Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 407> |
Korisnik | |
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moji malci napreduju iz dana u dan
![]() ![]() ![]() Samo mi jedan nije jasan ![]() Svima je lijepo posmeđio caudex, osim jednog... Taj ima svijetlo zeleni caudex. Svi rastu u istim uvjetima, na istom su mjestu, dobivaju jednako vode, sunca... Ne gnojim ih još... Ovaj maleni sa zelenim caudexom lijepo napreduje, deblja se, pušta nove listiće kao veliki, ali je svijetlo zeleni... Jel to ok? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Gledam slike i divim se čudima koje vi radite sa svojim adeniumima
![]() Ja se nadam da sam savladala osnovno preživljavanje adeniuma, to će biti moje prvo čudo vezano uz adeniume ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Marsha, pa ne moraš ga pincirati. Zašto ne bi jedan bio tako visok? Kad već tako lijepo napreduje, pusti ga. Na internetu sam vidjela dosta lijepih adeniuma koje su puštali da izrastu visoko. Eventualno možeš malo skratitii ove donje grane da se rašire, a glavnu pusti. Ma, od njih se može svašta raditi!
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Andina, spigani je baš iznenađenje. Znam da bi ga trebala pincirati ali nemam srca. Ima puno malih grančica pa mi žao rezat centralnu granu.
Orezanog koji mi radi probleme sad neću presađivati da ga ne šokiram nakon pinciranja. kad malo otkopam caudex je u redu. Bebolina, svaka čast
![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
bebolina, svaka čast, izgleda baš profi!
![]() |
|
![]() |
|
domagoj ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Andina hvala. Nabavio sam sjeme od 24 vrste ali nije sortirano tako da sam sve posadio
pa što bude....prijatelji,poznanici,ima ih dosta
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Poppy dokazuje da je jedinstven!
![]() |
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Pozdrav ekipi
![]() Dobila sam reznicu adeniuma kakvoj u svojoj "maloj" kolekciji nemam pa sam bila u dilemi da li reznicu zakorijeniti, ili pak kalemiti?!?! Odlučila sam se za kalemljenje iako baš i nije najidealnije vrijeme za to. Kalemi se odlično drže, a dva od pet već pokazuju znakove rasta. Evo kako to izgleda ![]() ![]() Poppy violet je odlučio prvi procvjetati, svi ostali kilave kao i ovo nestabilno, za njih jako hladno vrijeme ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Marsha, "spigani" odeee nebu pod oblake! Jedan veliki bravo za njega!
Jesi li pogledala korijen onom što odbija napredovati? Možda ga nešto tamo muči. A da ga presadiš u novi supstrat? Domagoj, dobro nam došao! Ti si opasno krenuo. ![]() |
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
cca120 kom
![]() |
|
![]() |
|
Wow Domagoj, koliko sijanaca
![]() |
|
![]() |
|
domagoj ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Evo i mojih ljepotana.....mali ali meni dragi...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
evo još malo slikica
ovaj mi zadaje dosta briga. već je dva puta pinciran. grana izraste ali nekako izgleda istrošeno, svjetlo kao sasušena kora više i listovi prestanu rasti i počnu se sušiti. i tako je dva puta završio pod nožem. ne znam od čega, kako..... ovi su se malci probudili i krenuli se lijepo debljati. sljedeće dvije slike su slikane mobitelom. oba adeniuma su od mame. žao mi je što se ne vidi dobro na slici ali malac je pravi debeljuco sa hrpom grančica. budući mu se suši lišće treba više vode. ovaj mi je divan.... ![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti Marsha
![]() Super mi je ova tvoja druga slika s adeniumom koji stvarno izgleda kao mala palmica ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Kao sto sam napisala , vratila sam se , posadila sam i sad cekam !
Mozda cu ovaj puta imati vise srece ! ![]() Pinus , tvoji adeniumi su velicanstveni ! |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Pinus, predivno izgledaju tvoje pustinjske ruže na prozorskoj dasci. A i pogled kroz prozor mami.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
cupsice, krasno ti napreduju
![]() |
|
![]() |
|
Bugicaza5, krenut će i oni ![]() Samo strpljivo ![]() |
|
![]() |
|
Evo i slikica na kojima se primjeti razlika
![]() Prva je slikica s ovog foruma od 05.03.2014., a ostale slikane jutros ![]()
26.4.2014. caudex mu se fino zadebljao ![]() ![]() I počeo se granati... ![]() Cupsica ponosna ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |