Anđeoske trube - Datura |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 19> |
Korisnik | |
dea78 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 661 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evo mojih pune pupova
![]() |
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dea78 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 661 |
Milice7,ja imam tj.imala sam bjelu andeosku trubu-Daturu.kod mene su bile vani.Ove godine ih nazalost nemam ![]() ![]() nisam sigurna da ce stic cvast.ako nadem negdje na kompu sliku stavim je.
|
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Dea , možda su to dature a to je nešto drugo od brugmansija.....Ne znam da li mogu anđeoske trube tj. brugmansije preživjeti zimu vani na kntinentu.... Da li je nekom to uspjelo ?
Ja imam namjeru jednu "žrtvovati" i ostaviti posađenu vani pa da vidim što će biti iz toga..... |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Sigurno će cvijetati!
|
|
![]() |
|
mariadominić ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Lipanj 2014 Lokacija: donji vidovec Status: Offline Bodovi: 2 |
bok ja sam nova na forumu i ove godine sam kupila u vrtnom centru jednu bjelu pa me zanima hoće li ona prve godine cvjetati neka mi netko odgovori
|
|
![]() |
|
Da svake godine, i kod mojih susjeda su uvijek vani.nezasticujem ih s nicim samo odrezem, makar zimus nisam cak ni to.sjeme se samo raspukne i samo zasija.hvala na dobrodoslici
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Dea, dobro nam došla. Zar kod tebe anđeoske trube prezime vani?
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Haj,nova sam.Ja svoje andeoske trube imam vec 4 g.zasadene vani u zemlji i svake godine nas ponovo razvesele cvjetovima doduse bijelim jer nisam znala da ima i drugih boja.iz Zg sam.cvijet traje jedan dan al se otvaraju jedan za drugim.poz
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
I moje su bile isto dosta visoke , ali zar se taj cvijet stvarno tako kratko "drzi" ?
|
|
![]() |
|
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Bile su mi zasađene u zemlji, a nekoliko stranica prije sam pročitala da su u proljeće krenule mlade uz staru stabljiku, iz korijena. A ne znam šta je sa sjemenkama bilo? Ispalo je da mi je to "teža" biljka jer je teško nicala, tek od 2-3 puta sijanja sam dobila tih 2-3 biljčice, al kad su krenule u 5 mjesecu sve su nadoknadile.
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Ja sam u proljeće par puta pokušala sa sijanjem i tek negdje u svibnju sam uspjela posaditi dvije ljubičaste dature i jednu žućkastu. Iznenadila sam se kako to cvijeće prekrasno miriše. I puno s cvjetale. U jesen su se napravile bodljikave čahurice. Ni jedna se nije "raspuknula". Ja sam ih pobrala i ostavila da se osuše. Ali kad sam ih otvorila unutra je bio prah, niti "s" od sjemena. Čak mi je izgledalo kao da je unutra plijesan.Sad mi preostaje samo se nadati da će u proljeće krenuti iz korijena, jer sjemena nemam. Jesam što krivo napravila? Kad se uzima sjeme dature?
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
tačkaćica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
VG
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
He, he, valjda je to početnička sreća.
![]() |
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Andina ti nas pitaš kako uzgajati daturu a vidi kako je kod tebe uspjela
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Večeras mi je procvala datura - ona koja je cvala u studenom na
stubištu. Tamo je i prezimila i evo je sada na balkonu, puna pupoljaka.
![]() Desert rose, neka im zemlja stalno bude vlažna, one vole puno vode. Malo jest hladno, ali preživjet će. Imam i ja jednu malu koja je, nekim čudom, niknula sama, nisam je uopće sijala i nemam pojma odakle je stiglo to sjeme. Vani je na balkonu i raste polako. Ova velika visoka je oko pola metra, a pretpostavljam da će još rasti. Nemam puno iskustva s daturama pa bi dobro bilo da ti odgovori netko tko zna više. |
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Niknulo mi je par daturica, razvile su dva prava listića i stoje, ne rastu niti milimetar. Da li im je još uvijek hladno? Hoće li uopće krenuti dalje? Koliko im treba da narastu i koliko visoke budu?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |