Rajčica - Lycopersicon esculentum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5960616263 78> |
Korisnik | |
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nije loše, držim figice giantiću da super naraste. Joj, baš se veselim vidjeti plodove te rajčice!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Puj, puj ne bilo uroka!Tako lijepo raste! Ove godine nemam čime biti zadovoljna! Jedino nestrpljivo čekam da niknu nove sorte od Bugice.
|
|
![]() |
|
Hvala! Jadranka, držim fige za flance, da ti budu lijepi, veliki i rodni.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo me, opet sam malo navratila. Vidim da vam rajčice napreduju i da suprer izgledaju. Svoje presadnice planiram ovaj tjedan početi presađivati u vrt. Zemlja je mokra, temperatura je ok i uskoro krećem sa 5-6 vrsta. Ostale su još malene..
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Ima li netko iskustva sa biftek paradajzom?
|
|
![]() |
|
I ja sam ih presadila u vrt, pa što bude. Čak i one koje sam naknadno sijala, pa su malene svega pedalj. Upravo s flancima takve veličine imam dobrog iskustva, lako se primaju i nikada ne povenu pri sadnji u vrt, a začas narastu.
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Ove godine sam posijao samo 50 sorta rajčica,,,sljedeće godine čeka još 70
|
|
![]() |
|
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
To se zove skromnost ![]() Znači mogu očekivati nešto o biftek paradajzu? |
|
![]() |
|
Ja ne mogu pomoći, sijala sam sedamnaest vrsta, no ne i biftek. Ali, svima njima je mnogo toga zajedničko i uzgoj vrlo slićan. Okusi su im poprilično različiti.
![]() |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Nažalost imam toliko sorta ali nikad nisam sijao Biftek rajčicu ,,,sorček
|
|
![]() |
|
Ljudi, tko ima već posađene rajčice, neka ode u kontrolu istih.
Upravo sam se vratila iz vizite povrtnjaka, nemalo iznenađena - slinavi tragovi na listovima margloba i pogrickani djelovi listova, upućuju na to da su puževi na djelu.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
pr1nc0 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
Ja nikako da se riješim puževa, najgori su oni mali bijeli bez kućice. I primjetio sam da ne napadaju rajčice koje su u dobroj kondiciji, samo slabije presadnice.
|
|
![]() |
|
Izgleda mi da im to kod mene nije pravilo. Marglobe su mi bile u odličnom stanju, velike, zdrave i jake. I napali su ih.
Dok ispred kuće u drugom dijelu vrta imam puno manje i mlađe presadnice rajčica, znači tanje i isto zdrave. Njih nisu ni taknuli. Ne kužim što ih je uopće potaknulo da ih gricnu, kako sam već i napisala - otkada se bavim uzgojem, rajčice, to nisam nikada vidjela. Obično jedu nešto drugo, poput blitve, cvijeća... |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Tvoje slikice su melem za moje oči. Pozdrav!
|
|
![]() |
|
Hvala! Ostatak društva nikako da poslikam, još su mali, a malč visok pa se dobro i ne vide.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5960616263 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |