monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 138> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() |
|
![]() |
|
Lucy također Dobrodošla u moj povrtnjak !
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustili mrkva i limun ipak nisu moji, kupljeno je... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Isto se događa i u cvijetnjacima. Ni ja korov ne špricam kemijskim sredstvima, plijevim ručno.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Lijepo i korisno, draga moja... a pesica je premedena!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Ha, ha, sada ti je lakše raditi po vrtu kad imaš malu pomagačicu. Ako niš drugo, zabavlja te dok radiš.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Eastcoast prije svega Dobrodošao u moj povrtnjak! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Ama odakle ti tolika mrkva,hocu i jaa:)
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Da znaš draga da mi je baš falilo takvo malo slatko stvorenje..S njom nikad nije dosadno.. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Evo zbog čega baš zeleni prirodni sokovi : ( Prenosim od: Alternativa za Vas )
Dobrobiti klorofila Ponekad priroda nudi najjednostavnije rješenje da bi nam pomogla. U životu postoje neke stvari, koje su toliko jednostavne i očigledne, da pomislimo: "Ne, ovo ne može biti istina!" Kada čujemo da se mrlja crvenog vina može ukloniti uz pomoć bijelog vina, ne možemo vjerovati - koliko je to jednostavno. Takvi primjeri su posvuda. Jedan od njih je klorofil. Svi znamo, koliko je zdravlje crvenih krvnih stanica bitno za opće zdravlje našeg organizma. Ako želimo da naše krvne stanice uvijek budu čiste, zdrave i brojne, što bi bilo najjednostavnije rješenje za to? Koju tvar koristi naše tijelo da bi gradilo i prenosilo crvene krvne stanice? Hemoglobin! Logično je, da na neki način trebamo unositi u naše tijelo hemoglobin. "Ali kako?" - zapitat ćete Vi. Odgovor je: "Klorofil!" Čudesno djelovanje klorofila
Ali najveće čudo klorofila je to, da je njegova molekularna struktura identična strukturi hemoglobina, sa jednom malom razlikom. U hemoglobinu centralni atom je željezo, dok u klorofilu je to magnezij. Kada unosimo klorofil, on obavlja posao hemoglobina. (Hemoglobin je jako bitan za zdravlje naše krvi - u stvari krv se 75% sastoji od hemoglobina). Klorofil pomaže u ponovnoj izgradnji i obnavljanju crvenih krvnih stanica, i vrlo brzo povećava našu energiju i zdravlje.
Klorofil ima moć da regenerira naše tijelo na molekularnom i staničnom nivou. Također je poznato da klorofil pomaže u čišćenju organizma, borbi protiv infekcija, zacjeljivanju rana i poboljšava probavu, imunitet i cirkulaciju krvi. Klorofil smanjuje sposobnost vezanja kancerogenih tvari za DNA u jetri i drugim organima. Osim toga, što pomaže u ponovnoj izgradnji i obnavljanju crvenih krvnih stanica, klorofil ima sljedeće dobrobiti za zdravlje:
Izvori klorofila
Uvijek naglašavamo važnost zelenog povrća u prehrani, a jedan od glavnih razloga za to je da ono osigurava dovoljan unos klorofila!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Evo i mene monstera u tvom eko povrtnjaku. Prelistala sam i pročitala zadnjih dvadesetak stranica kako bih se malo bolje upoznala s radovima u tvome povrtnjaku i plasteniku. Puno je tu ljubavi, truda i znanja uloženo. Sve je lijepo posađeno po redovima, sve okopano, oplijevljeno, zaliveno...Daješ korisne savjete koje primjenjuješ na svojoj njivi (meni je to njiva), a ja ih mogu primijeniti u svom mini-mini povrtnjaku. Doći ću opet.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Hvala ti puno Kaktusiću što tako misliš ! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
eastcoast ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2013 Status: Offline Bodovi: 36 |
Molio bih da mi netko odgovori na pitanje koliko se može tjedno/mjesečno špricati biljke sa otopinom koprive, gaveza ili pelina recimo(ove biljke sam naveo samo kao primjer, znam da se može još dosta biljaka u tu svrhu upotrijebiti). Upoznat sam kako se prave otopina za špricanje ili gnojivo od tih biljaka, ali me zanima da li se može špricati preventivno ili se šprica samo kada zahvati neka bolest.
Nadam se da netko zna odgovor. Pozdrav
![]() |
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |