Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 407> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Pinus, to što tipkaš o veličini cvijeta i o formi cvijeta, to vrijedi samo za ove sićušnog cvijeta, to nema veze s cvijetom kultivara koji je bar trostruko veći i teži!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
temzi ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Glikice prekrasni cvjetovi, oduzimaju dah!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
27.6. 2014 Dvije godine stari sijanac, vjerojatno obesum.
Jednom kada formiraju kaudeks svi su više manje isti. Zato je dobro sve
označiti po sijanju pogotovo kada se sije više vrsta istovremeno
Tako i ja radim kada sijem obesum. Malo jednih
malo drugih. No, kod arabicuma bi rekao da je pinciranje malih
sijanaca skoro obavezno. Bez pinciranja centralna grana postane dominantna, a periferne
se ne razviju kako bi trebale. Osim toga i kaudeks ostane žgoljvi dugo vremena
i teško ga je natjerati da se zadeblja. |
|
![]() |
|
dea78 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 661 |
Glikice predivni su....kad ce moji biti takvi,aaa tko ce docekati!
![]() |
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
Alma.M. ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
Ajme koliko lijepih rascvjetalih adeniuma ovdje
![]() Glikice ovaj božanstveno izgleda, predivan ti je!
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Glikica, krasno ti cvjeta. Bebolina, bez teksta sam, čekam cvjetiće, vjerujem da će biti u različitim bojama
![]() mihaella2, probaj u oglsima za sjemenke ili biljku pod potražnju, sigurno će ti se netko javiti. dea78, stranicu-dvije iza baš su pisali da pinciraju nakon 4tog para listića i to taj četvrti režu. Tako da, samo daj
![]() |
|
![]() |
|
dea78 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 661 |
![]() |
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
mihaella2 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 08 Rujan 2013 Lokacija: sibenik Status: Offline Bodovi: 4 |
Prekrasne slike prekrasne biljke !!!!
Nisam do sad nigdje vidjela da se prodaje ??? dali netko od vas na forumu prodaje sjeme ili biljku ???
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Imat ćemo mi još toga prelijepoga !
|
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() debeloguz ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Evo debelog s granama na kalemima. Još malo pa bi me mogao obradovati kojim cvjetićem
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
@Glikica, prekrasni cvjetovi na tako maloj biljci
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
prekrasan...prekrasan
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Pinus
![]() ![]() ![]() Oni skureni od sunca, eto jedan se sav uvukao, i nagnuo prema zemlji, malo sam ga pokrila zemljom, baca listiće i dalje. Izgleda očajno, pol caudexa je spljošteno, nema ga al on tjera i sad izgleda polegnut. Ako opstane bit će zanimljiv primjerak.
|
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Ovo vrijeme je jako loše za moje male adeniume, dok je bilo par dana jako sunce odlično su krenuli sa rastom, sada opet oblačno i vidljivo su usporili s rastom.
Jednoga sam pincirao, a jednog pustio neka raste u visinu. |
|
![]() |
|
Adenium i gimno
Marsha, korisna informacija, hvala. Dvije god. stari sijanac adenium obesum. Sa teglom
visok 130 cm. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |