Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3233343536 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
tomyxyz View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomyxyz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2014 u 09:19
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Tomyxyz, sve si dobro napravio, samo mislim da si prerano počeo zalijevati. Ako zalijevaš sasvim malo u podložak, pa poslije izliješ višak vode, onda bi to bilo ok. Jesi li reznice prekrio na par mjesta probušenom folijom? To je potrebno zbog zadržavanja zračne vlage. Ponekad je treba skinuti nakratko da bi se reznice malo provjetrile. U svakom slučaju, nemoj ih previše zalijevati da ne strunu. 

zamotao sam ih u foliju koju povremeno skidam, a reznice su posađene u liapor, koji je porozan pa mislim da ne bi trebalo bit problema šta se zaljevanja tiće Embarrassed
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 247
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 13:56
Majacka, hvala ti na odgovoru Smile . Nakon posla pogledala sam u klijalište i jedan mališa se zeleni Big smile
Tek se lagano nazire, ali ovaj put nisam sjeme samo položila na supstrat nego sam ga prekrila supstratom. Isprobavam Embarrassed

Tako da mislim da neću prekrivati folijom, ovo je treći dan od kad sam posijala sjeme i već jedan mališa ide van.

Dini55, prekrasan ti je mališa. Clap
Da li će cvjetati nemam pojma, imam i ja jednog takvog, ali ne polažem prevelike nade u cvjetiće ove godine WinkSmile
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 11:11
Evo mog pinciranog, bacio je jako puno izdanaka sa strane, zaljevam ga skoro svaki dan (ovisno o suncu) s blagom otopinom NPK 20 20 20 + mikroelementi. Otprilike jednom tjedno zalijem samo s vodom.

Ako vrijeme nastavi biti ovako dobro ima li šanse da procvjeta do kraja ljeta?
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 10:38
Ja ih uvijek postavljam u prosojne plastične kutije i kad sam sijala u klijalištu (kod kuče urađenom) su bili u tim kutijama. Ne toliko zbog topline, nego zbog vlažnosti.
Eksotika je kul
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 247
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 08:48
Pozdrav ekipa Smile

Sijala sam puno puta do sada, ali još uvijek imam pitanja Embarrassed

S obzirom na toplinu, da li je potrebno u ovo doba godine prekrivati posađeno sjeme folijom da proklija? Znam da je vlaga veliki faktor, pa nisam sigurna da li je dovoljno samo održavanje zemlje vlažnom.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2014 u 13:46
Tomyxyz, sve si dobro napravio, samo mislim da si prerano počeo zalijevati. Ako zalijevaš sasvim malo u podložak, pa poslije izliješ višak vode, onda bi to bilo ok. Jesi li reznice prekrio na par mjesta probušenom folijom? To je potrebno zbog zadržavanja zračne vlage. Ponekad je treba skinuti nakratko da bi se reznice malo provjetrile. U svakom slučaju, nemoj ih previše zalijevati da ne strunu. 
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2014 u 13:30
Originalno poslano od člana Alma.M. Alma.M. napisao:

Baš sam u potrazi za glistenjakom, hvala Dini55 Smile.

Ne znam odkuda si, ali ima ga u bauhausu i takvim malo bolje opremljenim centrima :)
Na vrh
tomyxyz View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomyxyz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2014 u 09:20
ja sam prije nekoliko dana, odrezao dvije grane sa adeniuma, pustio da se osuše, namazao mdom i stavio u supstrat, sada pomalo zaljevam, primjetio sam da su mi pali listici, jesam negdje pogriješio u postupku?

hvala.
Na vrh
Alma.M. View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 214
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Alma.M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2014 u 14:37
Baš sam u potrazi za glistenjakom, hvala Dini55 Smile.
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2014 u 13:32
Svoje sam posadio u mješavinu tenisita i glistenjaka u omjeru 50% - 50% kako je Pinus predložio i stvarno odlično rastu. Rahla podloga, dobro propušta vodu, a opet ne suši se odmah.

Na vrh
Alma.M. View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Alma.M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2014 u 13:29
Presadit ću ih za tjedan - dva s tim da me muči supstrat ne znam ni sama od čega da ga složim, živim u manjem mjestu pa mi je puno toga nedostupno. U što ćeš ti presaditi svoje?
Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2014 u 11:39
Alma.M. hvala na slicicama,tvoji su cak manji pa si ih pincirala ja cu svoj sad.jos ih nisi presadila u vece tegle?
smile55
Pozdrav iz Zagreba!
Na vrh
Alma.M. View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Alma.M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2014 u 11:08
Originalno poslano od člana dea78 dea78 napisao:

Alma.M hvala na odgovoru.stavis slikicu svojih

Evo mojih pinciranih, većina već baca nove listiće ispod Big smile.

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/pincirani/71909.aspx -

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/pincirani/71908.aspx -
Na vrh
alapas View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alapas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 06:41
hvala na slikama sjemenja
Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2014 u 07:08
Alma.M hvala na odgovoru.stavis slikicu svojih
Pozdrav iz Zagreba!
Na vrh
Alma.M. View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Alma.M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2014 u 19:56
Dea ja nisam znalac ali sam upravo pincirala 7 svojih adeniuma starih mjesec dana a neki su i tjedan mlađi, rezala sam četvrti par listića. Ostale vjerojatno neću, imam ih 14 ukupno s tim da se jedan sam razgranao, bacio grančice na sve strane Big smile.
Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2014 u 13:30
evo i mog malog sijanca koji je nadam se spreman za pinciranje?! znalci....

Pozdrav iz Zagreba!
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2014 u 12:50
Eksotika je kul
Na vrh
alapas View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alapas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2014 u 07:27
Može li netko staviti sliku sjemena adeniuma,molim vas!Hvala.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2014 u 06:42
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

@Pinus, to što tipkaš o veličini cvijeta i o formi cvijeta, to vrijedi samo za ove sićušnog cvijeta, to nema veze s cvijetom kultivara koji je bar trostruko veći i teži! Wink

Odlično, @bebolina. Ako cvijet takvog kultivara lijepo "stoji" na biljci to je pun pogodak.

Problem je kada podloga na koju je takav kultivar cijepljen i sam kultivar (plemka) nisu usklađeni po jakosti, brzini vegetacije. Tada se cvijet objesi, krošnja je nerazvijena i bez bilo kakve forme, a o jakom kvrgavom kaudeksu niti traga niti glasa.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3233343536 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.