Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 371372373374375 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Alma.M. View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 214
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Alma.M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2014 u 17:20
Ajme koliko lijepih rascvjetalih adeniuma ovdje Clap.

Glikice ovaj božanstveno izgleda, predivan ti je! smile120
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2014 u 17:29
Glikice predivni su....kad ce moji biti takvi,aaa tko ce docekati!Stern Smile
Pozdrav iz Zagreba!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2014 u 10:56
27.6. 2014

Dvije godine stari sijanac, vjerojatno obesum. Jednom kada formiraju kaudeks svi su više manje isti. Zato je dobro sve označiti po sijanju pogotovo kada se sije više vrsta istovremeno

Originalno poslano od člana Dini55 Dini55 napisao:

Jednoga sam pincirao, a jednog pustio neka raste u visinu.

Tako i ja radim kada sijem obesum. Malo jednih malo drugih.

No, kod arabicuma bi rekao da je pinciranje malih sijanaca skoro obavezno. Bez pinciranja centralna grana postane dominantna, a periferne se ne razviju kako bi trebale. Osim toga i kaudeks ostane žgoljvi dugo vremena i teško ga je natjerati da se zadeblja.

Na vrh
temzi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1316
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje temzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2014 u 11:25
Glikice prekrasni cvjetovi, oduzimaju dah!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2014 u 13:20

adenium arabicum, dvije godine stari sijanac - 29. 6. 2014

Tegla, kaudeks, krošnja, cvijeće, sve to mora biti međusobno skladno i u ravnoteži.  Cviječe ne smije biti preveliko a niti premalo. Treba dugo trajati bez da oksidira . Isto tako ne smije visjeti  na adeniumu kao na visibabi.  

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2014 u 21:45
@Pinus, to što tipkaš o veličini cvijeta i o formi cvijeta, to vrijedi samo za ove sićušnog cvijeta, to nema veze s cvijetom kultivara koji je bar trostruko veći i teži! Wink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2014 u 06:42
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

@Pinus, to što tipkaš o veličini cvijeta i o formi cvijeta, to vrijedi samo za ove sićušnog cvijeta, to nema veze s cvijetom kultivara koji je bar trostruko veći i teži! Wink

Odlično, @bebolina. Ako cvijet takvog kultivara lijepo "stoji" na biljci to je pun pogodak.

Problem je kada podloga na koju je takav kultivar cijepljen i sam kultivar (plemka) nisu usklađeni po jakosti, brzini vegetacije. Tada se cvijet objesi, krošnja je nerazvijena i bez bilo kakve forme, a o jakom kvrgavom kaudeksu niti traga niti glasa.

Na vrh
alapas View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alapas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2014 u 07:27
Može li netko staviti sliku sjemena adeniuma,molim vas!Hvala.
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2014 u 12:50
Eksotika je kul
Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2014 u 13:30
evo i mog malog sijanca koji je nadam se spreman za pinciranje?! znalci....

Pozdrav iz Zagreba!
Na vrh
Alma.M. View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Alma.M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2014 u 19:56
Dea ja nisam znalac ali sam upravo pincirala 7 svojih adeniuma starih mjesec dana a neki su i tjedan mlađi, rezala sam četvrti par listića. Ostale vjerojatno neću, imam ih 14 ukupno s tim da se jedan sam razgranao, bacio grančice na sve strane Big smile.
Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2014 u 07:08
Alma.M hvala na odgovoru.stavis slikicu svojih
Pozdrav iz Zagreba!
Na vrh
alapas View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alapas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 06:41
hvala na slikama sjemenja
Na vrh
Alma.M. View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Alma.M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2014 u 11:08
Originalno poslano od člana dea78 dea78 napisao:

Alma.M hvala na odgovoru.stavis slikicu svojih

Evo mojih pinciranih, većina već baca nove listiće ispod Big smile.

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/pincirani/71909.aspx -

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/pincirani/71908.aspx -
Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2014 u 11:39
Alma.M. hvala na slicicama,tvoji su cak manji pa si ih pincirala ja cu svoj sad.jos ih nisi presadila u vece tegle?
smile55
Pozdrav iz Zagreba!
Na vrh
Alma.M. View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Alma.M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2014 u 13:29
Presadit ću ih za tjedan - dva s tim da me muči supstrat ne znam ni sama od čega da ga složim, živim u manjem mjestu pa mi je puno toga nedostupno. U što ćeš ti presaditi svoje?
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2014 u 13:32
Svoje sam posadio u mješavinu tenisita i glistenjaka u omjeru 50% - 50% kako je Pinus predložio i stvarno odlično rastu. Rahla podloga, dobro propušta vodu, a opet ne suši se odmah.

Na vrh
Alma.M. View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Alma.M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2014 u 14:37
Baš sam u potrazi za glistenjakom, hvala Dini55 Smile.
Na vrh
tomyxyz View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomyxyz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2014 u 09:20
ja sam prije nekoliko dana, odrezao dvije grane sa adeniuma, pustio da se osuše, namazao mdom i stavio u supstrat, sada pomalo zaljevam, primjetio sam da su mi pali listici, jesam negdje pogriješio u postupku?

hvala.
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2014 u 13:30
Originalno poslano od člana Alma.M. Alma.M. napisao:

Baš sam u potrazi za glistenjakom, hvala Dini55 Smile.

Ne znam odkuda si, ali ima ga u bauhausu i takvim malo bolje opremljenim centrima :)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 371372373374375 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,859 sekundi.