Metljika, Protivak - Lysimachia punctata |
Odgovori |
Korisnik | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 29 Svibanj 2013 u 19:11 |
Punctata
Ciliata "Firecracker" Clethroides |
|
Sponzorirani linkovi | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(2)
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
11111 i SlavijVk poruke sam premjestila u temu prepoznajte mi ovo |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lysimachia "Clethroides"
Lysimachia ciliata "Firecracker" |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rijeka
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro, ne razumijem što te zanima u vezi korjena, ali ako misliš na širenje korjenovim izbojima, onda je to biljka za koju Google ima vrlo slikovit prijevod: "korjen trkač", što znači da se, kao i većina lysimachia, snažno širi.
U proljeće, njezine izboje možeš pronači u velikom krugu oko matične biljke. |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, Slavujčice, htjela sam provjeriti dali je ovo njzin korjen a rekli su mi da se jako širi. Hvala na odgovoru
|
|
Rijeka
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(1)
|
LYSIMACHIA PUNCTATA "ALEXANDER" Zeljasta trajnica koja u rano ljeto cvjeta žutim cvjetićima. Uspjeva na suncu ili polusjeni. Širi se podzemnim rizomima ali nije invanzivna kao većina biljaka iz njezine porodice. Podnosi sve tipove tla a jedini problem je suša od koje joj posmeđe listovi. Postoje varijeteti sa šarenim lišćem. Zanimljiva je i leptirima i cvjećarima koji je koriste u cvjetnim aranžmanima. |
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobila sam ju greškom,ali sam jako zadovoljna.jedino na mjestu gdje je posađena cijeli dan je sunce tako da joj slijedi presađivanje
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lysimachia clethroides
|
|
rubensica
Pustio korijenje Pridružen: 16 Srpanj 2013 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uvijek sam mislila da je " Alexander" ona sa sarenim liscem
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rubensica, dobro si mislila, "Alexsander" ima šarene listove, ja sam krivo napisala.
|
|
rubensica
Pustio korijenje Pridružen: 16 Srpanj 2013 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma sve su divne. Jedva cekam da stignu u moj vrt
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |