Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Agave
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Agave

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415>
Korisnik
Poruka
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2014 u 21:38
pinus, ovo je divno, kad ih vidim kako izviruju, dođe mi želja "za još jednom" tj. puno njih LOL

šteta što trava nije lani slikao svoje bebače, već su to prave male ljepotice
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2014 u 23:39
Ti malci su dosta osjetljivi,treba paziti kod zalijevanja,malo previše ih lako ubije,i posebno su osjetljivi na puževe,jedan puž može pojesti u jednu noć sve to što ti je niklo.Više komada su mi pojeli puževi,pa su kasnije malci stalno bili pod zaštitom pužomora.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2014 u 08:11
Originalno poslano od člana trava trava napisao:

Ti malci su dosta osjetljivi,treba paziti kod zalijevanja,malo previše ih lako ubije,. . .
koliko vidim kako se ponašaju sijanci sukulenata općenito to balansiranje između previše i premalo vode je odlučujući faktor u ranoj fazi uzgoja. Kada zaliti sijance nije tako jednostavno odrediti (meni). Tu mi je u pomoć ovaj drobljeni kvarcni pijesak kojeg posipam po površini nakon sijanja. On je odličan, vrlo osjetljiv indikator vlažnosti supstrata. Vlažan promijeni boju iz bijele u žutu. Zalijevam uz rub posude a voda se diže kapilarno do korijena.

Ti svoje sijance držiš vani pa imaš problema sa puževima. Moji su za sada na unutrašnjim prozorskim policama i imam jedan problem manje. Big smile

Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2014 u 17:33
Moji su bili u plasteniku,na polici,1.5m iznad tla,što ih nije spriječilo da se domognu mlade zeleni.Da su bili na tlu u vrtu možda se to nebi dogodilo,tamo bi možda našli i nešto ukusnije,u plasteniku nisu imali puno izboraDead
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2014 u 01:04
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Joj @smrčko slatko volim ali su mi rekli da sam "tip 2" pa se ne smijem  mediti medom.  Preporučam zato Tekilu kao narodni lijek od agave. Navodno je najbolja za dizanje raspoloženja nešto slično kao naša lička brlja.Approve

Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Kako čuvaš agave preko zime? 
Agave držim uz kuću i na vanjskim prozorskim policama. Sklonim ih ako ono baš lije kao iz kabla inače ne. Ako su suhog supstrata mislim da bi trebale prezimiti vani bez problema.

A to je agavoljica LOL. E na žalost ja spadam u 20 % stanovništva koje ne smije ni pomirisati alkohol. Kod udišem alkohol pjevam, a od kapi me hitna vozi.LOL

Pa do koliko minusa agave mogu podnijeti?
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2014 u 15:55
agave ferdinandi regis   1. 3. 2014

zanimljiva agave, tako mala a evo ga počinju izlaziti treći listići  Tongue

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2014 u 18:14
Evo, ja se cijelu zimu divim , a ujedno sam i strepila za nju...kod susjede...jedna velika agava za naše područje (VŽ), kakvih 80 cm, cijelu zimu vani...danas sam je baš malo bolje pogledala...super se drži i ima puuunooooo bebači okolo...svaka joj čast!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2014 u 00:58
Agavice su odlične.Jedna kao da nije od iste vrste,drugi list ima malo drugačiju boju?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2014 u 19:36
Točno @trava, izgleda da je to neka druga vrsta agave. Pogledao sam malo bolje i nema dvojbe, to je neka druga vrsta.  Smile

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2014 u 19:53
agave titanota, 30. 10. 2013

Evo za ljubitelje agave jedna ljepotica Ž. Baljkasa:  Agave titanota !

Vidio sam dosta agava no Željkove su čisto zadovoljstvo. Ljepše nego jesu ne mogu biti

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2014 u 05:50
prelijepa je... ovo je kod susjede, u plasteniku?

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2014 u 06:55
Agave sam slikao u zimskom vrtu Željka Baljkasa - klikni  

Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 18:36

Agave lophantha 'Quadricolor'
Eksotika je kul
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 20:05
E, ovo bi i ja. LOL Prekrasna je !

Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 20:32
Pinuse. Slobodno ti gledaj ovu. Ali nadam se, da češ uskoro gledati i svoju. Iako ju je (baš ovakvu) teško dobiti kod nas. Ova je došla iz Njemačke.
Eksotika je kul
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2014 u 21:25
moja danas

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2014 u 16:50

Danas došlo  iz Dalmacije. Navodno se ne smije zahvaliti jer se u tom slučaju teže primi. LOL

Kod najveće je pisalo a. stricta nana, a ostale su bez ID. Pretpostavljam gornji red lijevo da je agave attenuata,Big smile prvi red desno agave titanota. Big smile Kod ostalih ne znam ID a nisam baš niti siguran u svoje ID.  Dali slučajno tko zna točnu ID ovih lijepih agava?
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2014 u 09:31
Krasno!U gornjem redu -prva lijevo, je Aloe ciliaris a prva desno je A.americana mediopicta,titanotu si dobro identificirao a one lijevo ni ja neznam.
Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2014 u 09:40
evo i moje ali neznam koja je to Agava.moze pomoc?Tongue
Pozdrav iz Zagreba!
Na vrh
temzi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1316
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje temzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2014 u 09:53
Dea to je Agava Americana, baš si ih lijepo smjestila!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,282 sekundi.