
Da li vam rastu adeniumi?
Moji od kad su se probudili lijepo napreduju. Ako nas vrijeme posluži do jeseni bi mogli biti krasni primjerci.

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 21:24
Originalno poslano od člana marsha marsha napisao:

Da li vam rastu adeniumi?
Moji od kad su se probudili lijepo napreduju. Ako nas vrijeme posluži do jeseni bi mogli biti krasni primjerci.

Moji sijanci rastu dosta brzo i lijepo... Lijepo se debljaju Smile

Ostali primjerci, koji su bili pod lampom, za sada ne pokazuju pomak... Oni stagniraju...

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2014 u 09:47
Moji stagniraju, odnosno vrlo sporo rastu. Točnije, neki rastu, a neki stoje na mjestu i ni makac. Confused Nikako da zatopli pa da ih stavim van na sunce.
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2014 u 22:21
Danas sam obavila nabavku gnojiva i uz standardno NPK 15-15-15 s mikroelementima.

Uz to sam kupila nešto što do sada nisam koristila, pa molim savjet.

Da li da to povremeno dam adeniumima ili bolje ne?

Dakle, radi se o sredstvu za poboljšanje cvatnje, lisne i korjenske mase.
Navedeno je da osim što poboljšava gore navedeno, podiže imunitet biljke, smanjuje mogućnost gljivičnih oboljenja, zamjenjuje korištenje fungicida, ubrzano oporavlja biljke nakon stresnih situacija.

Način upotrebe je , naravno, rastopiti u vodi i nakon toga u obliku maglice prskati preko lišća. Ne zalijevati s tim.

E sad, da li ste to već koristili i ima li kakve koristi od toga?

Smile
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2014 u 22:50
cupsica, a možda da napišeš naziv pa da znamo što si to kupila Wink
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2014 u 22:52
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Naziv je: ZEOGRREEN -  sredstvo za poboljšanje cvattnje, lisne i korijenske mase.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2014 u 22:59
Mislim da je Triša pisala o tom negdje ili je možda pričala na jednoj od kavicaLOL , ako je to taj preparat, onda je nahvaljen
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2014 u 15:27
Originalno poslano od člana cupsica cupsica napisao:

Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Naziv je: ZEOGRREEN -  sredstvo za poboljšanje cvattnje, lisne i korijenske mase.

Kalcijev karbonat 70 % i silicijev dioksid 15 % ( ZEOGREEN ) u obliku nano čestica su placebo gnojivo. Ništa od toga nije topivo u vodi i nema načina da se ionizira. Nešto malo kalcijevog karbonata ipak da ali zbilja malo  a silicijevog dioksida ništa, niti u tragovima ne.

Ako zalijevamo vodom iz vodovoda našim Adeniumima sigurno ne fali kalcij. Naša vodovodna voda je dovoljno "tvrda"  puna je kalcij hidrogen karbonata tako da nikakvo dodatno gnojenje Adeniuma kalcijom nije potrebno.  

A,  SiO2 - silicijev dioksid 15 %  (po domaće kvarcni pijesak)  nije topiv u nikakvim tekućinama niti u kiselinama ne. (osim HF) Nema šanse da on kemijski reagira. To se netko zajebava pa kvarcni pijesak prodaje kao sredstvo za "poboljšanje cvatnje, lisne i korijenske mase".

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2014 u 17:50
sve što je pinus napisao istina je.tko imalo zna kemiju zna da je tako.mislim da su našim biljkama najpotrebniji kalij,fosfor i mikroelementi.
što mislite o NPK 5:20:30 s mikroelementima
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2014 u 18:52
Ajama, sve ovisi u kojij fazi razvoja su, tj, koliko su stari. No, to znaš i sama. Ovo što si ti spomenula bi bilo dobro pred cvatnju, tj. za poticanje cvatnje.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2014 u 21:17
to sam i mislila.moji su odrasli.
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2014 u 00:10
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

. . .što mislite o NPK 5:20:30 s mikroelementima 
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Ajama, sve ovisi u kojij fazi razvoja su, tj, koliko su stari. No, to znaš i sama. Ovo što si ti spomenula bi bilo dobro pred cvatnju, tj. za poticanje cvatnje.

Slažem se Glikicom ali ipak trebamo znati da uzgoj adeniuma nije neka egzaktna znanost gdje je sve unaprijed do tančine određeno. Ako vidimo sada na početku sezone vegetacije da adeniumi imaju sitno lišće, ako nismo zadovoljni bojom lišća, ako teško otvaraju novo lišće  idemo i dalje  sa uravnoteženim gnojivom bez obzira na veličinu adeniuma. Trebamo biti fleksibilni,  prilagođavati se situaciji i uvijek procjenjivati što bi bilo najbolje u danom trenutku za biljku.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 362363364365366 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 3,566 sekundi.