Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 407> |
Korisnik | |
tomyxyz ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zamotao sam ih u foliju koju povremeno skidam, a reznice su posađene u liapor, koji je porozan pa mislim da ne bi trebalo bit problema šta se zaljevanja tiće ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Majacka, hvala ti na odgovoru
![]() ![]() Tek se lagano nazire, ali ovaj put nisam sjeme samo položila na supstrat nego sam ga prekrila supstratom. Isprobavam ![]() Tako da mislim da neću prekrivati folijom, ovo je treći dan od kad sam posijala sjeme i već jedan mališa ide van. Dini55, prekrasan ti je mališa. ![]() Da li će cvjetati nemam pojma, imam i ja jednog takvog, ali ne polažem prevelike nade u cvjetiće ove godine ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Evo mog pinciranog, bacio je jako puno izdanaka sa strane, zaljevam ga skoro svaki dan (ovisno o suncu) s blagom otopinom NPK 20 20 20 + mikroelementi. Otprilike jednom tjedno zalijem samo s vodom.
Ako vrijeme nastavi biti ovako dobro ima li šanse da procvjeta do kraja ljeta?
|
|
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Ja ih uvijek postavljam u prosojne plastične kutije i kad sam sijala u klijalištu (kod kuče urađenom) su bili u tim kutijama. Ne toliko zbog topline, nego zbog vlažnosti.
|
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Pozdrav ekipa
![]() Sijala sam puno puta do sada, ali još uvijek imam pitanja ![]() S obzirom na toplinu, da li je potrebno u ovo doba godine prekrivati posađeno sjeme folijom da proklija? Znam da je vlaga veliki faktor, pa nisam sigurna da li je dovoljno samo održavanje zemlje vlažnom. |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Tomyxyz, sve si dobro napravio, samo mislim da si prerano počeo zalijevati. Ako zalijevaš sasvim malo u podložak, pa poslije izliješ višak vode, onda bi to bilo ok. Jesi li reznice prekrio na par mjesta probušenom folijom? To je potrebno zbog zadržavanja zračne vlage. Ponekad je treba skinuti nakratko da bi se reznice malo provjetrile. U svakom slučaju, nemoj ih previše zalijevati da ne strunu.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Ne znam odkuda si, ali ima ga u bauhausu i takvim malo bolje opremljenim centrima :) |
|
![]() |
|
tomyxyz ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 13 |
ja sam prije nekoliko dana, odrezao dvije grane sa adeniuma, pustio da se osuše, namazao mdom i stavio u supstrat, sada pomalo zaljevam, primjetio sam da su mi pali listici, jesam negdje pogriješio u postupku?
hvala. |
|
![]() |
|
Alma.M. ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
Baš sam u potrazi za glistenjakom, hvala Dini55
![]() |
|
![]() |
|
Svoje sam posadio u mješavinu tenisita i glistenjaka u omjeru 50% - 50% kako je Pinus predložio i stvarno odlično rastu. Rahla podloga, dobro propušta vodu, a opet ne suši se odmah.
|
|
![]() |
|
Alma.M. ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
Presadit ću ih za tjedan - dva s tim da me muči supstrat ne znam ni sama od čega da ga složim, živim u manjem mjestu pa mi je puno toga nedostupno. U što ćeš ti presaditi svoje?
|
|
![]() |
|
dea78 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 661 |
Alma.M. hvala na slicicama,tvoji su cak manji pa si ih pincirala ja cu svoj sad.jos ih nisi presadila u vece tegle?
![]() |
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
Evo mojih pinciranih, većina već baca nove listiće ispod ![]() http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/pincirani/71909.aspx - http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/pincirani/71908.aspx -
|
|
![]() |
|
alapas ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2014 Lokacija: vrbovec Status: Offline Bodovi: 20 |
hvala na slikama sjemenja
|
|
![]() |
|
dea78 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 661 |
Alma.M hvala na odgovoru.stavis slikicu svojih
|
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
Dea ja nisam znalac ali sam upravo pincirala 7 svojih adeniuma starih mjesec dana a neki su i tjedan mlađi, rezala sam četvrti par listića. Ostale vjerojatno neću, imam ih 14 ukupno s tim da se jedan sam razgranao, bacio grančice na sve strane
![]() |
|
![]() |
|
evo i mog malog sijanca koji je nadam se spreman za pinciranje?! znalci....
![]() |
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
alapas ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2014 Lokacija: vrbovec Status: Offline Bodovi: 20 |
Može li netko staviti sliku sjemena adeniuma,molim vas!Hvala.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Odlično, @bebolina. Ako cvijet takvog kultivara
lijepo "stoji" na biljci to je pun pogodak. Problem je
kada podloga na koju je takav kultivar cijepljen i sam kultivar (plemka) nisu usklađeni
po jakosti, brzini vegetacije. Tada se cvijet objesi, krošnja je nerazvijena i bez bilo kakve
forme, a o jakom kvrgavom kaudeksu niti traga niti glasa. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |